Őszi programajánló - Szeged

Ha nem akarsz otthon ülni… van pár jó tippünk, hogy mivel töltsd el a szép, napos, őszi délutánokat!

Szeged éjjel nappal nyüzsög, aki szeretne valahogyan kikapcsolódni, az garantáltan talál magának egy jó programot, arról nem is beszélve, hogy még majdnem egy hónapig tart a 23. Őszi Kulturális Fesztivál, mely évről évre felpezsdíti a kulturális életet! Koncertek, kiállítások, előadások, slam poerty estek és számos más interaktív program, a lehető legszélesebb spektrumban. Nézzük, szerintünk mit nem szabad kihagyni idén ősszel Szegeden!

Évmilliók Urai:

Ha még nem látogattatok el a Móra Ferenc Múzeumba, akkor itt az ideje, ugyanis január 11-ig tekintetitek meg az év egyik legérdekesebb kiállítását! Már a múzeum előtt, de az épület összes nagyobb termében mozgó és hangot adó dinórobotok, életnagyságú csontváz-rekonstrukciók, eredeti dinoszaurusz fosszíliák találhatóak, egyenesen Amerikából. Ha egy picit is érdekel, milyen lehetett a Föld év milliókkal ezelőtt… akkor ebből nem szabad kimaradnod!Csípős hétvége:

Október 12-14-én, a Széchényi téren újra Szegedi PaprikaShow és Chili Weekend lesz, ahol Magyarország legzúzósabb chili-termesztő „Sith Lordjai lézerkardoznak”. A tavaly is hatalmas sikert aratott csípős fesztivál idén minden eddiginél több chili-manufaktúrát vonultatott fel, és fűszeres street food helyekkel várja a gasztrohobbisokat. Ha ennél egy jót a hétvégén, ne is gondolkozz tovább!

Egy mozizós este, az esős napokra:

Szerencsére Szegeden 2 mozi közül is választhatsz, de érdemes követni az SZTE BTK Hallgatói Filmklubbját vagy csekkolni a Grand Café kínálatát is, hiszen itt is gyakran bukkanunk igazi kincsekre!

A Belvárosi moziban nagyobb eséllyel láthatsz régebbi filmeket is a vásznon, hatalmas a kínálat, érdemes jól átgondolni a választást. A Cinema Citybe pedig azok menjenek, akik minden újdonságot azonnal látni akarnak, mi nemrég a Venom premierjén voltunk, nagyon ajánljuk!Színház az egész világ:

Tudtátok, hogy idén 135 éves a Szegedi Nemzeti Színház? Nemsemmi kis évadot állítottak össze!

Ha bírtad a suliban Örkényt, de akkor is ha értetlenül ültél a felette: A Nemzeti Színház őszi kínálatában igazán érdekes feldolgozásban találkozhatunk az iskolapadban tanult Tóték darabbal. Szuper szereposztás, remek rendezés, nagyon ajánljuk!A Shakespeare szerelmesek is örülhetnek az idei évadnak, ugyanis egészen november elejéig játszák a Szenivánéji álmot. A szerelmeseknek tilos lenne elaludniuk, mert az végzetes bajt hozhat kapcsolatukra. A baj megtörténik, a szerelmesek elalszanak és életre kel a szellemek és tündérek ámulatba ejtő világa. A szenvedélyek lángra lobbannak, mindenki feldúltan bolyong a különös lényekkel teli erdőben. Kicsit zombis hangulatú a történet, nem? Hát… nézzétek meg és megtudjátok!

Kulturális fesztivál – egészen novemberig:

És végül a 23. Őszi Kulturális Fesztivál keretében gyakorlatilag minden nap lesz valamilyen izgalmas program Szegeden. A több mint egy hónapig tartó fesztivál célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be az egyetem és Szeged közönsége előtt.                                  A 6 hét alatt, 65 helyszínen csaknem 300 program közül válogathattok. Bizony, nem kis kínálatról van szó, úgyhogy bemutatunk párat, amit szerintünk kár lenne kihagyni:

  • Ha éppen arra jársz: Vers délben – A rektori épület előtt, a Szent-Györgyi Albert szobornál minden nap délben egy egyetemi polgár – hallgató, oktató, dolgozó – vagy egy szegedi lakos elmondhatja, felolvashatja, előadhatja egyik kedves versét.
  • Varázslatos kedd este: Ha bírod a bűvészeket, akkor október 16-án, kedden 19:00-kor menj el a Dugonics tér 12-be. A Szegedi Bűvészkör „nyílt napot” tart, bárkinek segítenek trükköket tanulni, de aki csak egy kis szórakozásra vágyik, az remek műsort is láthat!
  • Október 19-én pénteken, sötétedés után a Szegedi Csillagvizsgálóban távcsöves bemutató, csillagászati-űrkutatási kiesőadások és vetítések lesznek az SZTE TTIK Fizikai Intézet Szervezésében. SZTE-seknek a program ingyenes! 
  • Egy jó mozi sose rossz: október 22-én, hétfőn 15.45-kor a Belvárosi moziban vetítik újra a Saul fiát, hihetetlenül kedvezményes jegyárakkal. Ha annó lemaradtál róla, most itt a szélesvásznú alkalom!
  • „Amikor eljön Godot!” – rendhagyó előadás a Színháztól: a nézők a történet gondolatiságát és cselekményét befolyásoló résztvevőkké válhatnak, Barnál László rendezésében. A színház interaktív formában csak jó döntés lehet, főleg ha szerda (október 24.) estére nincs más programod.
  • Október 24-ére, csütörtökre pedig egy jó sör kíséretében egy szuper előadást ajánlunk: OFFline és MinfódFULL - az Alumni Uni szervezésésben. (Előadók: Dr. Szabó Éva, az SZTE Pszichológiai Intézet Szociál- és fejlődéspszichológiai tanszék vezetője és Vecsei H. Miklós, a Vígszínház színművésze)

Ha ezzel a pár érdekesnek ígérkező programmal felkeltettünk a kíváncsiságodat, akkor lapozd végig a programfüzetet, hiszen a fesztivál egészen november 16-ig tart, és szinte minden napra jut valami jó!

És ezekkel még mindig nem ért véget a sor…

Akik egy jó bulira vágynak: Cloud 9+, Margaret Island III. lemez bemutató koncert, és 30Y is lesz még idén a JATE Klubban.

Ha Te is biciklivel járod a várost, és még ki szeretnéd élvezni az őszi jó időt, akkor ajánljuk Neked a Biciklin Szeged oldalát. Itt nem csak hasznos tippeket és érdekességeket olvashatsz a (szegedi) biciklizésről, hanem várostörténeti túrákon, vagy különböző szegedhez közeli csapatos/egyéni biciklis eseményen, túrán vehetsz részt! Ahogy ők is mondják: csak ülj fel a bicajra és HUSS!A kiállítások szerelmesinek a REÖK palota sosem csalódás: programok, ingyenes tárlatvezetések és nyílt napok folyamatosan!

Ha inkább szakmai témák, előadások érdekelnek, vagy éppen csak egy kis kikapcsolódásra vágysz nézz szét az IH oldalán! Lesz itt koncert, orvosi és pszichológiai előadások, marketinges és gazdasági témák, JAZZ NAPOK, google képzések és még sok más is. A jegyek fogynak, érdemes időben foglalni!

Reméljük sikerült ötleteket adnunk ahhoz, hogy ne otthon ülve töltsétek az őszi délutánokat, hiszen tudjátok: mindjárt itt a fogcsikorgató hideg, ki kell használni, hogy Suncityben ennyi lehetőség vár Rátok!

Források: moramuzeum.hu, programturizmus.hu, turizmmus.com, szinhaz.szeged.h

Képek forrása: turizmus.com, szeged.hu, debreceninap.hu, facebook.com, u-szeged.hu,

szinhaz.szeged.hu, 4everstatic.com, martineztribune.com


További híreink
Miért jó fizikai diákmunkát vállalni?
szeptember 10.
4 perces olvasmány

A fizikai munka olyan munka, amely leginkább az állóképességünket veszi igénybe.
Tárgyalástechnika
október 26.
5 perces olvasmány

A tárgyalás, kiváltképpen a megfelelő tárgyalás technikájának elsajátítása nem egyszerű feladat, hiszen olyan készségek szükségesek hozzá, amelyek fejlesztése hosszadalmasabb folyamat.
Hol tanulj a szabadban? - Budapesten
június 09.
2 perces olvasmány

Süt a nap, csábít a strand, de tanulni kell? Összegyűjtöttünk néhány szuper helyet, ahol akár napozás közben is tudsz tanulni.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!