Legjobb tanulós helyek Szegeden

A héten megkezdődött az őszi félév leghúzósabb időszaka: zh hetek, póth-k, vizsgaidőszak. Minden egyetemistának legalább egy kis időt kell szánnia a tanulásra, hogy mindent teljesíteni tudjon.

 

Az eredmények szempontjából viszont, nagyon fontos, hogy milyen környezetben tanulunk, ez is sokat javíthat a tanulás minőségén. A tökéletes helyszín megválasztásában szeretnénk most segítséget nyújtani a szegedi tanulóknak.A legtöbben az otthonunk csendes, ismerős környezetét választjuk a tanuláshoz. Ez egy kényelmes megoldás, viszont a személyes környezetünkben rengeteg minden elvonhatja a figyelmünket a tanagyagról. „Csak kimegyek harapni valamit”, holott nem is vagyok éhes, vagy csak „5 percre ledőlök a kanapén”. Zizzen a telefon, mindenképp meg kell nézni és az egy pillantásból fél óra istagrammozás lesz. Aztán a jól beosztott tanulóidőnk lassacskán el is fogy.


Ezeknek a helyzeteknek a megelőzésére (is) ajánlunk pár helyet Szegeden, ahol jókat, jól lehet tanulni.

Könyvtárak: legfőképpen a TIK

Az első, amire legtöbben gondolnak a tanulós helyként, azok a könyvtárak, melyek természetesen, remek környezetet teremtenek a tanuláshoz. Itt szinte teljes csend van, körbe vagyunk véve könyvekkel, így a közeg is ösztönző, valamint a rengeteg könyvet forrásként is használhatjuk a tanuláshoz; és mindig vannak székek, asztalok, hogy szétpakolhassuk a jegyzeteinket.

A SZTE Klebelsberg Könyvtár rendkívül népszerű tanulós hely a diákok között, ha esetleg te még nem próbáltad ki, mindenképp ajánljuk. Ha rendszeresen könyvtárban tanulók csoportját erősíted, akkor néha válts könyvtárat, ugyanis ez is sokat segíthet, hogy koncentráltabb legyél tanulás közben. Az Ady téren található könyvtárnál előny még, hogy büfé is található, tehát ha megéheznél, sem kell az utazással megszakítanod a tanulást, ezen kívül pozitív még, hogy sokáig nyitva tart.

Pékségek


Az ember álltalában bele sem gondol, hogy egy pékségben lehet tanulni is, mivel csak beugrunk megszerezni a reggelinket és már bent sem vagyunk az üzletben. Viszont Szegeden is található számos tágas és tanulóbarát pékség, ahol a reggeli vagy az uzsonna és egy csésze kávé mellett órákat elidőzve lehet olvasgatni a jegyzeteinket.
Ilyen például a Széchenyi téren található Lipóti Pékség és Tejeskávézó, melynek elemeltén található egy kényelmes társalgó rész is. A Pékségek kicsit zajosabbak, mint a könyvtárak, viszont ha ketten vagy esetleg csoportban szeretnétek tanulni és megbeszélni a tananyagot, akkor ez a hely tökéletes lehet számotokra.Kávézók


Hasonlóan a pékségekhez, itt is nagyobb a nyüzsgés és sok a ki-bejáró vendég, viszont általában van Wi-Fi, a laptoppal érkezőknek.
Valamit karnyújtásnyira van a kávé és folyamatosan érezhetjük az illatát is, tehát a kávéfüggőknek a legjobb választás. Ilyen helyek például a Cafe Frei, Dock Cafe, Corso café. Barát lakása


Ha szerettek közösen tanulni a szaktársaitokkal, van tanulótársatok, ezekben az időkben megéri egymásnál tölteni az időt. Ha ketten vagytok, akkor álltalábban tudjátok motiválni a másikat, kérdés esetén együtt megkeresni a választ, segíteni egymásnak. Ha pedig csak csendben egymás mellett tanultok egy ideig, az is eredményes lehet, mivel az, hogy a társad is jelen van tanuláskor, nem hagy téged sem elkalandozni.

Természet


Sajnos a téli vizsgaidőszakban nem igazán lehetséges a természetben tanulni, viszont amint az idő 20 fok fölé emelkedik, javasoljuk, hogy tölts egy pár tanulós órát szabadban is. Szegeden számos tér és park van, ami tökéletes a tanulásra. A Széchényi tér, Ady tér, Szent István tér remek lehetőségek. Ilyenkor a hideg időben is megéri egy rövid sétát tenni a természetben tanulás közben, mert remekül felfrissít, vagy ha egy percet sem szeretnél tétlenül tölteni, a séta ideje alatt átismételheted a már megtanult anyagrészeket.


Képek: pinterest.com

További híreink
November hónap depósa Szegeden: Varga István
december 11.
3 perces olvasmány

Ami fontos, hogy szeretnék önállósodni, elmúltam 20 és egyetemre járok, már ilyenkor a sarkamra kell állni.
Jogsi az egyetem alatt? Jó, ha ezekről tudsz!
június 22.
3 perces olvasmány

Ha egyetemre beérve nem kezdted el a jogsit, akkor ne érzed rosszul magadat, a többséghez tartozol! Összegyűjtöttünk minden fontos infót ehhez.
Filmajánló: Marvel Kapitány
március 18.
2 perces olvasmány

Carol Danversből hogyan lett egy emlékeit vesztett túlélő, majd igazi hős.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!