A miskolci Hónap Depósa: Gál Réka

2021 májusában a szegedi és a miskolci csapat közösen választotta meg Gál Rékát a hónap szegedi-miskolci Hónap Depósának, ugyanis telekomos dolgozóként és mentorként is régóta erősíti a csapatot.

Mondj néhány szót magadról: mit tanulsz, milyen munkát végzel nálunk?

22 éves vagyok. A Miskolci Egyetemen tanulok egészségügyi szervező szakon. A Telekomnál 2018 januárjában kezdtem a pályafutásom, majd 2019 áprilisában lettem mentor.

 

BO L1-en dolgozom, azonban néhány hete kaptam meg az OCSCS MAIL kompetenciát is, így immáron két terület csapatát is erősítem.

Mit csinálsz, amikor nem dolgozol? Milyen hobbijaid vannak? Mennyi idő marad ezekre a munka és az iskola mellett?

Általában nagyon sokat dolgozom, így nem sok időm marad más tevékenységekre. Jelenleg a szabadidőmben körmöket készítek, körmös előadásokon veszek részt és fejlesztem magam.

 

Emellett a német nyelv tanulását sem szorítom háttérbe és természetesen a háztartás vezetése mellett a páromnak is sok időt szentelek.

Diákmentorként dolgozol nálunk, mely egy felelősségteljes munkakör. Hogyan éled meg, szereted ezt csinálni?

A kezdetektől fogva mentor szerettem volna lenni. Ez egy megtiszteltetés, hiszen átadhatom azt a tudást, amit az évek során megszereztem. Nagyon szeretek másoknak segíteni, hiszen tudom, hogy milyen nehéz az elején, így boldoggá tesz, hogy átsegíthetem társaimat a kritikus időszakon.

Kiknek ajánlanád ezt a munkalehetőséget? Hogyan érzed, milyen tulajdonságok szükségesek ahhoz, hogy valaki élvezzen egy ilyen pozíciót?

Minden olyan diáknak ajánlanám, aki egy családias légkörben szeretné tölteni a mindennapjait. Nagyon fontos a jó problémamegoldó képesség, illetve a megfelelő kommunikációs készség is. A legfontosabbnak azonban az ügyfélcentrikusságot tartom.

Az elmúlt időszakban lehetőségetek nyílt az otthoni munkavégzésre. Milyen hatással volt ez rád?

Őszintén szólva az elején nagyon élveztem, nem kellett korán kelni, elindulni. Több mint 1 év távlatából már elég nehéz, hiszen nem vagy közösségben, nem érnek ingerek, nincs meg a szokásos rutinod és nem vagy azokkal az emberekkel, akikkel a munka egy játéknak tűnt.

Különleges helyzetben vagy, hiszen külföldről dolgozol lassan egy éve. Okozott bármilyen nehézséget az onnan történő munkavégzés?

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen a pandémia miatt nem tudtam elhelyezkedni azon a munkahelyen, amely miatt kiköltöztem. A home office-nak köszönhetően azonban megmaradt a munkám, így nem kellett feladnom az álmomat, csak időben csúsztatni egy kicsit.

 

A nehézséget az integráció okozza, hiszen a munka miatt az időm nagy részét a lakásban töltöm, így nem tudtam még ismeretséget, barátságot kötni, de pozitívan nézek elébe az új kihívásoknak!

Réka, még egyszer gratulálunk a címhez, a munkádhoz és mi is kívánjuk, hogy váljanak valóra az álmaid, sikeresek legyenek azok az eléd állított kihívások!


További híreink
Mit ér a nyelvtudásunk?
március 17.
4 perces olvasmány

Avagy hogyan válasszunk idegen nyelvet?
Főzz, ha már otthon vagy!
április 22.
4 perces olvasmány

Egyszerű, olcsó, ételajánló receptek következnek, melyeket kezdő szakácsok is el tudnak készíteni.
December hónap dolgozója Budapesten: Somogyi Regina
január 14.
1 perces olvasmány

Budapesten a december hónap dolgozója címet Somogyi Regina nyerte el, aki a Pepco irodájában dolgozik gyakornokként. Beszélt nekünk arról, hogy
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!