Hogyan keress nyári diákmunkát? Ne bízd a véletlenre!

Pikk-pakk beüt a nyári szünet, és ha szeretnél pénzt gyűjteni, akkor ez az az időszak, amikor a legtöbb összejöhet. Ahhoz, hogy a maximumot ki tudd hozni a nyaradból, kell egy stratégia, melyhez adunk néhány támpontot. Startolj rá még időben!
 
Arról, hogy miért érdemes diákként munkát vállalnod, már írtunk ebben és ebben a cikkünkben. Ha még nem olvastad őket, akkor érdemes gyorsan rájuk nézni.

Nyáron rengetegen keresnek diákmunkát, és egy ideig lesz is kínálat, aztán marad, ami marad. Van, hogy nem csak nyárra toboroznak diákokat cégek, ezeket a melókat már most is feltérképezheted! Viszont lesznek majd kifejezetten idényjellegű munkák is, melyeket jelenleg nagyrészt még homály fed.

A következő pontok segítenek neked abban, hogy tudatosan szervezd meg a szünidei időszakot, így biztos nem maradsz hoppon.

1. Tűzz ki egy célt, amiért dolgozol!

Ha csak eltöltenéd a nyarat valahogy, és dolgozgatnál, de nincs célod a munkával, akkor ez a hozzáállásodon is meg fog látszódni. Ha nem leszel motivált, akkor neked sem éri meg a strapát, és a munkáltatók sem fognak kapkodni utánad.

Legyen hát erős célod, ami lelkesít!

2. Tervezd meg a nyarad!

Kérdezd meg a szüleid a nyaralások időpontjáról. Vedd számba azokat a programokat, amikre el szeretnél menni, vagy ott kell lenned, és írd össze, hogy pontosan mikor és hol tudsz munkát vállalni!

Fontos, hogy tisztán lásd, valójában mennyi időt tudsz munkára szánni, és ehhez keress munkalehetőségeket, a céljaid függvényében. Ha például egy hónapig a Balcsin leszel, akkor érdemes ott is szétnézned.

3. Mérlegeld, hogy milyen munkára vagy hajlandó és képes a célod elérése érdekében!

Ha jó az állóképességed, és bírod a kiképzést, akkor fizikai munkák tárháza közül válogathatsz, és jó eséllyel indulsz a munkahelyek iránti versenyben. Ha valamiért fizikai munka nem jöhet szóba, akkor kicsit több energiát kell fordítani a keresésre, de még így is lesz miből válogatnod, ha ügyes vagy és időben lépsz.

Amennyiben a tanulmányaidhoz kapcsolódó melót keresel, és nem vendéglátósnak tanulsz, akkor már most kezdj el bedolgozni valahova, ha teheted, hogy biztosítsd a helyed!

4. Készítsd elő a terepet a nyári munkához!

Regisztrálj mielőbb iskolaszövetkezetekhez, jelentkezz fel minden olyan munkára, ami szóba jöhet. Ha már most is van némi szabad kapacitásod, kezdd el megismerni az elérhető munkákat, hogy mire eljön a nyár, célegyenesben legyél!

Tölts fel, illetve küldj önéletrajzot olyan cégekhez, akik nyáron szoktak diákot fogadni, illetve vedd igénybe szüleid, rokonaid, ismerőseid segítségét is, hátha rajtuk keresztül sikerül találnod valamit!

5. Tedd fókuszba a diákmunka keresést!

Légy résen, járj nyitott szemmel, kövesd nyomon a diákmunkákkal kapcsolatos híreket, lehetőségeket, hogy ne maradj le semmi jóról! Legyél proaktív, ne a véletlenre alapozz, rendszeresen böngészd az iskolaszövetkezetek honlapját, ne csak a Facebook oldalukat. Lépj be diákmunkás csoportokba, és figyeld a plakátokat, hirdetéseket is!

Meg fogsz lepődni, mennyi lehetőség jön szembe, ha keresed.

 

Ha még több hasznos infót szeretnél, akkor kövess minket Facebookon, és olvasd folyamatosan frissülő híreinket az oldalunkon.
 

Képek forrása: pixabay.com

További híreink
Június hónap dolgozója Szegeden: Mészáros Péter
július 17.
3 perces olvasmány

Június hónapban Mészáros Péter kapta meg a hónap dolgozója címet, aki munkájával már 2 éve erősíti a Meló-Depó Iskolaszövetkezetet csapatát. Olvasd el, milyennek tapasztalta meg a diákmunkát!
Kézilabda: Bajnokok ligája magyar oldalról
február 08.
3 perces olvasmány

4 forduló van még hátra a férfi kézilabda BL csoportköréből, ahol a Pick Szeged a csoport 2. helyének megtartásáért, a Veszprém pedig a mostani 4. helynél kedvezőbb pozíció megszerzésért küzd.
Tényleg szükséges élethosszig tanulni?
május 13.
5 perces olvasmány

Nem szükséges, talán inkább elkerülhetetlen, és minden képpen hasznos. Nem feltétlen az iskolapadban ülve, hanem inkább az élet adta lehetőségeken és élményeken keresztül.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!