A legjobb partyjátékok ever!

Legyen szó családi ünnepről vagy baráti összejövetelről, közös játékkal lehet oldani a kínos helyzeteket vagy tovább fokozni a vidámságot is. Az alábbiakban néhány olyan társasjátékot gyűjtöttünk össze, amiket kifejezetten nagyobb társasággal érdemes játszani, így senki sem marad ki a buliból, és összehozza a csoportot.

Imagine

A klasszikusnak számító és népszerű activity-hez hasonló játék a kreatív magyarázatokra helyezi a hangsúlyt. A játék lényege, hogy az éppen soron következő játékos egy kártyát húz, és megpróbálja elmagyarázni az azon szereplő kifejezést a többieknek. A magyarázat eszközei fólia kártyák, amiken különböző rajzok, ábrák szerepelnek. Kreativitást és gondolkodást igényel, hiszen váratlan, random kifejezéseket kell elmagyarázni, például közmondásokat, híres embereket, vagy fiktív karaktereket. Akkor kap pontot egy játékos, ha a magyarázata alapján sikeresen kitalálja valaki az eredeti feladványt, illetve a megfejtő is pontot kap. A pontszerzésen és a győzelmen túl maga a folyamat is rendkívül érdekes a kreatív aspektusa miatt, illetve azért, mert a különböző játékosok másra asszociálnak, így eltérő, hogy ki, hogyan magyaráz el egy-egy kártyát. A játék 3-8 fő számára ajánlott.20 másodperc totál káosz

Ez egy tipikus partyjáték abban a tekintetben, hogy sokan lehet játszani és nem kell gondolkozni, taktikusan és megfontoltan lépni, hanem gyorsan kell cselekedni és hangosan nevetős helyzetekhez vezet. Ebben a játékban csapatok versenyeznek egymással, akiknek egy független bíró ad feladatokat a játék részeként kapott kártyákból, vagy saját fantáziája alapján. Ahogy a névből is sejthető, a csapatnak 20 másodperc áll rendelkezésére, hogy teljesítse a feladatot és ezzel pontot szerezzen. Mivel kevés idő áll rendelkezésre, nincs idő hosszan gondolkozni a félelmeinken vagy mások előtt szorongani, csak be kell vállalni egy feladatot. Lehet, hogy kiderül, hogy szuperül zsonglőrködsz almákkal vagy nagyon gyorsan tudsz egy lábon körbe ugrálni. Ha mindenki „hülyét csinál magából”, akkor igazából senki sem, hiszen a lényeg a pillanatnyi jókedv és a közös hülyéskedés. Öt főtől kezdve akár húszan is együtt játszhatják.

Nehéz döntések

Az előző a hangos és gyors játéknak a szöges ellentéte a Nehéz döntések. A beszélgetős játék kiinduló helyzetét egy apokaliptikus szituáció adja. A körülmények leírása után kérdéskártyákat olvasnak a játékosok és ezeket válaszolják meg ennek a fiktív helyzetnek megfelelően. Előkerül, hogy milyen problémákkal küzdene a csapat az apokalipszis után, hogyan oldaná meg ezeket, hogyan védekezne támadások ellen, hogyan fordítaná vissza a tragédiát, és rengeteg másik lehetőség. Ez egy sokkal nyugodtabb, megfontoltabb játék, így nem minden party környezetben élvezetes ezzel játszani, viszont megfelelő társasággal és környezetben igazán elgondolkodtató lehet. Azon túl, hogy egy fiktív eseményhez kapcsolódóan beszélgetnek a játékosok, sok olyan kérdés előkerülhet közvetett módon is, amiken keresztül jobban megérthetjük a többiek gondolkodásmódját, értékrendjét, érzelmi hátterét. Ez egy remek lehetőség arra, hogy mélyebben megismerjük a csoporttagokat. 3-5 számára ajánlott.
Csordaszellem

Ez az aranyos és vicces tehenes játék sem maradhat ki a listából. Szinte gondolatolvasással kell kísérleteznie a résztvevőknek, ezért kifejezetten érdekes lehet különböző társaságokkal játszani, hiszen a csoport összetételétől eltérhetnek a válaszok. A játék során körönkét egy-egy kérdést kell minden játékosnak megválaszolni azt megtippelve, hogy a legnépszerűbb válasz. Például, ha a kérdés a legjobb fagyi íz, nem a saját véleményünket kell leírni, hanem kitalálni, hogy mi lehet a legnépszerűbb, mit gondolhatnak a többiek. Akiknek a válasza a többséghez tartozik, pontot kapnak a körben, és az nyer, aki először gyűjt össze nyolc ilyen pontot. Viccessé teheti a játékot az ízlések összeütközése és nagyon sokan játszhatják együtt.

Szavad kőművesek

Minden játékos kap egy kártyát, amin szavak szereplenek, viszont nem minden játékosén ugyanazok vannak. A játékosok nem biztosak benne, hogy a kártyájukon szereplő szavak a többséghez vagy a kisebbséghez tartoznak, ami fokozza a játék rejtélyét és bizonytalanságát. A kör során minden játékos felolvas egy szót a kártyájáról. Ez alapján kell kiszavazni egy versenyzőt a kör végén, aki nem a jó szavakat tudja. A kiszavazás után tovább folytatódik a játék. Több résztvevő esetén az extra kártyákkal lehet több szerepet behozni és ezzel tovább bonyolítani a játékot.
Trivia Pursuit: Társasjáték

Ez egy rendkívül egyszerű szabályokra épülő kvíz játék, aminek több változata is elérhető különböző témákkal. A játék fő összetevője a kártya pakli, amelynek minden lapján több trivia kérdés szerepel színekkel megkülönböztetve. A dobókockával a soron következő játékos dob, majd a következő kártyáról a dobott színnek megfelelő kérdést megválaszolja. Helyes válasz esetén megkapja a kártyát vagy pontot kap. A játék egyszerű, de a tudásbővítő aspektusán kívül azért is szuper, mert segíthet megtörni a jeget olyan helyzetekben, amikor szinte ismeretlenekkel ülünk egymás mellett. A kérdések megválaszolásához nem kell ismerni egymást, viszont a válaszadás során mégis közösen tudunk meg új dolgokat, és jobban megismerjük egymás érdeklődési köreit és tudását is azáltal, hogy látjuk, milyen kérdésekre tudja a választ.   

Kluster

Végül az egész lista legegyszerűbb játéka, amihez még olvasni sem kell. A játék kezdetén a résztvevők között egyenlően el kell osztani a játékhoz tartozó mágneseket és egy madzagból kört alakítunk ki az asztalon. A résztvevők egymás után egy-egy mágnest helyeznek el a madzagon belül. Amikor a letett mágnes egy másikkal összekapcsolódik, az összekapcsolódottakat a lerakó visszaveszi a kezébe. Az nyer, aki először megszabadul a kezében tartott mágnesektől. A játék nagyon egyszerű, de lehet szórakoztató és fejlesztheti az ügyességet.

A felsoroltak közül mindegyik partyjáték elérhető Magyarországon, így bármelyik keltette fel az érdeklődésedet, könnyen beszerezheted a következő bulidra. Sok nevetéssel töltött, szórakoztató pillanatot kívánunk a közös játékokhoz!

forrás: Mit játsszunk? YouTube-csatorna

képek forrása: unsplash.com


További híreink
DIY: Hogyan készíts őszi dekorációt
november 13.
3 perces olvasmány

Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné az őszt, ha másért nem is, de a színei miatt.
Egészségügyi problémák és azok ellenszerei az irodai környezetben
március 10.
3 perces olvasmány

Nagy lehet az esélye, hogy a folytonos, elmélyült irodai munka közepette, bele sem gondolunk, hogy milyen veszélyei, az egészségre káros hatásai lehetnek a nem helyes munkavégzésnek.
Tanulási tippek, avagy hogyan vedd rá magad a tanulásra
február 21.
5 perces olvasmány

A tanulást elkezdeni a legnehezebb, de mit kell tenned ahhoz, hogy hatékonyan is menjen ha már elkezdeni sikerült?
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!