Joker – Filmajánló (Spoilermentes)

Joker című amerikai filmdráma nemrég került a mozikba, Joaquin Phoenix főszereplésével. A filmet sok DC rajongó várta izgatottan már az első trailer megjelenése óta, nem is hiába.

 

Maga a film 122 perc, a cselekmény pedig 1981-ben játszódik, amikor is egy egészen új Jokert ismerhetünk meg, így hiába próbálnánk összevetni őt az elődeivel.

 

A filmben Arthur Fleck bohócként dolgozik, hogy egy kis örömöt csempészhessen mások életébe. Különböző rendezvényeken lép fel és alkalmi munkákat vállal.Sajnos azonban sok megpróbáltatás éri. Az élet és a társadalom nem a legjobb oldalát mutatja számára, amibe ő belefárad.A spoilermenteség megőrzés érdekében a történetről nem is mondunk többet. A film abban hasonlít a Bosszúállók – Végtelen háborúhoz, hogy ott is a „gonosz” Thanos szemszögéből ismerjük meg az eseményeket, így bemutatva, hogy miért teszi azt, amit.

 

Ez a feldolgozás Arthur szemszögéből mutatja be az eseményeket, ezáltal megérthetjük az indítékait és végigkövethetjük, hogy hogyan is válik Jokerré.

 

A készítők remek munkát végeztek, hiszen a történet tele van érzelemmel és nagyszerű párbeszédekkel. A jelenetek jól átgondoltak és több meglepő fordulatot tartogatnak a nézők számára.

 

A kicsit hosszabb felvezetés után megkapjuk a várva várt zöld hajú, fehér arcú, bohóc sminkes Jokerünket, aki nem is okoz csalódást. Érdemes odafigyelni az elrejtett kis apróságokra, melyekben bizony bővelkedik a film és nem csak a hardcore rajongók szúrhatják ki.Jó mozizást kívánunk!


Képek forrása: imdb.com

További híreink
#szívószálmentes
október 18.
3 perces olvasmány

Te is találkoztál augusztusban valamelyik közösségi oldalon ezzel a hashtaggel? Mi már igen!
DepóNaptár 2023
december 23.
1 perces olvasmány

Csináltunk nektek egy naptárat, amikbe már beleírtunk pár pozitív gondolatot és a főbb ünnepeket, de reméljük, hogy hasznát veszitek és ti is írtok majd bele.
Egyszerű receptek
november 15.
5 perces olvasmány

ZH-ra kell készülnöd és rengeteg a beadandód? Esetleg még dolgozol, edzel vagy találkozol a barátaiddal? Íme, néhány egyszerű, gyors recept, ami még így is beleférhet az időbeosztásodba!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!