Tiger Kristóf lett december hónap dolgozója Szegeden

Kristóf közel két éve tagunk, és munkalehetőségeink széles skáláját kipróbálta már. Hozzáállásával és szorgalmával munkatársai közül kiemelkedett. Rengeteg dicséretet zsebelt be a munkahelyeken, illetve olyan tapasztalatra tett szert, melyet későbbi pályáján hasznosítani tud.

 

Egy rövid interjút készítettünk vele, melyben mesél magáról, illetve tanácsot is ad azoknak, akik még csak most szeretnék kipróbálni magukat a munka világában.Gratulálunk a Hónap Dolgozója címhez!


Kérlek, mesélj magadról, hol tanulsz?

A tanulmányaimat idén fogom befejezni rekreáció és egészségszervező szakon. Még a szakdolgozatot kellene leadnom, az államvizsgám pedig nyáron lesz.

 

Milyen munkahelyeken dolgoztál már a Meló-Depó által?

Hű, hát rengeteg helyen dolgoztam már. Jelenleg egy étteremben végzem a munkám udvarosként. Főleg pakolási feladataim vannak. Dolgoztam a könyvcsomagoláson is az utóbbi időben sokat. Voltam forgalomszámláláson, illetve készítettünk tömegközlekedéssel kapcsolatos felméréseket is, valamint szórólapoztam.

 

Melyik volt a kedvenc munkahelyed és miért?

A jelenlegi éttermi munkámat nagyon szeretem, egyrészt mert nagyon jófejek az ott dolgozók, másrészt érdekes belelátni az étterem mindennapi működésébe. Illetve a könyvcsomagolást is nagyon szeretem, mert ott lett egy csomó új barátom, akikkel azóta is tartjuk a kapcsolatot

 

Szerinted miért érdemes diákmunkát vállalni?

Általában az emberek egyetemistaként kezdik el a diákmunka keresését. Ilyenkor már sokaknak megvan a motivációja, hogy függetlenedjenek anyagilag a szüleiktől. Mindenképpen előny, ha valaki el tudja magát tartani teljesen önállóan. De már az is sokat számít, ha a költőpénzt megkeresi valaki. A munkatapasztalat szerzése is nagy előny. Bele lehet látni sokféle munkába, ami a jövőben rengeteget segít, ha már állandó munkahelyet keresünk.

 

Még a kapcsolatszerzést is kiemelném, mert akár egy diákmunkán is kialakulhat egy olyan kapcsolat, ami elősegíti a későbbi elhelyezkedést. De akár egy későbbi barátot is meg lehet diákmunkán ismerni, ez is fontos. Nekem is lettek új barátaim.

 

Mit tanácsolsz annak, aki még nem dolgozott sehol, és nappalis hallgató? Hogyan kezdjen neki a munkakeresésnek?

Szerintem a legelső, hogy a neten beütöd, hogy „diákmunka”. Itt érdemes böngészni, több lehetőséget végigolvasni, és az alapján jelentkezni. Én is anno így csináltam. Akár szórólapokkal is találkozhatunk, de a Facebookon is látni lehet a Meló-Depó hirdetéseit.  Lehetetlen nem belebotlani ezekbe az ajánlatokba.

 

Milyen munkát érdemes vállalni, ha kezdő valaki?

Munkatapasztalat nélkül a szórólapozás szerintem tökéletes, vagy valamilyen könnyedebb munka. Személyfüggő, hogy kinek mi tetszik, én inkább lazább körülményeket ajánlanék kezdésnek.

 

Szerinted mitől lesz jó egy iskolaszövetkezet?

A marketing nagyon fontos, például hogy mennyire tudnak jelen lenni az interneten. Ez sokat számít, hogy ki az, akit leghamarabb megtalálnak a diákok, illetve, hogy mit hallanak az adott szövetkezetről.

 

Elengedhetetlen, hogy az alkalmazottak kedvesek legyenek a diákokkal: a diákok egyből úgy érezzék, ha bejönnek jelentkezni, hogy itt nem kell megijedni, mert barátságos közeg fogadja őket. A későbbiekben fontos a kapcsolattartás minősége, a beosztáskészítés gördülékenysége, illetve, hogy jól legyen elszámolva a fizetés, és időben érkezzen.

 

Mik a terveid miután elvégzed a sulit?

Őszintén szólva nem tudom még. Ha a kezemben lesz a diploma, elkezdek állást keresni. Lehet, hogy a szakommal nem fogok könnyen munkát találni. Ezért, ha nem szakmai munkát találok, az sem gond. Az biztos, hogy szeretnék Szegeden maradni.

 

Nagyon sok sikert kívánunk a továbbiakban, és a diplomaszerzésig pedig számítunk a munkádra!


További híreink
Vissza a moziba!
június 03.
4 perces olvasmány

- avagy mit nézzünk meg végre?
Legszebb őszi kirándulóhelyek Magyarországon
október 02.
3 perces olvasmány

Rengeteg olyan hely van Magyarországon, ahol még biztosan nem jártunk, azonban érdemes lenne!
Pörgesd fel maximumra a kreativitásodat, segítünk benne!
október 10.
8 perces olvasmány

Miért fontos a kreativitás, és mivel tudod sajátodat fokozni? Cikkünkből kiderül!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!