Nyári házi hűsítő enni- és innivalók

Amikor tombol a nyár, és sorban dőlnek meg a meleg rekordok, akkor érdemes nem csak kívülről, hanem belülről is hűsíteni magunkat.

 

Ehhez hoztunk nektek néhány frissítő enni- és innivaló tippet.


Sokat és sokszor!Megszámlálhatatlanul sokszor hallottuk már mindenkitől, hogy a kánikula alatt érdemes minél több folyadékot fogyasztani, fizikai aktivitástól függően minimum 3-4 litert. De valljuk be, elég unalmas tud lenni, ha csak vizet iszunk, így alternatív módon is be tudjuk ezt a folyadékmennyiséget vinni. Mint például limonádéval vagy ízesített vizekkel.1,5-2 liter vízbe facsarj egy egész citromot, ezután friss mentalevéllel, de akár ízlés szerint friss málnával, áfonyával, eperdarabokkal is ízesítheted. Ha fagyasztott gyümölcsöt használsz, akkor még hűvös is lesz az itóka. Ajánlott a melegben kerülnöd a cukrot, mert az édes ízektől csak még szomjasabb leszel, viszont a citromos víz nem csak jó szomjoltó, de a fogyni vágyóknak is segítségére van az étvágycsökkentésben.Gyümölcsözön gyümölcsözzön!

 

Ha Te is nagy rajongója vagy a gyümölcsöknek, akkor a smoothiek a legjobb választások számodra! Számtalan ötletet lehet találni az interneten, így itt csak egy variálható alapot osztunk meg, ami jó kiindulópont lehet egy finom italnak.Egy smoothieba, attól függően, hogy mennyire szereted édesen, fél-1 érettebb banánt érdemes beletenni, de ha nagyon édesszájú vagy, akkor akár aszalt datolyát is dobhatsz bele. Ehhez adj hozzá valamilyen fagyasztott gyümölcsöt, pl. erdei gyümölcs vagy bármilyen más gyümölcs keverékkel dolgozva nem csak hogy változatossá, de vitamindússá is teheted az innivalód, és jól fogja ellensúlyozni a banán édes ízét.

 

Természetesen használhatsz friss gyümölcsöket is. Ez egy viszonylag sűrű italt ad, így akár egy kistálba töltve jégkrémként vagy smoothie-tálként is fogyaszthatod magvakkal vagy müzlivel megszórva.Hűsítő finomságok

 

Tudtad, hogy otthon is készíthetsz magadnak finomabbnál finomabb házi jégkrémeket anélkül, hogy felesleges kalóriákkal terhelnéd a szervezeted?

 

A legegyszerűbb alaprecepthez csak fagyasztott banánkarikák és tejszín szükségesek. A banánt szeleteld fel, majd rakd be körülbelül 1-2 órára a fagyasztóba, amíg teljesen meg nem fagy. Ezután tedd a banánt és körülbelül fél deci főzőtejszínt az aprítóba, majd dolgozd át addig, amíg krémes állagú nem lesz. A tejszín elhagyható, használhatsz helyette egyszerű tejet is.Vaníliával vagy cukrozatlan kakaóporral ízesítve, edénybe töltve a klasszikus csoki-és vanília fagyikat tudod elkészíteni. Némi fagyasztást még igényelnek, de megéri várni. A bátrabbak az avokádó fagyit is elkészíthetik, ahol a banán helyett egy puha avokádót kell villával összetörni és kakaóporral, esetleg étcsokoládé darabokkal ízesíteni, majd lefagyasztani. 


Fröccs!

 

A fröccsöt alkohol nélkül is el lehet készíteni, csupán almalé és szóda vagy buborékos ásványvíz szükséges hozzá és 1-1 arányban vagy 2-1 arányban kész is az alkoholmentes, hűsítő ital.Koktélozásra fel!

 

Utoljára hagytuk az alkoholos italokat. Arra azért érdemes figyelni, hogy a nagy melegben az alkohol még jobban érvényesíti a hatását, így fontos, hogy még több folyadékot fogyasztani mellé. A vodka alapú koktélok a legváltozatosabbak, mert ebben a gyümölcsleveket kedvedre variálhatod.Ha inkább egy savanykásabb italra vágysz, akkor a jég és 2-4 cent jó minőségű vodka mellé használj lime, áfonya, grapefruit vagy vérnarancs levet, jeget és szódát, majd szórd meg néhány szem gránátalma maggal.

 

Jó felfrissülést kíván a Meló-Depó csapata!

Forrás: pixabay.hu; pexels.hu; cnd.vous.hu

További híreink
A marketing mosodája: greenwashing és pinkwashing
október 25.
4 perces olvasmány

Ahogy a mondás is tartja, ők „mossák kezeiket”. Mármint teszik ezt zöld vagy rózsaszín szappannal azok a nagyvállalatok, amelyek valótlan állításokkal próbálják növelni népszerűségüket.
Merészkedj elő a csigaházból – így kövesd a lassú divatot
október 13.
5 perces olvasmány

Itt az ideje felébredni, és végre belátni, hogy a fast fashion, vagyis az olyan üzletek, mint a H&M, Zara, Shein és társaik fenntarthatatlanok környezeti szempontból.
Követésre érdemes YouTube-csatornák, amikből még tanulni is lehet
október 10.
5 perces olvasmány

A YouTube általában a szórakozással, kikapcsolódással, unaloműzéssel kapcsolódik össze a fejünkben, de lehet tanulásra, információ gyűjtésre is használni.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!