Vissza a moziba!

A hazai beoltottak száma egyre csak növekedik, így a a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára pedig újra megnyílik a világ, beleértve a szórakozóhelyeket, múzeumokat és a mozikat is. A következőkben pár olyan filmet ajánlunk nektek, melyekkel megünnepelhetitek a mozik nyitását.Már műsoron!

 

Máris rengeteg izgalmas film tekinthető meg a mozivásznakon, köztük családbarát és akciófilmek egyaránt.

Szuperagy

 

A legújabb Melissa McCarthy filmhez legalább akkora reményeket fűzhetünk, mint a korábban megjelentekhez. A vígjáték főhőse egy átlagos háziasszony, Carol, akit a Szuperagynak nevezett mesterséges intelligencia választott kísérleti alanynak. Most csak Carolon áll, hogy megmentse a Földet a pusztulástól.A rendező Ben Falcone többek között olyan sztárokat is felvonultat, mint Jean Smart vagy a Szuperagy hangját kölcsönző James Corden.

 

A fiatalabbak számára is akad már néznivaló, ugyanis a Tom és Jerry mozifilm, valamint a Kutyák és Macskák harmadik része is helyet kap a hazai mozik műsorán.

Amit már nagyon várunk:

A nagy visszatérők

 

Az elsőosztályú színészgárdát felvonultató film már 16-os korhatáros besorolást kapott. A Robert De Niro, Morgan Freeman és Tommy Lee Jones szereplésével készült mozi a pénzért bármire képes hollywoodi filmesek világába kalauzol minket, mindezt úgy, hogy oldott hangulatot és szórakoztató élményét is kínál, nem beszélve a hatalmas alakításokról. A George Gallo rendezésében készült mozi június 17.-étől lesz látható a hazai vásznakon.

Fekete Özvegy

 

A Marvel Studios legújabb filmje már több, mint egy éve várja teljesen kész állapotban, hogy végre a rajongók elé kerülhessen. A vírus többszörösen keresztülhúzta a Marvel számításait, míg végül úgy döntöttek, hogy a két idén debütált minisorozatukhoz hasonlóan a Fekete Özvegy is a Disney+ műsorán válhat majd elérhetővé. Ennek ellenére a nyitásnak köszönhetően a mozikban is megtekinthetjük majd a törzsgyökeres Bosszúálló, Natasha Romanoff eredettörténetét. A címszereplőt játszó Scarlett Johansson mellett Rachel Weisz is feltűnik a vásznon.

 

Azt is érdemes megemlítenünk, hogy a Marvel Kapitány után a stúdió újra női rendezőt kért fel a film leforgatásához, így a Fekete Özvegy Cate Shortland szakértő kezei alatt készülhetett el.A rajongók július 9.-étől tekinthetik meg a filmet.

 

Az általunk ajánlott filmek mellett érdemes várni az Emma Stone főszereplésével készülő Szörnyella (május 27.), vagy a nagy sikerű Venom második részét is, amely szeptemberben érkezik a hazai mozikba.

Magyar sikerek:

 

A mozik több olyan, 2020-ban készült filmet is vetítenek, amelyek hazai rendezők kezei közül kerültek ki. Érdemes a magyar alkotásokat is megtekintenünk, ugyanis legalább olyan színvonalasak, mint a külföldi mozik.

Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

 

A tavaly szeptemberben debütált alkotás a zárások után újra elérhető a mozivásznak terítékén. A díjnyertes rendező Horváth Lili (Szerdai gyerek) második nagyjátékfilmje egy Márta (Stork Natasa) nevű orvos történetét dolgozza fel, akinek az élete felborulni látszik, miután megismeri szerelmét, Jánost (Bodó Viktor). A férfi később azonban azt állítja, hogy soha életében nem látta Mártát, a nő előtt pedig kezdenek elmosódni a valóság határai.

Hét kis véletlen

 

Az átlagos pesti család életét felkavarja a Londonból hazaérkező fiatal lány, Albán. Gertrúdra, a család elhidegült asszonyára nagy hatással van Albán érkezése és hamarosan minden egyre bonyolultabbá válik számukra. A Mészáros Blanka és Rezes Judit főszereplésével készült filmdráma a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be, májustól pedig a hazai mozikban is látható. Rendezője a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Gothár Péter.Reméljük, hogy sikerült felkeltenünk az érdeklődéseteket, és mindenki megtalálja majd a számára tökéletes filmet a nyitás első mozis élményéhez. Jó szórakozást kívánunk! 

Források és képek: port.hu; imdb.com; pixabay.com/hu;

További híreink
December Hónap Depósa Szegeden: Balog Endre
január 19.
2 perces olvasmány

2020. december Hónap dolgozójának Szegeden Balog Endrét választottuk.
To do list – a karanténban
április 20.
4 perces olvasmány

Olyan dolgok, melyekre sosincs elég időnk és kedvünk, de most nincs kifogás, megcsináljuk!
Vicces történetek a fa alól
december 21.
4 perces olvasmány

És végre itt a karácsony! Ilyenkor minden családban történnek vicces események, melyeket utána évről évre emlegetünk. Pontosan ilyen történeteket gyűjtöttünk most Nektek össze.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!