FesztiválszezON 2021 – Újra itt a bulizás ideje?

A 2020-as nyár rossz híreket hozott azok számára, akik bulizással szerették volna tölteni az év legmelegebb napjait. A járványügyi korlátozások ellehetetlenítették a tömegrendezvények megtartását, mind a fesztivál szervezői, mind az előre jegyet vásárolt fiatalok kárára.Az idei nyár azonban már hasonlítani fog a megszokotthoz. Igaz ugyan, hogy az olyan nemzetközi előadókat és rengetek résztvevőt fogadó, nagy volumenű rendezvényeket, mint a Sziget Fesztivál vagy a Balaton Sound, még nem lehet megtartani, de a bulizásra vágyók így is eljuthatnak a kisebb, biztonságos keretek között megrendezésre kerülő fesztiválokra.

 

De melyek ezek a rendezvények és milyen intézkedéseknek kell eleget tennünk, hogy részt vehessünk rajtuk? A következőkben bemutatjuk nektek a 2021-es nyár legjobban várt hazai rendezvényeit.

10 Nap Strand

Miután a Strand fesztiválnak eredetileg helyet adó Zamárdi vezetősége úgy döntött, hogy a város az idei nyáron nem tart tömegrendezvényeket, a szervezők új helyszínt választottak.

 

Az idei fesztivál Balatonvilágoson kerül megrendezésre. A 10 Nap Strand nevet viselő esemény kisebb, ám hosszabb lesz, mint elődje. Augusztus 18-22. és 25-29. között várja látogatóit számos hazai előadóval, valamint a külföldről érkező Lost Frequencies és Alle Farben fellépésével.A fesztivál szervezői nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a tavalyi, elmaradt eseményre megvásárolt jegyek se vesszenek kárba. A 2020-as Strand belépővel rendelkezők jegye érvényes marad a 2022-es fesztiválra, de dönthetnek amellett is, hogy jegyüket egyenlegre váltják, amelyből akár az idei rendezvényre is vásárolhatnak belépőt, valamint vissza is válthatják jegyüket.

 

A 2021-es 10 Nap Strandra már elindult a jegyek értékesítése, amelyeket online, a fesztivál weboldalán lehet megvásárolni.



EFOTT 2021A Velencei-tó legnagyobb rendezvényét, az EFOTT-ot is megtartják idén nyáron. A nagyrészben magyar előadókból álló program már megtekinthető a fesztivál honlapján. Az augusztus 11-15.-ig tartó rendezvény nagyszínpados előadói között szerepel Király Viktor, a Magna Cum Laude, a Wellhello, a Follow the Flow és ByeAlex is.

 

A fesztiválra érvényes diákigazolvánnyal korlátozott számú, 4 napos bérletet is értékesítenek diákbarát áron!

SZIN 2021

 

Szabadság, szerelem. Az idei fesztiválszezont újra a Szegedi Ifjúsági Napok fogja zárni, plusz egy nappal. Augusztus 25-29. között rendezik meg az eseményt, szokás szerint az újszegedi Partfürdő Kemping és Apartman területén, ahol a bulizni érkező diákok fesztiváli szállásokon, kollégiumban és diákszállókban és lakhatnak a rendezvény idejére.A SZIN-en résztvevő fellépők listáját a napokban tették közzé,  a jegyek már megvásárolhatók a rendezvény oldalán, ahogy a vírussal kapcsolatos biztonsági intézkedésekről is olvashatunk.

Mindenki fesztiválozhat?

 

A legtöbb rendezvény, hiába szabadtéri, nagy létszámú, így a belépéshez védettségi kártyára van szükségünk. A szervezők igyekeznek mindenkit az online jegyváráslásra buzdítani, illetve lehetővé tenni, hogy a fesztiválon belül sem kézpénzzel, hanem a jegyünkre töltött egyenleggel vásárolhassunk.

 

A Szegedi Ifjúsági Napok eddig a „Cashless city” program keretein belül kártyára töltött egyenleggel váltotta ki a kézpénzez fizetést, idén azonban már a karszalagba ültetett chip segítségével tudunk majd pénzt költeni a fesztivál területén.Ha odafigyelünk a járványügyi szabályok betartására és legfőképpen egymásra, a nyarat a vírus sem ronthatja el. Mindenkinek élményekkel gazdag és biztonságos szórakozást kívánunk!

Források: efott.hu; szin.org; strandfesztival.com; pixabay.com

További híreink
Férfi kézilabda BL: Szeged, Veszprém szempontjából
február 21.
5 perces olvasmány

Jó szurkolást, jó szórakozást mindenkinek!
Ha tavasz, akkor piknikezés!
április 26.
5 perces olvasmány

Beköszöntött a jó idő, kinek ne lenne kedve egy kis piknikhez egy tanulással vagy munkával töltött nap után a barátokkal?
Szakmák, amiket már csak hírből ismerhetünk
október 08.
4 perces olvasmány

A technikai fejlődés miatt folyamatosan új szakmák teremtődnek, emellett viszont rengeteg régi állás merül feledésbe.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!