Alternatív karácsonyfák, ha már unod a megszokottat!

Vannak olyan karácsonyi hagyományok, amelyeket egészen egyszerűen nem lehet elhagyni, és amelyekre gondolva, azonnal a karácsony jut eszünkbe. Ezen tradíciók, szimbólumok egyike a karácsonyfa is.

Ha a karácsonyfa téma kerül szóba, akkor bizony az emberek körében is két tábort különböztethetünk meg: a műfenyő pártiakat és az élőfenyő kedvelőket. Megosztó téma, hogy melyik verzió a jobb, de, hogy nektek ne kelljen ezen agyalni, elhoztunk öt alternatív karácsonyfát, amelyek bár nem igazi fenyők, mégis megidézik a karácsony hangulatát.

Ezek a fenyők egészen más stílust hoznak, eltérő anyagokból, és formákban készülnek el. Amennyiben te is kísérletező típus vagy, és vágysz valami újdonságra, akkor tarts velünk!

Ui.: Ezek a fák biztosan nem hullajtják a tűleveleiket!

Karácsonyfa fényfűzérből 

A képlet igen egyszerű: fogj egy fényfüzért, néhány szöget, és egy kalapácsot, majd applikáld fel a kívánt falra úgy, hogy a füzér egy fenyőfát ábrázoljon. Amennyiben egy helytakarékos, de annál inkább extrább, kreatívabb fára vágysz, akkor ez a neked való ötlet!

Karácsonyfa faágakból

A következő alternatívához nem lesz szükséged másra, csupán néhány faágra, és a díszítésre: gömbökre, fényekre, és egyéb dekorációra. Ez a verzió arra is alkalmas, ha helytakarékos fenyőfára vágytok, hiszen az elsőhöz hasonlóan szintén a falra kell felhelyezni: fogd meg a faágakat, kösd meg a végeiken, és dekoráld kedvedre!

Karácsonyfa gömbökből 

Ez az ötlet a jóval türelmesebb egyéneknek kedvez: amennyiben éreztek magatokban kellő türelmet és affinitást, hogy a plafonról lelógatott gömbökből formáljatok egy fát, akkor ez az alternatíva mindenképpen nektek ajánlott. Játszhattok a formákkal, a színekkel, határ a csillagos ég. Amennyiben kisállat van a háznál, kifejezetten nem ajánlott ezen fa elkészítése.

Karácsonyfa könyvekből 

Az ötödik, és egyben utolsó ötlettel a könyvek szerelmeseinek szeretnénk kedveskedni. Nem okozunk meglepetést azzal, hogy könyvekre lesz szükségetek: a könyveket elcsúsztatva helyezzétek egymásra, szintén egy fenyőfa alakot képezve. Tehettek rá fényeket, de önmagában is szép látványt nyújt. 

 

 


További híreink
Nem tudsz várni az új Harry Potter sorozatig? Itt van néhány varázslatos néznivaló!
szeptember 08.
10 perces olvasmány

Szereted a mágikus hangulatot, de nem akarsz a Harry Potter sorozatig várni? Ezt nézd meg!
Munkahelyi erőpróbák- azaz jótanácsok Tőletek, Nektek
október 16.
8 perces olvasmány

Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze Tőletek és Nektek azért, hogy a közmondással ellentétben ne mindenki a saját kárán tanuljon, hanem a mások tapasztalataiból (is).
Január hónap dolgozója Szegeden: Bobor Bertold
március 01.
3 perces olvasmány

Nagyon szépen köszönjük az interjút Bertold, és még egyszer gratulálunk a hónap dolgozója címhez!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!