2018 legjobb könyvei

Eltelt egy újabb év. Botorság lenne, ha nem említenénk meg a 2018-ban megjelent legjobb könyveket.


Íme a mi toplistánk:

 

5. Mary Ann Shaffer - Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi TársaságA könyvet ajánljuk a levélregények szerelmeseinek, azoknak, akik imádják a szívszorító, mégis optimista történeteket, amelyek egy csepp romantikával is meg vannak szórva.


A történetről: Két idősíkot ismerünk meg, melyek természetesen összeérnek. A helyszín a második világháború utáni Anglia, ahol mindenki próbál lábra állni az átélt traumából. A történet főszereplője Juliet, az írónő írónő, aki a vicces történeteivel szeretne lelket önteni az emberekbe. Ezekre a történetekre figyel fel Guernsey, és levelet ír Julietnek, hogy segítségét kérje egy könyv felkutatásában. Hogy mi minden történik ezután?

 

A könyvet ide kattintva tudod megrendelni.

 

4. Marissa Meyer: CinderSzereted Hamupipőke történetét? Hidd el, ilyen feldolgozást még sosem olvastál! Ajánljuk azoknak, akik szeretik a sci-fiket, a gyönyörű borítókat és az olyan történeteket, melyeket nehéz elfelejteni.


A történetről: A helyszín a jövőbeli Föld, amely már túlélte a negyedik világháborút is. Természetesen nem állhatunk meg csak a Földnél, elvégre sokkal fejlettebb technológiájuknak hála már a Holdon is régóta laknak emberek. A főszereplőnk Cider, aki a megszokott Hamupipőke sztroival ellentétben egy kiborg. Mi történik akkor, amikor ez a félig ember lány megismerkedik Kai herceggel?

 

Ha érdekel a könyv, innen egyszerűen megrendelheted. 


3. Tomi Adeyemi: Vér és csont gyermekeiEz a könyv tele van izgalommal, akcióval és rengeteg fordulattal. A legnagyobb csavar a végén jön el, érdemes kivárni. Ez a történet neked való, ha szeretnél kitörni a megszokott európai életből, és ha el tudod viselni ha egy szeretett karakter meghal.


A történetről: A történet Afrikában játszódik, ahol bizony az élet nehéz. Senki sincs biztonságban, ezért sajnos a halálesetek is előfordulnak. A főszereplő Zélie mellé több szereplőt is kapunk. Érdekel négy fiatal sorsa egy olyan világban, hol a varázslók és a varázstalanok egymás mellett éltek míg az emberek teljesen ki nem irtották a mágiát?

 

Akkor olvasd el, ide kattintva máris a Tiéd a könyv!

 

2. Sarah J. Maas - A hajnal tornya"Egy csodálatos birodalom.

Egy kétségbeesett küldetés.

Egy ősi titok."

 

Ez a könyv a méltán szeretett Üvegtrón 6. kötete Chaollal és Nesrynnel a főszerepben, mely egyszerre kivétel és kihagyhatatlan, elvégre nem egy sorozat kezdő kötetéről van szó. Egy gondosan felépített világhoz tartozik, ami hatalmas rajongótáborral rendelkezik évek óta. Ajánljuk azoknak, akik szeretik a fantasyt, a részletekig kidolgozott világokat és az Üvegtrón-sorozatot.

 

A könvet könnyen beszerezheted innen, de talán a sorozat első részével érdemesebb kezdeni! Nem fogod tudni letenni, ez biztos...


1. Stephen King, Owen King: CsipkerózsikákMi történik ha Stephen King a saját fiával, Owennel közösen ír egy könyvet? Megszületik a Csipkerózsikák. Ez a könyv neked való, ha szereted King stílusát, és ha szeretsz egy teljesen új világba csöppenni.


A történetről: Képzeld el, hogy a nők eltűnnek a világból és csak férfiak maradnak. A nőket elalvás közben beburkolja egy ismeretlen hártya. Ha a nőket felébresztik, vagy csak megsérül ez a hártya, akkor erőszakosak és állatiasak lesznek. Nincs kivétel. Nincs kivétel? Eve Black teljesen normális módon tér nyugovóra este, és ébred fel másnap. Mitől más ő, mint a többiek? Mi lesz az ő sorsa egy ilyen furcsa helyzetben?

 

A könyvet itt tudod megrendelni.


Jó olvasást kívánunk Nektek!


Képek forrása: park.libricsoport.hu; konyvmolykepzo.hu; lira.hu; europakiado.hu;
pixabay.com


További híreink
Studystream.live- tanulás online, közösen, ismeretlenekkel
október 11.
4 perces olvasmány

Nem szeretsz egyedül tanulni? A studystream kell Neked! Hogy nem ismered? Akkor katt a cikkre és mehet az olvasás!
Minden, amit a nyelvvizsgáról tudni kell
április 19.
4 perces olvasmány

Egy kis változtatás itt, átalakítás ott, és már nem is lehet követni, hogy hol és hogyan kell nyelvvizsga. Cikkünkből kiderül!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!