Hogy éld túl az allergiaszezont?

Mikor már azt hittük, hogy túl vagyunk a téli takonykóron, akkor jöhet egy újabb szipogós-tüsszögős korszak: az allergiaszezon. Az év egyik talán legidegesítőbb időszaka ez…Ismerős a szitu arról, hogy: mindenki önfeledten ugrál egy pohár sörrel a kezében a fesztiválon, te viszont a kispadon ülve az orrodat fújkálod, és próbálsz életben maradni? Nos, erre is van néhány tippünk: így enyhíthetőek a tünetetek, ha allergiások vagytok…

 

Reggelire kálciumot

 

Sokan vitatják a kálcium allergiákra gyakorolt hatását, azonban, hogyha még reggel, felkelés után kerül a szervezetbe pezsgőtablettával vagy oldott formában ez a vitamint, akkor nagymértékben csökkennek a tünetek: főleg a szem-és bőrviszketés. Érdemes C vitaminnal kombinálva bevenni, így még hatékonyabb lehet!Csak is mértékkel!

 

A legtöbb emberben fel sem merül, hogy a légúti allergiákra is hatással van az, hogy mit eszünk és iszunk. Valójában ezek erősen befolyásolják, hogy milyen intenzitással jelentkezik a betegség.

 

Az alábbi listából érdemes kitapasztalni, hogy melyik segíti elő, vagy éppen csitítja a tüneteket:


  • bogyós gyümölcsök (pl. a paradicsomfélék erős keresztallergiát okozhatnak)
  • kiwi
  • birsalma
  • görögdinnye
  • vörös húsok
  • túró, joghurt
  • kamilla, hársfa
  • alkohol


Pollenfigyelésre fel!Érdemes indulás előtt megnézni, hogy mi az épp aktuális helyzet pollen szempontjából. Erre segítséget nyújthatnak időjárás előrejelző portálok, ahol még azt is jelzik, hogy mennyire vészes a helyzet azon kívül, hogy mi virágzik. Ezzel akár azt is le lehet ellenőrizni, hogy melyik növény pora hogyan hat ránk.


Arcmosás naponta többször

 

A hideg víz, azon kívül, hogy a hőségben áldásos hatással bír, de még a bőrön megtapadt polleneket is lemossa, és a szemviszketést is enyhíteni fogja. Érdemes naponta több alkalommal arcot mosni, hogy enyhítsük a panaszokat.Friss levegőt?!

 

Vitathatatlan, hogy az eső tisztító hatással bír, azonban ezzel együtt felkavarja a levegőben és a földön lévő polleneket is, így nem biztos, hogy ilyenkor érdemes nekiindulni egy hosszútávfutó versenynek, vagy órákon keresztül élvezni a kintről beáradó levegőt.


Gyúrni kell az immunrendszerre isAz allergia alapvetően egy immunrendszeri válaszreakció, vagyis ha a szervezet valamivel nagyon nem kooperál, akkor azt így tudatja. Ezért nem csak a nyári forma eléréséhez, de az allergiás tünetek csökkentésére is érdemes az edzőtermek királyainak és királynőinek lenni!

 

Csere-bere

 

Csere, mosás, öblítés… ne csak a ruhákat, hanem az ágyneműhuzatot is. Sokat segít, hogy nyugodt és pihentető, tüsszögéstől mentes éjszakánk legyen.

 

Jobb felkészülni!Ha pedig már mindent bevetettünk, és még akkor sem az igazi, akkor érdemes tartani egy pár szem allergiagyógyszert. A legtöbb gyógyszertárban vény nélkül kaphatóak kevésbé álmosító, azonban allergiára annál hatékonyabb gyógyszerek. Fel kell azonban készülni arra is, hogy az első választás nem lesz a legmegfelelőbb, mert van, amelyik álmosító hatással bír, de így legalább lesz ok a napi plusz egy kávéra! 


Képek forrása: pixabay.com; pexels.com

További híreink
Low budget karácsonyi ajándékok
december 22.
6 perces olvasmány

Utolsó pillanatos, kevés pénzből is kihozható karácsonyi ajándékok? Van pár tippünk!
A legjobban várt mozifilmek idén
október 22.
3 perces olvasmány

A 2020-as év filmpremierjei sajnos nagyon megcsappantak, de reméljük ezzel a három filmmel sikerült meghozni a kedveteket egy kis mozizáshoz.
Nő BL négyes döntő
május 08.
3 perces olvasmány

Ti is várjátok már a hétvégi négyes döntőt? Ha igen akkor azért, ha nem akkor kedvcsináló gyanánt érdemes elolvasni a mostani előzetesünket!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!