A férfi kézilabda vb csoportköre - magyar szemszögből

Röviden összefoglaltuk Nektek az eddigi meccseket: holnap újra pályán a magyar válogatott! Szurkoljatok J

 

Argentína 25-25 Magyarország

 

2019.01.10-én megkezdődött a sokak által várt férfi kézilabda világbajnokság, melynek második napján léphetett először pályára a magyar válogatott, Argentína ellen. Előzetesen mindenki magyar sikert várt ettől a meccstől, de tudtuk, hogy nem lesz egyszerű.

 

A mérkőzést nagyon jól kezdte válogatottunk, 10 percen keresztül nem zörgött a háló Mikler Roland mögött, emellett 5 gólt lőttek a fiúk. Ekkor még senki nem merte elbízni magát, viszont azt sem gondolhattuk nézőként, hogy szoros lesz a végjáték, de az argentin időkérés után feljavultak ellenfeleink. Kiegyenlített csata mellet 3 gólos előnnyel mehettek a jól megérdemelt pihenőre a magyarok.A 2. félidőt nem kezdtük túl jól, és pár percen belül már egyenlített is Argentína. Innentől egy új meccs kezdődött. Egy gól itt, egy gól ott, nem vezetett egyik csapat sem egynél többel. Nagyon sok eladott labda, pontatlan passz jellemezte a magyarok játékát, és ezért az utolsó percre hátránnyal fordulhattunk. Végül az egyértelműen várt győzelem helyett örülhettünk, hogy 1 pontot felvéshettünk a tabellára a magyarok mellé a 25-25-ös döntetlent követően.

 

A meccs folyamán a csapat összeszokottságának hiányát vélhettük felfedezni, ennek következtében szélső játékunk egyáltalán nem volt. A Balogh-Lékai összhang viszont már itt is majdnem teljes volt, ketten 14 gólt dobtak az argentinok kapujába.

 

Magyarország 34-24 Angola

 

Egy napos pihenőt követően játszhattunk Angola ellen: a meccsen kizárólag a győzelem volt elfogadható. Az első félidőt nagyon jól kezdték a mieink, és a szélsőink is labdához jutottak. Bóka Bendegúz az első 20 percben 5 gólt dobott a bal szélről (a 22. percben kiállították, a lassításokat megnézve teljesen jogos volt a piros lap, de így is ő lett csapatunk legeredményesebb játékosa). Ezt követően is jól szerepeltek (a lefújásig 10 gólt lőttek szélről, míg Argentína ellen egyet sem). Az első félidőben volt, hogy 12 góllal vezetett a magyar válogatott. A félidőt 18-8-as vezetéssel zárták a mieink, és az előnyüket már nem is engedték ki a kezükből.A térfélváltás után a ”legszorosabb” pillanatban is 8 góllal vezettek, és a végén 34:24-es magyar győzelemmel örülhettünk a 2 pontnak.


Magyarország 32-26 Katar

 

Kevesebb, mint 24 órán belül következett az egyik sorsdöntő mérkőzése válogatottunknak. Katar ellen egy szoros meccsre számíthattunk, de az aktuális formánk alapján bízhattunk a győzelemben.

A kiváló kapusteljesítménynek, a lerohanás góloknak és a jó szélsőjátéknak köszönhetően hamar kialakítottak egy bíztató előnyt a magyarok. A félidőre 16-11-es hazai vezetés volt, de az öltőzőbe nem mehettek le túl boldogan, mivel válogatottunk eddig legeredményesebb játékosa, Balog Zsolt rosszul fogott talajt, és le kelet bicegnie a pályáról (később kiderült, hogy nem csak a meccs 2. félidejét, de a következő 2 meccset is biztosan ki fogja hagyni. Jelenleg még Magyarországon ápolják, és remélhetőleg a középdöntő mérkőzésein már pályára léphet).


A pihenőt követően, Balogh nélkül is kiválóan játszott a magyar válogatott, a magabiztos előnyt nem adták ki a kezükből, és a meccs végéig tartották a minimum 3 gólos előnyünket.

 

A végén 32-26-os győzelemmel beírhattunk a magyar csapat számára 2 pontot a tabellán, így veretlenül 5 ponttal álltunk a csoport 2. helyén. Magyarország 30-30 Egyiptom


Egy pihenőnapot követően ismételten következett egy könnyebbnek titulált meccs Egyiptom ellen. Viszont az egyiptomiak Davis Davis – a magyar NB1-ben játszó Veszprémi csapat edzője – ezt nem így gondolta.

A mérkőzést nagyon jól kezdték a fiúk, 4 góllal is vezetett a magyar válogatott, viszont időkérést követően feléledt az egyiptomiak játéka, és kezdték csökkenteni hátrányukat.


A 23. percben 1 gólos előnynél viszont a támadójátékban addig kiemelkedőt nyújtó Jamali rosszul lépett, és csak társai segítségével tudta elhagyni a pályát (az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, így a világbajnokságon már nem számíthatunk rá). Ez a sérülés lesújtotta válogatottunkat, annyira, hogy az ellenfelünk egy 4-0-s szériát produkált, így megfordította a meccset és 3 gólos előnyre tett szert. Az első félidő végjátéka végül mieinknek kedvezett, és gyors góljaiknak köszönhetően 14-14-es döntetlennel mehettek a játékosok az öltözőbe.A 2 félidő elején az ”öltözőben maradt” válogatottunk, és ellenfelünk hamar 4 gólos előnyre tett szert. A meccs végére faragtunk hátrányunkból, és az utolsó 10 percet egállal várhattuk.

 

Az egész mérkőzés során, az egyiptomiak nyitott védekezésére nem találták a megoldást a magyarok, és csak küszködve tudták a labdát a hálóba juttatni. Az utolsó percet 1 gólos hátránnyal, viszont kettős emberelőnnyel kezdhette válogatottunk, és a biztos egy pontot érő döntetlent pályázták meg.

 

A meccs vége 30-30 lett, így a magyar válogatott biztosan megszerezte csoportja első két helyének valamelyikét, így tovább jutott a középdöntőbe.


A mindent eldöntő meccs: Svédország 33-30 Magyarország


Utolsó csoport mérkőzését a Svédek ellen játszotta válogatottunk, mely előtt mind a két csapat egy végjátékig kiélezett meccset tudtatott maga mögött. A játékosoknak nem volt lehetőse egy napnál többet pihenni. Már a vb kezdete előtt is sejthettük, hogy ez lesz az a mérkőzés, ami eldönti a csoportelsőséget, és így is lett. A magyaroknak csak győzelem esetén volt rá esélyük.

 

Az első félidőt így is kezdték a fiúk, 4 gólos hátránynál kért időt a svéd edző először, melynek köszönhetően hamar ledolgozták hátrányukat. A hajrában Bodó Richárd átlövését követően lesérült, és a meccs folyamán már nem is lépett pályára. A 30. percre 2 gólos előnnyel fordultak ellenfeleink, és 1-et meg is tartottak a pihenőre.A második játékrész elején nehezen született meg az első gól, de ezt követően egy adok-kapok mérkőzés kezdődött. Ennek köszönhetően az utolsó 7 percet döntetlennel kezdhették a csapatok, viszont a végjátékban csak egyszer sikerült a labdát az ellenfél kapujába juttatnunk, és így alakult ki a 33-30-as svéd siker.

 

A nagy hiányzók (Balogh, Jamali, és Bodó) ellenére is a magyar csapat játéka biztató volt. Lékai 8 góllal lett a magyar csapat legeredményesebb játékosa, de szorosan mögötte jött a mindösszesen 19 éves Máthé Dominik, aki első vb meccsén hatszor juttatta a labdát a kapuba.

 

Ezzel az eredménnyel csoport másodikként léphetünk tovább.

Következő cikkünkben összegyűjtjük Nektek a magyar válogatott esélyeit a középdöntőben. Hajrá fiúk!

 

Képek forrása: kepujsag.com, haon.hu, hvg.hu, 24.hu

További híreink
Filmértékelő oldalak harca
március 10.
4 perces olvasmány

Szerinted is időpocsékolás megnézni egy olyan filmet, ami nem ugorja meg azt a bizonyos lécet? Ha igen, tarts velünk, mert bemutatunk pár filmértékelő oldalt, amik segíthetnek a szűrésben.
A virslin és az instant levesen túl – Alap tippek kolis, albérletes kezdő szakácsoknak
december 02.
7 perces olvasmány

Az élet rengeteg váratlan szituációt hozhat számunkra, azonban bármi történjen is velünk, egy biztos: enni azt mindig kell. A probléma a „de mit?” kérdésnél szokott kezdődni.
Érvényesítsd a Meló-Depó tagságod a 2018/2019. I. félévre!
szeptember 04.
1 perces olvasmány

Ha felvetted a matricád, rögtön tudod érvényesíteni a tagságod az irodáinkban! ;)
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!