Hol tanulj a szabadban? - Budapesten

Itt a nyár és a jó idő. Ezzel párhuzamosan június végéig még javában dübörög a vizsgaidőszak. Süt a nap, csábít a strand, de tanulni kell? Összegyűjtöttünk néhány szuper helyet, ahol akár napozás közben is tudsz tanulni, vagy legalább a megszokott négy falat lecserélheted egy kellemesebb, ösztönző környezetre.

Ha csak a szobád szokásos 4 falát unod, és zárt környezetben szeretsz tanulni a teaházak és csendes, eldugott kávézókon kívül javaslom az Országgyűlési könyvtárat. Nem csupán böngészhetsz a könyvkínálatból, tanulhatsz csendben, de akár különböző gyűjteményeket is megtekinthetsz. A könyvtár látogatása előtt online regisztráció szükséges, melyet itt tudsz megtenni: https://reg.ogyk.hu/register.cgi


Ha már unod a kávéházak zaját, vagy csak friss levegőre vágysz a szabadban, ülj ki a Duna partra. A Margitszigeten, vagy a Kopaszi gáton (Lágymányosi-öböl) gyönyörű pázsit vár, ahol egy pléden – vagy akár anélkül- a fűben napozva is bújhatod tételeid. Ha a terep nem szimpatikus, akkor padon ülve is készülhetsz a vizsgákra. Egyre több helyen asztalok is vannak, ahova akár a laptopod is leteheted.

 A Lánc-híd budai hídfőjénél elhelyezkedő 0 kilométerkő környezetében is kellemesen lehet tanulni a fák árnyékában a padokon vagy a Petőfi híd pesti oldalánál frissen felújított parkban. Aki inkább a csendet preferálja, annak a forgalom zaja miatt ezeket kevésbé ajánlom.  

Városligetben költői környezet: vízcsobogás, árnyékos fák, kilátásban Vajdahunyad Vára, és ha tanulás közben megéhezel, lángosos bódék sora vár.

Normafán a hatalmas rét és a sípálya mellett a város a lábaid elé tárul, tiszta levegő és persze a tananyag is vár.

A Móricz Zsigmond körtértől pár perc sétára vár a Feneketlen tó, és a Budai Arborétum. Bár ez utóbbi nyitvatartási ideje és belépő díjai korlátokat szabnak, aki ingyenes helyekre vágyik, is választhat bőven a kínálatból.

Ha utazást tervezel a vizsgák viharában előnyaralásképp, ne aggódj. Én a strandra is vittem a füzeteim, és a Balaton parton és a vonaton út közben is tanultam.

Oláh Zsuzsanna – marketing asszisztens


További híreink
2021 utolsó havának legjobb dolgozója Zsóri Áron!
január 12.
2 perces olvasmány

2021 utolsó havának legjobb dolgozója Zsóri Áron!
Te már felkészültél az idei HVG állásbörzére?
február 20.
2 perces olvasmány

Fontosnak tartod, hogy már diákként is építsd a jövődet, olyan munkát keresel, ami szakmába vág?
Érvényesítsd tagságod a Meló-Depónál a 2019/2020. I. félévre!
szeptember 03.
1 perces olvasmány

Vége a nyári szünetnek, de te szeretnél suli mellett is pénzt keresni?
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!