Állatgondozás kisokos, hogy mielőtt befogadnál egy állatot tudd, milyen felelősségekkel jár

Kijelenthető. hogy általános vita övezi a kisállatokkal kapcsolatos kérdések mindegyikét. Örökös kérdés, hogy örökbefogadás vagy kisállatvétel, kisállatvétel vagy örökbefogadás!?

Az alapvető tendencia, hogy már a legtöbb helyen arra sarkallják az embereket, hogy az örökbefogadás egy nemes gesztus, egy olyan cselekedet, amivel egy kisállat életét boldogabbá tehetjük. Így általánosságban nagyobb az esélye, hogy a kisállatra vágyó fiatalok, családok, idősek elgondolkodjanak az örökbefogadáson, mint potenciális lehetőségen.

Annak ellenére, hogy az örökbefogadás egy nemes dolog, hatalmas felelősséggel is jár, így mindenképpen érdemes mindent figyelembe venni és széleskörűen tájékozódni a folyamatot illetően, mielőtt belefognánk az örökbefogadásba.

Sokan abban a tévhitben élnek, hogy a menhelyen élő állatok teljesen ingyenesen, bármiféle térítés nélkül hazavihetőek, pedig nem! Egyetlen kisállat örökbefogadása sincs ingyen! A kifizetendő összeg nagyságrendjét menhely válogatja, eltérő árakkal találkozhatunk a különböző helyekkel kapcsolatosan. Gondolj csak bele: a menhelyekre bekerült állatokat minden esetben meg kell vizsgálni, indokolt beavatkozás esetén az összeg értelemszerűen tovább emelkedik. Amennyiben az állat nem rendelkezik a kötelező mikrochippel, akkor azt is kap. Az alapvető orvosi ellátáson túl, minden állatot ivartalanítanak is, amelynek ára szintén eléri a több ezer forintos nagyságrendet. Oltások, féreghajtók és az állat ellátása, élelmezése és a menhelyen töltött idő is sokat dob a latba, amely az örökbefogadás költségeit illeti. Azonban ezek a kiadások jelképes összegek a teljes ellátás egészéhez mérten, de ezzel is elősegíthetjük a jövőben, a menhelyre kerülő állatok kivizsgálását, és ott töltött idejét.

Érdemes tudni, hogy az örökbefogadást megelőzően számos menhelyen kikötés, hogy a leendő gazdi több alkalommal is találkozzon a szívéhez közel álló kisállattal, így a menhelyen dolgozók is megbizonyosodhatnak, hogy az állat megfelelő gazdához kerül.

Amennyiben azon törnéd a fejed, hogy befogadj egy kisállatot, legyen szó örökbefogadásról vagy vásárlásról, mindenképpen fontos tájékozódni, hogy egy házikedvenc milyen teendőkkel és mekkora felelősséggel jár!
Mondanunk sem kell, hogy egy kisállat családtag, akit el kell látni, gondozni és nem utolsó sorban szeretni kell! Rendszeres állatorvosi vizitekre kell vinni: az ismétlődő oltások, a féreghajtás, a táplálék is kiadásokkal jár. Így csak abban az esetben érdemes belevágni a befogadásba, ha minden nélkülözhetetlen tényezőt garantálni tudsz!

A rengeteg pont, amelynek meg kell felelni, a kiadások ijesztőek lehetnek először, de gondolj csak bele, hogy a kisállatra fordított összeg nyomába sem ér a cserébe kapott szeretetnek, amit ezek a kisállatok nyújtanak. 

Forrás: azenkutyam.hu Képforrás: freepik.com


További híreink
Miért jó fizikai diákmunkát vállalni?
szeptember 10.
4 perces olvasmány

A fizikai munka olyan munka, amely leginkább az állóképességünket veszi igénybe.
Szakmák, amiket már csak hírből ismerhetünk
október 08.
4 perces olvasmány

A technikai fejlődés miatt folyamatosan új szakmák teremtődnek, emellett viszont rengeteg régi állás merül feledésbe.
ADÓBEVALLÁS 2023 / PERSONAL INCOME TAX RETURN INFORMATION
január 30.
4 perces olvasmány

ADÓBEVALLÁS 2023 / PERSONAL INCOME TAX RETURN INFORMATION!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!