Hogyan töltheted el jól a szabadidőd?

Itt a tél, a mínuszok már az ablakunkon kopogtatnak, a hópelyhek is megjelentek az utakon. Kinek is van kedve ilyenkor kimozdulni? Ugye, hogy senkinek sem!

 

Lássuk, milyen kreatív elfoglaltságokkal tudjuk eltölteni a hűvös téli estéinket:


Karácsonyi dekoráció

 

Nyakunkon az év legvarázslatosabb ünnepe, a karácsony. A legtöbb ember ilyenkor környezetét is ünnepi hangulatba öltözteti. Pár száz forintból te is sokkal mutatósabb díszeket tudsz készíteni, mint amit a boltban megvennél.Nem is kell hozzájuk más, mint néhány karácsonyi gömb, szárított narancs, fahéj, pár fenyőág, ragasztópisztoly – ezeket egy virágboltban, vagy egy hobby boltban tudod legegyszerűbben beszerezni. Egy jó elrendezés, néhány csepp ragasztó és kész is a kopogtatónk, az adventi koszorúnk, vagy a karácsonyfadíszünk.

Sütés/főzés

 

Ez az az elfoglaltság, amiben igazán kreatívak tudunk lenni és attól függően mit szeretnénk elfogyasztani, milyen alapanyagunk van, már tudjuk is szűkíteni a kört. De még mindig rengeteg lehetőségünk marad, hisz az interneten tömérdek mennyiségű receptet találunk.

Válasszunk tudásunknak megfelelő nehézségű ételt, hogy biztosan finom végeredmény szülessen, hisz akár egyszerű ételekkel is feldobhatjuk a mindennapi menüket. És ha már karácsony: a mézeskalács idén sem maradhat ki az ünnepi édességek sorából!

Színezés

 

Egyre elterjedtebbek a felnőtt színezők. Egyrészt nagyszerű ajándék mindenki számára – hisz különböző témákban is kapható. Nem mellesleg kikapcsolódásnak, relaxációs elfoglaltságnak is tökéletes! Egy hosszú nap után igazi feltöltődés egy kisebb ábra elkészítése, kiszínezése. Hétvégente pedig a nagyobb ábrák is célbavehetők.

És ha mégis kimozdulnánk otthonról, egy randira, egy barátnői talira, vagy már unjuk a szoba négy falát, akkor a következő kreatívoskodásokat ajánljuk:

 

Festés

 

Úgy gondolod, hogy nem jó a kézügyességed és a vásznonhoz sem mernél nyúlni? Ne izgulj, a különböző vezetett festéseken te is olyan festményt tudsz majd alkotni, amit szívesen teszel ki otthon a falra!

 

Csak válaszd ki a képet, foglalj helyet, menj el és az instruktorok segítségével igazi festő fog belőled is válni!

Kerámiázás

 

Hasonlóan az előző ponthoz, ide sem szükséges túlzott szaktudás. A nagyszerűség pedig az, hogy itt is hasznos dolgokat készíthetünk. Legyen szó tálaló tálról, vagy müzlis tálról, vagy egy egyszerű bögréről, nagyobb szeretettel fogjuk saját kezünk munkáját használni!


Képek forrása: saját készítésű fotók

További híreink
Based on true story - Igaz történeten alapuló filmek, könyvek
július 07.
4 perces olvasmány

Általában azért nézünk filmeket és olvasunk könyveket, hogy kiszakadjunk a saját életünkből, világunkból és felüdülésként elmerüljünk egy másikban.
Játsszon együtt az egész család karácsonykor!
december 14.
3 perces olvasmány

Kevesebb mint két hét és jönnek az ünnepek, ami a nagy családi összejöveteleket jelenti.
Otthoni edzés – hogyan csináld jól?
április 14.
5 perces olvasmány

A mostani helyzetben pedig számos lehetőség érhető el online. Próbálj ki minél több mozgásformát!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!