„Már megvan a szekrényben” - Halloweeni jelmezek könnyen, gyorsan, egyszerűen!

História

A jelmezbáloknak régi tradíciója van. Talán nem helytelen az a megállapítás, miszerint az emberek néha szeretnek más valaki bőrébe bújni, a sajátjuk helyett. Ennek biztosan vannak mély pszichológiai okai is, de egy egyszerű, felszínes, cserébe annál igazabb magyarázata így hangzik: szórakoztató. Magyarországon jó ideig csak a farsangi időszak tette elfogadottá a nyilvános maskarába bújást, manapság viszont a globalizáció hatására a nyugati világ ópiumai - minden ellenkezés ellenére - hozzánk is beszivárogtak, magukkal hozva a coca-colát, a Valentin-napot és a Halloweent.

„Last Minute”

Mivel nem olyan régen kezdett igazán elterjedni, sokan nem foglalkoznak azzal, hogy október végére a mécsesek és koszorúk mellé jelmez is be legyen készítve. Ez nem is lenne probléma, kivéve, amikor az utolsó pillanatban dől el, hogy Halloween buliba hivatalos az ember, kosztüm meg sehol. A következőkben nem csak számukra, hanem azon illetőknek is adunk ötletet, akik nem akarnak túl sok időt, illetve pénzt elkölteni egy-egy jelmez megvalósítására. Rajtuk kívül pedig remélhetőleg akik tanácstalannak érzik magukat is találnak inspirációt a lista által.

1. Madárijesztő

A madárijesztő talán az egyik legkönnyebben összedobható jelmezek közé tartozik. Kockás ing, szalmakalap, nyakra tekert kendő az alap, ami így önmagában farmernek is elmenne, de ha kiegészítjük a megfelelő sminkkel, máris gond nélkül felismerhetővé válik a figura. A sminknek nem kell túl bonyolultnak lenni, egy háromszög az orra, fekete varrottnak tűnő vonal húzása a szájra és már kész is, egy szemceruzánál több nem is kell hozzá. Az, hogy milyen irányba visszük el a figurát pedig csak rajtunk áll. Lehetünk akár a barátságos madárijesztő Óz Birodalmából vagy a sötétebb, Batman gonosztevők katalógusából előrántott Scarecrow karakter is.
2. Detektív

Egy barna ballonkabátnak megvan az ereje hozzá, hogy bárkiből egy-kettőre Columbot varázsoljon. Még egy fehér ingre és nyakkendőre lesz szükség, utána pedig kezdődhet a nyomozás!

3. Hippi

Virágok, fejpánt, peace jelek. A lehetőségek tárháza végtelen, úgy variáljuk, ahogy szeretnénk, illetve ami éppen kéznél van. Azonban ha van egy kis időnk az esemény előtt, bármelyik turiban garantáltan remek darabokat tudunk összeválogatni!

4. Arthur meme

Ha van egy sárga pulcsink, fehér ingünk és kék farmerünk a háznál már csak a kezünket kell ökölbe szorítanunk.

5. The Addams Family

A család minden tagja elbűvölő a maga egyedi, különc módján, így hát mindenki megtalálhatja melyikük furcsasága passzol a sajátjához. Morticia és Gomez bármelyik szenvedélyes párnak tökéletes, Wednesday és Pugsley együtt is remek duo, de külön is gond nélkül megállják a helyüket, Church és Foster bácsi pedig a kevésbé egyértelmű választás, azok számára, akik a jogtalanul alulértékelt karaktereket részesítik előnyben. Egy baráti társasággal akár az egész család megvalósítható, elég hozzá néhány fekete ruhadarab, valamint minimális mennyiségű smink.


6. Mézga család

Ha mégis szeretnénk egy kis magyarságot is belevinni ebbe az angolszász hagyományba, érdekes rápillantanunk saját televíziónk képernyőjére is. Igaz a 60-as évek sikersorozata ma már nem a legforróbb téma, de garantált, hogy így is mindenki számára ismerős karakterek maradtak. Aladár, Kriszta, Géza vagy Paula felbukkanása garantáltan nosztalgikus mosolyt csal majd a jelenlévők arcára.

7. Alex DeLarge

A Stanley Kubrick által rendezett Mechanikus narancs filmadaptáció látvány világa mélyen beágyazta magát a pop-kultúrába, így még aki nem is látta a teljes filmet bizonyos, hogy ismerősnek fogja találni a fehér ingbe és nadrágba öltözött, fekete kalapot és bakancsot viselő sziluettet. Még ikonikusabb, ha az egyik szemünk alá plusz szempillákat rajzolunk és egy sétabotot is a kezünkbe veszünk. Akár a „Singing in the rain” jól ismert dallamaira is rázendíthetünk, extra erőfeszítés gyanánt.

8. Harry Potter

Fehér ing, fekete nadrág vagy szoknya, a szimpatikus ház színeiben tündöklő nyakkendővel és az elengedhetetlen pálca kézbevételével egyből a híres-hírhedt varázslóiskola növendékei lehetünk mi is, mégha a roxforti levelünk sose érkezett meg.

9.  Squid Game

Az utóbbi hetek szenzációja tagadhatatlanul a Netflix rekordokat döntő koreai sorozata volt. Úgy tűnik, mintha mindenki erről beszélne, ennek hála pedig a benne látott viseletek egyből felismerhetővé válnak, valamint a megvalósításuk sem igényel túl nagy energiát. Egy zöld melegítő szettben, fehér tornacipővel egyből játékossá avanzsálhatunk, piros overállban és egy tetszőleges szimbólumú maszk által pedig akár őrök is lehetünk. Ha viszont ennél is magasabbra akarunk mászni a hierarchia létrán, öltözzünk teljesen feketébe, készítsünk egy fekete maszkot, geometria vonalak berajzolásával már meg is teremtettük a játékmester illúzióját. Noha nem ez lesz az est legeredetibb karaktere, az azonos jelmezbe öltözőkkel való egymásra találás is nyújthat egyfajta szórakozást. 

10. James Bond / Man in Black / Pulp Fiction / Barney Stinson (stb.)

Egy öltöny akár ezer féle módon is öltöztethet, csak legyünk elég kreatívak a magyarázathoz. Egy két kiegészítő itt-ott (például játék pisztoly, napszemüveg, boros pohár) többet mond minden szónál és biztosítja, hogy a karakterünket nem tévesztik össze egyéb nyakkendős társaival. 

+1 Szellem

A fehér lepedő az örök klasszikus, ami sosem hagy cserben. Tekinthető vintage-nek, omázsnak vagy jópofaságnak plusz garantáltan nem kerül semmibe. Egy pár magassarkú pedig tökéletes extrázása a jól bevált formulának, nemtől függetlenül működőképes, csak járni kell tudni benne.



További híreink
A nonverbális kommunikáció fontossága egy interjú során/munkahelyen/meetingen
szeptember 26.
4 perces olvasmány

A nonverbális kommunikáció fogalma senkinek nem ismertelen iskolai tanulmányai miatt, de mik azok, amikre érdemes odafigyelnünk fontos helyzetekben?
November hónap dolgozója Szegeden: Magyar Sándor!
december 14.
2 perces olvasmány

November hónap dolgozója Szegeden: Magyar Sándor
Július hónap dolgozója: Kiss József
szeptember 04.
1 perces olvasmány

A július hónap dolgozója ezúttal Kiss József lett, aki kartonpapír feldolgozással foglalkozó partnercégünk gyárában supervisorként dolgozik.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!