A Te önéletrajzod jó?

A legtöbb állásjelentkezés elutasítása után nem érkezik visszajelzés a jelölteknek, hogy miért nem őt választották, vagy egyáltalán miért nem hívták be interjúra.

Pedig számtalan oka lehet. A benyomás kialakítása bonyolult folyamat, mely a jelentkezés elküldésénél már elkezdődik. A legelső benyomást kialakító elem az e-mail, melyet a cég részére küldesz. A második az önéletrajz. Ha behívnak interjúra, akár a telefonhívás, vagy a levelezés is nagyon sokat elárul. Végül persze a megjelenés, öltözet, ápoltság, az interjún feltett kérdések megválaszolása és a viselkedés alapján alakul ki az első jelentős benyomás, amit később nagyon nehéz megváltoztatni.

Gyakran már a CV beküldése után megszakad a kiválasztás, hiszen az alapján eldöntik, hogy nem alkalmas a munkavállaló (mindegy hogy szakmailag, vagy személyiségileg) a betöltendő pozícióra.

A helyes megszólítás, helyesírás, az önéletrajz felépítése, tagoltsága, részletessége, fotó kiválasztása stb.. mind-mind egy nagy egész apró részei, és ha csak 1-2 apróságot elrontunk is negatívan alakítja a benyomást.

A Te önéletrajzod jó?

Ha szeretnél választ kapni a kérdésre, akkor gyere el ingyenes CV tanácsadásunkra, ahol megtudhatod, hogy milyen egy igazán jó önéletrajz, mik a legrosszabb hibák, amiket semmiképp ne kövess el, és megmutatjuk, hogyan csinálj tutira befutó CV-t.

Szolgáltatásunk jelenleg Budapesten elérhető.

Jelentkezni a sipos.szabo.alexandra@produkteam.hu e-mail címen, vagy Facebookon a Meló-Depónak küldött privát üzenetben lehet az elérhetőségeket is tartalmazó önéletrajzzal.

Oláh Zsuzsanna- marketing asszisztens 


További híreink
Május hónap dolgozója: Batári Kitti
június 27.
1 perces olvasmány

A májusi hónap dolgozója címet Batári Kitti nyerte el, aki a Magyar Telekom Nyrt-nél dolgozik. Most pedig elmesélte nekünk, hogy milyen a légkör a cégen belül, milyen tapasztalatai vannak...
Főzz, ha már otthon vagy!
április 22.
4 perces olvasmány

Egyszerű, olcsó, ételajánló receptek következnek, melyeket kezdő szakácsok is el tudnak készíteni.
Skillek, melyek elengedhetetlenek a modern világban
június 07.
6 perces olvasmány

Már nem egy cégnél kezdjük és zárjuk pályafutásunkat, a munkaerőpiacon pedig hatalmas a verseny minden egyes állásért.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!