Regényajánló a téli kuckózáshoz

Mind szeretünk bent a melegben egy jó könyvvel elvonulni a világ elől és kicsit más életébe belecsöppenni. De ilyenkor jön a nagy kérdés, hogy mit is olvassunk. Az alábbi könyveket ajánljuk nektek a téli, hidegebb napokra.Agatha Cristie – Tíz kicsi néger

A klasszikus Agatha Christie könyvek sosem mennek ki a divatból. Fordulatosak, nyelvezetük egyedi és a történet végkifejlete is mindig valami olyan csattanó, amire senki nem számított.

 

A Tíz kicsi néger című könyv egy, az világtól elzárt szigeten játszódik, ahova tíz, egymásnak teljesen ismeretlen ember utazik a tulaj meghívására. Azonban a sziget tulajdonosa sehol és minden este fényét beárnyékolja egy bűneset. T

 

ízen érkeztek a szigetre, a nagy kérdés, hogy hányan távoznak?Stephanie Garber – Caraval

A könyvet azoknak ajánljuk, akik szeretik a mágiát és nem rémiszti meg őket egy közel 500 oldalas könyv sem. A történet 2 lánytestvérről szól, akik meg akarnak szökni zsarnok és kegyetlen apjuk elől. A Caravalra sikerül eljutniuk, ami egy olyan játék, ahol a mágiáé a főszerep.

 

A Caraval alatt sosem tudhatjuk, hogy épp a valóság vagy csak a színdarab része az, ami éppen történik. Mi a valódi? Mi az, ami csak játék? Hogyan záródik minden?


A végén egy hatalmas fordulat, ami az egészet megváltoztatja. Mi lehet még ennél is jobb? A második és a harmadik része a történetnek!
Huszti Gergely – Mesteralvók hajnala

Egy magyar író tollából származik ez a könyv, mely elnyerte a rangos Hubby díjat is. A történet alapötlete, hogy egy olyan világban élünk, ahol mesteralvók is vannak köztünk. Ők azok, akik egykor az emberektől az alvás terhét átvették. Ma már egy mesteralvó sem él, csontjaikat őrzik a városokban, ezzel biztosítva a békét városoknak. Azonban, mint minden történetben, itt is egy bonyodalom veszi kezdetét.

 

Azért ajánljuk kifejezetten ezt a könyvet, mert a történetben 3 szál váltogatja egymást, melyek első lásátra egyáltalán nem kapcsolódnak. Sőt olyan különbözőek, hogy 3 külön stílusban, korban és nyelvezetben, 3 szereplő által mutatják be az aktuális történeteket. Pont ez teszi ilyen egyedivé ezt a regényt. Nagyon humoros, jól olvasható és igazán izgalmas olvasmány.Jessica Townsend – Nevermoor sorozat

A történet főhőse egy elátkozott gyermek, akit minden bajért okolnak. Ha eltörik egy váza, ha valakinek meghal a macskája vagy megbuggyan a lekvárja, azért is a főhős a felelős. A történet szerint a 11. születésnapján minden elátkozott gyereknek meg kell halnia, de – mint ahogy ez lenni szokott – a főszereplőnkkel más a helyzet. Több próbát kell kiállnia, hogy végül kiderüljön: vajon életben maradhat?

 

A történet nagyon könnyen olvasható és humoros hangvétele teszi az egész olvasmányt igazán magával ragadóvá.A végére egy örök klasszikus

Utolsóként hagytuk az egyik legnagyobb klasszikust, amit mindenkinek ajánlunk, aki eddig még nem kezdett bele. Jane Austen Büszkeség és balítélet című könyvéről van most szó.

 

A történet a kosztümös korban játszódik, ahol egy 5 lánytestvérből álló család életébe nyerhetünk betekintést. A szerelmi szálak, a bonyodalmak itt is fellelhetőek, melyek igazán izgalmassá teszik az egész történetet. Az egyediségét a nyelvezeten kívül a karakterek kibontakozása, alakulása adja, mert ez egy gyönyörű ívet ír le a könyv folyamán.

 

Több, mint 400 oldal tömör történés, így nem egy egyhétvégés olvasmány, de megéri minden rászánt perc.Jó olvasást kíván a Meló-Depó csapata minden könyvmolynak!

Képforrások: pexels.com 

További híreink
Zavar az erőben, az önéletrajz körül
február 24.
4 perces olvasmány

Eljött az ideje most annak, hogy konkrét, megtörtént eseteken keresztül mutassuk meg, hogy milyen típusú bakizókkal találkoztunk már pályafutásunk során.
Ilyen volt a Szeged-Veszprém rangadó
március 21.
5 perces olvasmány

Egy olyan csatát kell elképzelni, mint egy El Clasico a spanyol fociban.
A siker kulcsa sokszor az időbeosztás
január 25.
5 perces olvasmány

Mi a közös a Pomodoro szóban, a youtuberekben és egy naplóban? Mindegyik segíthet tudatosan gazdálkodni az idővel, hogy ne álljon az egész élet halogatások sorozatából!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!