Itt főzök, itt alszom, és itt tanulok - hogyan legyek hatékonyabb?

Egyre jobban megy az otthoni iskola és a magánélet közötti egyensúlyozás, de a nehézségek még mindig felütik a fejüket és akadnak problémák, amiket nehéz áthidalni.

 

Emellett biztosan ti is tapasztaltátok, hogy sokkal több a beadandó, mint eddig, hogy a tanárok meggyőződjenek arról, hogy elmélyítjük a tudást, amit próbálnak átadni és nem csak főzés közben zajként hallgatjuk az előadásukat.

 

Így erre még több időt kell fordítani, összehangolni az életünket, hogy minden időben le legyen adva, tanuljunk, éljünk és akár dolgozzunk is.Íme, pár tipp tőlünk, hogyan lehet ezt a lehető legjobban csinálni:


Legyen, egy külön tér ahol tanulhatsz!


Nagyon fontos, hogy most a lakásunk a munkahelyünk is, így muszáj elhatárolni a dolgokat. Itt főzök, itt alszom, és itt tanulok. Ha nem kelünk fel az ágyból miközben órán vagyunk, nagy eséllyel visszaalszunk, vagy nem tudunk koncentrálni eléggé, ami nem eredményez túl nagy hatékonyságot, ha felszólítanak minket pedig különösen kínos szituációkat képes szülni.Alakítsd ki a napi rutint!


Ez nem csak az online tanulás miatt fontos az életben, de tudjuk, hogy nem egyszerű betartani a saját magunk által kialakított napirendet sem. De ettől függetlenül az egészséges élet egyik alappillérének számít.

 

Ne halogassuk a dolgokat, próbáljuk a tanulást egy időkeret közé zárni, ne estére toljuk, legyen ideje pihenni is az agyunknak, hagyjuk regenerálódni.

Keljünk mindig ugyanakkor, még akkor is, ha valamelyik nap egy kicsit később kezdődik az óra, hogy másnap ez ne okozzon akkora problémát.Kapcsold ki a TV-t!


Előfordulhat, hogy reflexé válik a televízió bekapcsolása otthon, az ember nem is nézi, csak szüksége van a megszokott zajra, ami mindig körülveszi. A tanulást illetően viszont ez nem adja meg a megfelelő, ideális környezetet. Mi hiába hisszük, hogy az csak zaj, mégis érti, reagál rá az agyunk, így nem fogunk tudni maximális szinten teljesíteni és sokkal tovább tarthat maga a megértési folyamat, később térhetünk csak nyugovóra.Használd ki az órák közötti szünetet!


Két óra között tartsunk rendes szünetet, pihenjünk, igyunk egy teát/kávét, hallgassunk egy kis zenét, járkáljunk egy kicsit a lakásban, nyújtóztassuk meg a végtagjainkat! Sajnos nem vagyunk képesek egyszerre túl sok információt befogadni ezért is kell egy kis relaxáció, ne akarjunk túl sokat magunktól.Ide a social média felületek gyors végig pörgetése nem tartozik bele, sőt azoknak az információknak a befogadása kifejezetten ellene megy a pihenésnek, hiszen rengeteg mindent kell feldolgoznunk amíg végigérünk az új bejegyzések sokaságán.

 

Felejtsd el a multitaskingot!


Tegyük el a telefonunkat miközben órán vagyunk, tanulunk vagy beadandót írunk. Így növelhetjük a hatékonyságot és biztosan eljut hozzánk minden infó, amire szükségünk van.Jegyzetelj!


Nem kell szóról szóra leírni, amit a tanár mond, elég csak az igazán fontos dolgokat, vagy akár címszavakat. Így sokkal könnyebb lesz a vizsgára is a tanulás, illetve jobban elmélyül maga a tudás is.+1 tipp:


Lajos Balázs példájából kiindulva mindig győződjünk meg arról, hogy csak akkor van bekapcsolva a mikrofonunk, amikor beszélni szeretnénk. 

Korábban Babett megírta, neki hogyan működik az online tanulás, csekkoljátok ezt is!

Képek forrása: canva.com

További híreink
A repülőautó nem csak a mesékben létezik, de ott többen használják
szeptember 26.
4 perces olvasmány

Megvan a kép a filmekből, ahogy autók suhannak az égen teljes természetességgel? De vajon mi a valóság, hol tart most a repülőautó a megvalósítás légterében?
Best of Mr Bean
április 22.
3 perces olvasmány

Emlékeztek gyerekkorotokból a mindig vicces, de folyton szerencsétlenül járó Mr. Beanre, aki kedves kis bugyutaságával belopta magát a szívünkbe?
Február hónap dolgozója Budapesten
március 13.
1 perces olvasmány

Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!