Nyárvégi filmajánló: A komoly és a komolytalan

Free Guy

Ryan Reynolds. Ez a név sokaknak pont elég is, hogy meg akarják nézni ezt a filmet, hibáztatni pedig nem lehet őket érte. Ha még Taika Waititit, a Thor: Ragnarok és a Jojo Rabbit rendezőjét, valamint Joe Keeryt a Stranger Things Steve Harringtonját is hozzátesszük a mixhez, valóban ígéretes szereplőgárdát kapunk.

A történet szerint Guy, egy egyszerű bankár egynap ráébred, hogy egy videójáték mellékszereplője, s mégis ő az egyetlen, aki megmentheti a városát. Nem forradalmi újdonság, de nem is kell annak lennie.


A klisék önmagukban nem rosszak, csak tudni kell őket felhasználni. A Free Guy pedig pontosan tudja micsoda, nem akar többnek látszani, ezért remekül ki is használja a számára osztott lapokat. Akció, humor, jó színészek és a videójáték háttérsztorinak köszönhetően rengeteg a kreatív lehetőség. Könnyű, mint egy nyári limonádé, a szórakozás pedig garantált!

+ Készült egy vicces előzetes is, amit szintén érdemes lehet megnézni, ebben Deadpoolt, a polgárpukkasztó antihőst láthatjuk reakció videót készíteni a Free Guy trailerére.

Val

Val Kilmer, amerikai színész negyven éven keresztül készített kézi kamerás felvételeket magáról, családjáról és barátairól. Még gyerekkorában ő volt az első, akinek ismertségi körében kamerája lett, s rögtön neki is kezdett életének filmre vételéhez. Ezek a házi videók azok, amelyek a most készült 2021-es dokumentumfilm alapját adják, kiegészítve interjúkkal és a mostban zajló jelenetekkel.


A már idős Valt torokrákkal diagnosztizálták, melynek hatására elkezdte elveszíteni a hangját. Ez az élmény arra késztette, hogy el akarja mondani a saját történetét, ehhez pedig fia, Jack Kilmer nyújt segítséget, aki a narrációban kelti életre apja szavait, az eredetihez meglepő hasonlósággal. A dokumentumfilm lehetőséget nyújt arra, hogy megismerjük az embert a színész mögött. Az olyan alkotások, mint „Top Gun”, „Batman Forever” vagy a „Kiss Kiss Bang Bang” megírt eseményei helyett, a színfalak mögötti történéseket, egy valódi személy örömeit és tragédiáit követhetjük végig. A film autentikus érzelmekkel teli bepillantást ígér egy ismerős arc eddig ismeretlen történetébe.  Mindenképp megéri a megtekintést.



Források: rottentomatoes.com 



További híreink
Mi fán terem az önkénteskedés?
június 22.
6 perces olvasmány

Az önkénteskedés már kötelező a középiskolai végzettség megszerzéséhez, de nem kell egyetem alatt abbahagynod!
HO-HO-HO-Honnan ered a télapó?
december 21.
5 perces olvasmány

A Mikulást mindenki ismeri, de ki tudja, hogy a legenda honnan ered? Fényt derítünk a történetekre!
Szeptember hónap dolgozói Budapesten: Bársony Letícia és Varga Zsanett
október 13.
1 perces olvasmány

A szeptember hónap dolgozója címet nem egy, hanem két ember nyerte el, hiszen mind kettőjük munkájára lehet számítani, ügyesen és tisztességesen végzi feladatukat. Varga Zsanett és Bársony Letícia
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!