Alternatív karácsonyfák, ha már unod a megszokottat!

Vannak olyan karácsonyi hagyományok, amelyeket egészen egyszerűen nem lehet elhagyni, és amelyekre gondolva, azonnal a karácsony jut eszünkbe. Ezen tradíciók, szimbólumok egyike a karácsonyfa is.

Ha a karácsonyfa téma kerül szóba, akkor bizony az emberek körében is két tábort különböztethetünk meg: a műfenyő pártiakat és az élőfenyő kedvelőket. Megosztó téma, hogy melyik verzió a jobb, de, hogy nektek ne kelljen ezen agyalni, elhoztunk öt alternatív karácsonyfát, amelyek bár nem igazi fenyők, mégis megidézik a karácsony hangulatát.

Ezek a fenyők egészen más stílust hoznak, eltérő anyagokból, és formákban készülnek el. Amennyiben te is kísérletező típus vagy, és vágysz valami újdonságra, akkor tarts velünk!

Ui.: Ezek a fák biztosan nem hullajtják a tűleveleiket!

Karácsonyfa fényfűzérből 

A képlet igen egyszerű: fogj egy fényfüzért, néhány szöget, és egy kalapácsot, majd applikáld fel a kívánt falra úgy, hogy a füzér egy fenyőfát ábrázoljon. Amennyiben egy helytakarékos, de annál inkább extrább, kreatívabb fára vágysz, akkor ez a neked való ötlet!

Karácsonyfa faágakból

A következő alternatívához nem lesz szükséged másra, csupán néhány faágra, és a díszítésre: gömbökre, fényekre, és egyéb dekorációra. Ez a verzió arra is alkalmas, ha helytakarékos fenyőfára vágytok, hiszen az elsőhöz hasonlóan szintén a falra kell felhelyezni: fogd meg a faágakat, kösd meg a végeiken, és dekoráld kedvedre!

Karácsonyfa gömbökből 

Ez az ötlet a jóval türelmesebb egyéneknek kedvez: amennyiben éreztek magatokban kellő türelmet és affinitást, hogy a plafonról lelógatott gömbökből formáljatok egy fát, akkor ez az alternatíva mindenképpen nektek ajánlott. Játszhattok a formákkal, a színekkel, határ a csillagos ég. Amennyiben kisállat van a háznál, kifejezetten nem ajánlott ezen fa elkészítése.

Karácsonyfa könyvekből 

Az ötödik, és egyben utolsó ötlettel a könyvek szerelmeseinek szeretnénk kedveskedni. Nem okozunk meglepetést azzal, hogy könyvekre lesz szükségetek: a könyveket elcsúsztatva helyezzétek egymásra, szintén egy fenyőfa alakot képezve. Tehettek rá fényeket, de önmagában is szép látványt nyújt. 

 

 


További híreink
Terjed a street food
augusztus 07.
3 perces olvasmány

De mi is az a street food? Egyre jobban elterjedt szó, egyre többet használjuk, de lássuk, mit is jelent pontosan!
365 nap alatt a Föld körül
november 08.
5 perces olvasmány

A hétköznapok monotonitásába süllyedve, a sok tanulás, munka közepette jó néhányunknak eszébe jutott már, hogy de jó lenne itt hagyni ezt az egészet és elmenni világot látni.
Mémgyár: top legjobbak szerintünk
augusztus 05.
2 perces olvasmány

Sokszor használjuk őket a mindennapok során, vannak kedvenceink, ámde tudjuk, hogy mik is azok a mémek és honnan is erednek?
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!