Magyar kézilabda a nemzetközi tornákon

Nézzük, milyen eredményeket hoztak a két hete beharangozott mérőzések. Ha kíváncsiak vagytok részletes meccsösszefoglalóinkra, akkor olvassátok el előző cikkünket is.


Röviden az eredmények:


CSM Bukarest 25-27 Győr ETO (Női BL)

Balatonfüred 27-32 St. Raphael  (Férfi EHF kupa)

Nantes 29-26 Szeged (Férfi BL)

Ferencvárosi TC 30-29 Thüringer (Női BL)

Tatabánya 28-25 Hannover-Burgdorf (Férfi EHF kupa)

Veszprém 28-20 Meshkov Brest (Férfi BL)

Vive Kielce 35-36 Veszprém (Férfi BL)

Storhamar 24–31 Siófok KC (Női EHF kupa)

Győri ETO 32-32 Ferencvárosi TC (Női BL)

Hannover-Burgdorf 27-27 Tatabánya (Férfi EHF kupa)

Szeged 26-26 PPD Zagreb (Férfi BL)

St. Raphael 27-23 Balatonfüred (Férfi EHF kupa)Kiváló mérkőzéseket láthattunk az elmúlt két hétben, így most jöjjenek a érdekesebb csaták:

 

Nantes 29-26 Szeged

 

A szegedi eggyüttes a számára már tét nélküli mérkőzést nagyon jól kezdte, 1-2 gólos előnyt tartva 15 percen keresztül, amikor a hazai csapat feléledt, és megfordították az eredményt. A 2. játékrészben a Szegediek futottak az eredmény után, de 1 gólnál közelebb nem tudtak zárkózni, így alakult ki a végére a 3 gólos hazai siker.Vive Kielce 35-36 Veszprém

 

A mérkőzésnek hatalmas tétje volt, a lengyel csapatnak a 4., a veszprémieknek a 2. hely megtartása volt a cél. (minden szegedi drukker a vendégeknek szurkolt, abban reménykedve, hogy a két magyar csapat ne találkozzon az egyenes kieséses szakaszban)

 

A csatát a veszprémiek kezdték jobban, 2-3 góllal vezettek, mikor a hazaiak erősítettek, és a vendég mélypontot kihasználva megfordították a mérkőzést, így a pihenőre 3 gólos előnnyel mehettek.

 

A 2. félidő kiegyenlítetten kezdődött, a magyar együttesnek 2-3 gólos hátrányát nem sikerült csökkentenie a játékrész közepéig. A végjáték viszont a vendég csapatnak jött ki jobban, így 1 góllal is, de sikerült hazahozni a 2 pontot, ezzel biztosítva a 2. hely megszerzését.A BL hazai rangadóját a Győr-Fradi mérkőzést minden magyar kézilabdadrukker várta. Az első mérkőzést az FTC otthonában döntetlennel zárták a csapatok.

 

A hazai csapat hamar kialakította 2 gólos előnyét, melyet a gyenge fradi támadások miatt nem is engedett el, viszont a szoros védelmen sem tudtak könnyedén átjutni. A félidő 2 gólos hazai előnnyel zárult.

 

A 2. játékrészre felerősödött az addig sem gyenge vendég védelem Bíró Blankával az élen és támadó sor is. Többször egyenlíteni tudott a ferencvárosi gárda, de a győriek sokszor tudtak újat húzni. A végjáték a vendégeknek jött ki jobban, egyenlíteni tudtak, és 1-nél többel nem is engedték elhúzni ellenfeleiket. Így az előző mérkőzésükhöz hasonlóan most is 32-32-es döntetlent alakítottak ki, ezzel egy kisebb bunda gyanút keltve a szurkolókban.


Hannover-Burgdorf 27-27 Tatabánya (Férfi EHF kupa)Egy héttel korábbi mérkőzésén az esélyekkel ellentétben hazai pályán nyerni tudott a Tatabánya. A visszavágón is a hannoveriek voltak a favoritok, de a vendégségbe érkezett csapat ismételten nem törődött ezzel. A mérkőzés során fej-fej mellett halattak, így az első félidőben nem tudott egy csapat sem bíztató előnyt összeszedni.

 

A második játékrészt 14-14-es döntetlennel kezdték, egyik oldal sem tudta meglepni a másikat. Kiemelkedően játszó Vujovic 8, Juhász 6 góljával sikerült az utolsó pillanatokban egálra alakítani az eredményt. Így a Tatabánya megtartotta esélyét a csoportkörből való továbbjutásra.


A Férfi BL-ben mind a két magyar gárda bebiztosította csoportjában a 2. helyet, így a ”C”,”D” csoport győzteseivel játszanak a nyolcaddöntőben.A Női BL-ben a Győr számára biztos az első hely, a Fradinak még számtani esélye van a 2. hely megszerzésére, de már ők is biztos továbbjutók, így mind a két magyar csapatot láthatjuk majd a negyeddöntők során.

 

A következő mérközések pontos időpontjai:

03.09. 18:00 Tatabánya-Szeged (NB 1)

03.09. 18:15 Kristiansand-Győri ETO (Női BL)

03.10. 14:30 Ferencvárosi TC-Ljubljana (Női BL)

03.10. 17:00 Siófok KC-Storhamar (Női EHF kupa)

03.12. 18:00 Tatabánya-Veszprém (Magyar Kupa)

03.17. 13:45 Szeged-Veszprém (NB 1)

 

A nemzetközi mérkőzések mindegyikét a Sport tv-n tekinthetitek meg élőben, a magyar bajnokikat pedig az M4 sport adja.

 

Jövő héten ismételten jövünk a Szeged-Veszprém mérkőzés felvezetésével. Ha kíváncsiak vagytok rá, kövessétek a Facebook oldalunkat, és olvassátok el azt is.

 

Jó szurkolást mindenkinek!

Források: handballveszprem.hu; gyorietokc.hu; hbcnantes.com; ehf.hu

További híreink
Nem tudod, mit csinálj a sok szabadidőddel az őszi napokon Budapesten? Mi segítünk neked!
október 15.
3 perces olvasmány

Összegyűjtöttünk pár szórakoztató programot, melyek kitölthetik az unalmas óraidat.
Június hónap dolgozója: Szalai Ivett
augusztus 02.
1 perces olvasmány

A júniusi hónap dolgozója címet ezúttal Szalai Ivett nyerte el, akire mindig lehet számítani, ha a munkáról van szó. Beszámolt nekünk arról, hogy...
DIY: húsvéti dekorációk
április 12.
3 perces olvasmány

Összegyűjtöttünk nektek pár könnyen elkészíthető dekorációt, amelyekkel feldobhatjátok otthonotokat az ünnepekre.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!