Online társasok, amiket érdemes kipróbálni

A covid-hullám újra fellendülőben van, így a személyes találkozások ismét átkerülnek az online térbe. Emiatt viszont nem kell lemondani a közös társasozás élményéről, ma már rengeteg online, több játékossal játszható online társas létezik. Ezek közül hoztunk most el párat, amik ingyenesen is játszhatóak.

A Honfoglaló egy műveltségi játék, amivel valószínűleg minden fiatal találkozott már akár családi környezetben, akár egy iskolai órán. Történelemből, irodalomból és random tényekből tesz fel kérdéseket, amiket ha nem válaszol meg a játékos az időkeret lejárta előtt helyesen, könnyen elvesztheti a várait, amit Magyarország térképére rajzol rá a program. Remek lehetőséget kínál mind a műveltség bővítésére, mind random csatákra a barátokkal, de akár csapatban is játszható egy ismeretlen ellenféllel szemben.

Az Activity szerelmeseinek létezik már kifejezetten rajzolós játék, a Gartic és a Skribbl, ahol a link birtokában több ember is becsatlakozhat a játékba és közös rajzolással lehet kitalálni a szavakat.

A Monopoly-nak is van online verziója, így nem kell a játéktáblához ülni, ha a való életen kívül is szeretnénk építkezni vagy befektetni.

A Tabletopia egy online játékgyűjtemény, ahol több mint 800 játék közül lehet válogatni. Ehhez hasonló a magyar Megajatek, ahol szintén több száz ingyenes játék található.

A Heads Up! a régi Ki vagyok én modern, app verziója, ahol már nem celluxal kell felragasztani az emberek homlokára a ’nevüket’ mutató cetlit.

A Keep talking and nobody explodes egy bomba hatástalanítós közösségi játék, ahol a kommunikáción és a humoron van a hangsúly, különösen jó lehet az extra izgalmat keresőknek.

Ha a stratégiai társasokat kedveli valaki, akkor érdemes kipróbálnia a Catan telepesi-t. Egy másik stratégiai játék a Dominio, ahol már kártyákkal játszanak, online akár multiplayer opcióval, azaz több játékos is bejelentkezhet egy játékba.

A kártyajátékok szerelmeseinek a Cardzmania oldalát érdemes nézegetniük, itt sok opció közül válogathatnak, például römizni is lehet.

Létezik online puzzleozás is, a Jigsawpuzzles oldalán, ha pedig egy buli közepén jön meg a játékkedv, de nincs a közelben ivós kártya, már erre is van online verzió. A DrunkPirate játék ad egy kártyát a játékosnak, amin van egy feladat – ezt kell megcsinálnia.

Hasonló játék a CardsAgainstHumanity, ami bár nem kifejezetten ivós játék, könnyen azzá tehető. A gyártó szerint ez egy partijáték, borzalmas embereknek, ami pont annyira kínos, mint a felhasználó és barátai. 

Források: zyntern.com, mitjatsszunk.hu; Képek forrása: canva.com


További híreink
Tagságérvényesítés 2021/22 II. félév
február 14.
4 perces olvasmány

Azért, hogy a 2021/22-es tanévben/ II. félévben is dolgozhass Meló-Depós diákként, nagyon fontos, hogy ne felejtsd el, érvényesíteni a tagságodat!
Tavaszi kirándulás: látogass botanikus kerteket!
március 13.
4 perces olvasmány

Ahogy meghalljuk azt a szót, hogy botakinus kert, rögtön beugrik a Füvészkert, ami pedig A Pál utcai fiúk regény gondolatát vonzza magával.
Adóbevallás 2020 / Personal Income Tax Return Information
január 27.
4 perces olvasmány

Ne felejtsd el letölteni az adóigazolásod!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!