Bajnokon Ligája négyes döntő: előzetes

A hétvégén játsszák a férfi kézilabda BL döntőjét. Felvezetjük számotokra, hogy mi is várható, és milyen nehézségekkel küzdenek a csapatok.

 

Az első párosítást szombaton 15:15-től a Veszprém vívja a Kielce ellen.

 

A magyar gárda gyengén kezdte a szezont, de a téli szünet óta verhetetlenek. A bajnokságban most vannak túl 2 rangadón is, ahol a Szegedet hazai pályán 11 góllal verték el. Egy hetük volt kipihenni a fáradalmakat, és a legrangosabb kupa négyes döntőjére kiszülni.A Kielce csapata a hazai kupával a kezükben játszották a múlt héten a lengyel bajnokság döntőjét, ahol a veszprémiekhez hasonlóan egyértelműen felülmúlták a Plock csapatát. Ugyanannyi idejük volt felkészülni, mint ellenfelüknek.

 

Az idén kétszer találkozott már a két csapat, a szeptemberi magyarországi mérkőzésen 2 gólos győzelmet szereztek az építők, a lengyeleknél pedig 1 góllal múlták felül a hazaiakat. A Kielcének nagy erőket kell megmozgósítaniuk ahhoz, hogy a döntőbe kerüljenek.

 

Legutóbb 2016-ban sikerült nyerniük a magyar gárda ellen, akkor, a BL döntőben büntetőkkel győzedelmeskedtek.A másik ágon a Barcelona a Vardar ellen lép pályára. Ez az összecsapás kiélezettebbnek tűnik, de a BL mindig tartogat fordulatokat.

 

A spanyoloknak is a múlt héten ért véget a bajnokság, melyet rendkívüli könnyedséggel nyertek, veretlenül. Ők már a Nantes elleni csata óta készülhetnek a döntőre, mert már akkor zsebben volt a bajnokság. Teljes csapattal tudnak készülni, és nagy esélyesei a végső győzelemnek.A macedón csapat az elmúlt 2 mérkőzését teljesen beáldozta az itteni legjobb eredmény érdekében: nekik még kedden is volt bajnoki mérkőzésük, kicsit fáradtabban, és kevésbé felkészülten tudnak pályára lépni.

 

A két csapat ebben a szezonban még nem mérte össze tudását, de a Vardar 2017 óta nem tudott győzelmet ünnepelni a katalánok ellen.Az eddigi formákat és mérkőzéseket látván, a PSG kiesésével a Barcelona tűnik a legnagyobb esélyesnek. A fogadóirodák szerint Spanyol-Magyar döntőt láthatunk vasárnap, és a Kielce a Vardarral fog csatázni a 3. helyért.

 

Szombat:

15:15 Veszprém-Vive Kielce

18:00 Barcelona-Vardar

 

Vasárnap:

15:15 Bronzmérkőzés

18:00 Döntő

 

A mérkőzéseket a Sport1 élőben közvetíti.

 

Várjuk hozzászólásaitokat, ti kit tartotok a legesélyesebbnek? Kit szeretnétek vasárnap este a dobogó tetején látni?

 

Képek forrása: nemzetisport.hu; origo.hu; jochapress.hu; timeoutmag.com

További híreink
Öltözz környezettudatosan, spórolj!
november 12.
3 perces olvasmány

Mai világunkban már nagyon fontos, hogy környezettudatosak legyünk.
Diák vagyok, dolgozni akarok! :)
május 30.
2 perces olvasmány

Jön a nyár, a sok szabadidő, és egyre többen kerestek meg minket azzal, hogy milyen feltételekkel, hány éves kortól tudtok diákmunkát vállalni. Összegyűjtöttük nektek a legfontosabb tudnivalókat.
DECEMBER HÓNAP DOLGOZÓJA BUDAPESTEN
január 12.
1 perces olvasmány

Decemberben a hónap dolgozója Török Csilla. Olvasd el a vele készült interjút amiből kiderül, hogyan sikerül összeegyeztetni a munkát a tanulmányaival és hogyan értékeli a mi munkánkat. :)
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!