November hónap dolgozója Szegeden: Hajdú Fédra


Hajdú Fédra több mint egy éve dolgozik iskolaszövetkezetünk éttermi kisegítési munkáján, Szegeden. Most, egy interjúban beszélgetünk vele tapasztalatairól, tanulmányairól, terveiről és arról, hogy mihez segítette hozzá a munkavégzés.

 

Milyen érzés volt, amikor megtudtad, hogy Te lettél a hónap dolgozója?

Először nagyon meglepődtem, mert nem gondoltam volna, hogy lehetek valamiben első. Tudom, hogy vannak nálam keményebben dolgozók és tanulók is, így nagyon meglepett, hogy mégis én lettem a hónap dolgozója.

 

Hol tanulsz jelenleg?

Másodéves szociológus hallgató vagyok a Bölcsészkaron. Ez nem olyan nehéz szak, mégis vannak olyan tárgyak, amik rajtam is kifognak. Nagyon szeretem és élvezem, mert bármilyen témáról van szó, mindig érdekel. Ha minden igaz, akkor másfél év múlva végzek, utána mesterképzésre tervezek menni. Az még 2 év, szóval még 3 és fél évig tanulni fogok.

 

Mióta dolgozol a Meló-Depónál?

2018. szeptember elseje óta.

 

Hogy tetszik a munka, ahol dolgozol? Mesélnél róla néhány szót?

Szeretek ott dolgozni. Nem csak azért, mert mosogatni kell, takarítani vagy az ott dolgozóknak segíteni, hanem inkább a társaság miatt. Az ottani csapat sokkal felszabadultabb szerintem, mint egy irodai munka esetében. Például, ha bármilyen beszélgetés van, akkor belevonnak, tehát az egész laza és baráti.

 

Mit gondolsz, milyen képességeid, készségeid fejlődtek a munka által? A személyiséged változott-e azóta, hogy dolgozol?

Önállóbb és talpraesettebb lettem, könnyebben veszem az akadályokat. Nem rémülök meg, ha jön egy probléma és nem kezdek fel-alá sikítozva pánikolni, hanem egy megoldandó feladatnak látom.

 

Bátrabb is lettem, mert megtanított ez a munka kiállni magamért másokkal szemben.

 

Alkalmazkodóbb is lettem: régebben több időbe telt beilleszkedni egy ismeretlen csoportba. Itt, ha kérdésem van, szívesen segítenek és én is megtanultam, hogyan kell csapatban dolgozni, hogyha én jól dolgozok, akkor a másikat is segítem ezzel.

 

Mi motivál a munkavégzésben?

Összességében az, hogy legyen saját pénzem. Nagyon nagy biztonságot jelent az, hogy van egy fix összegem minden hónapban, amit akármire el tudok költeni. Viszont félretenni is szeretnék a hónap végén, mert így a jövőre is tudok gondolni, ha bármi probléma lesz, akkor elő tudom azt venni.

 

Van valami hobbid, amit szívesen űzöl?

Táncolok, most már csak otthon, hogy felelevenítsem és fenntartsam a tudásom. Régen modern táncoltam 11 évig, azután versenyezni jártam 1-2 évig. Ezután társulatokban is tag voltam, de később az idő már nem engedte, hogy ezt tovább űzzem, ezért foglalkozok ezzel otthon, amikor ráérek. Meg persze, a barátnőimmel töltöm az időmet.

 

Szerinted miben más a Meló-Depó, mint más iskolaszövetkezetek?

Másik iskolaszövetkezetekkel is volt tapasztalatom, viszont azt érzem, hogy itt sokkal jobban figyelnek a diákokra. Ha kereslek benneteket, akkor azonnal elérhetőek vagytok vagy a lehető leghamarabb visszahívtok, e-mailre is azonnal válaszoltok, többször kerestek egy munka kapcsán. Azt érzem, hogy ti diákközpontúbbak vagytok, mint mások.

Kedves Fédra, nagyon szépen köszönjük az eddigi munkád és reméljük még jó sokáig a csapatunk tagja leszel! Gratulálunk a hónap dolgozója címhez!


További híreink
Furcsa, de jól fizető állások
szeptember 14.
6 perces olvasmány

Furcsa, de jól fizető állások
Rossz szokások, intsünk búcsút
március 01.
3 perces olvasmány

De hogyan tudjuk ezt megtenni, illetve mennyi idő szükséges ahhoz, hogy ez biztosan megtörténjen?
Sportolás a szabadban Szegeden
május 20.
5 perces olvasmány

Ha szeretnéd megspórolni az edzőterem díját, és szívesen vagy a friss levegőn, akkor készültünk Neked néhány sportolási lehetőséggel a szabadban.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!