Tavaszi dekorációk

A tavasz az irodalomban a megújulásról, az újjászületésről és a pozitív változásokról szól.

 

Hogy hogyan csempészd be ezeket a pozitív gondolatokat a lakásodba? Adunk neked 5, otthon könnyen elkészíthető tavaszi dekorációs ötletet. Néhány hozzávalót nagyon könnyen, a kertből vagy az utcáról is összegyűjthetsz!

 

Színes, bogyós fa

 

Ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető, mégis az egyik legmutatósabb ötlet. Az elkészítéséhez csupán néhány szép letört faágra, egy ragasztópisztolyra és néhány színes bogyóra lesz szükséged.A bogyókat a legtöbb hobbiboltban beszerezheted, de akár te is csinálhatsz magadnak fonálból.

 

Elkészítés: fogd a bogyókat és a ragasztó segítségével ragaszd a faágra a neked tetsző helyekre, olyan sűrűn amennyire szeretnéd. Az elkészült ágakat tedd egy vázába.


Virágkoszorú az ajtóra

 

Ezt az ötletet elkészítheted elő-és művirágból is. Ha élő virágból csinálod, akkor a koszorúd csak 1-2 napig fog virágozni, így ha hosszú életű dekorációra vágysz, akkor a művirágra ruházz be.

 

Az ötlethez nem muszáj tulipánt választanod, bármelyik virágfajtából elkészítheted. A koszorú alaphoz a képhez hasonlóan választhatsz polisztirolformát, de akár te magad is készíthetsz szalmából vagy hajlékony gallyakból.

 

Elkészítés: az alapra szalaggal vagy ragasztóval erősítsd rá a virágokat olyan sűrűen, hogy teljesen elfedje azt. Ezt követően készíts rá egy akasztót és már mehet is az ajtóra.Ajtódísz

 

Ha nem vagy oda a koszorúkért, de szeretnéd kicsinosítani az ajtódat, akkor ez az ötlet neked való. Ehhez inkább élő virágot javaslunk, de persze elkészíthető művel is.

 

Elkészítés: Egy kisebb darab deszkát hanyagul, rusztikusra lefestünk és egy üdvözlő szöveget, vagy akár a házszámot is ráfesthetjük más színnel. A deszka egyik szélére egy befőttes üveget erősítünk és rakunk bele egy kevés vizet (művirág esetén nem kell bele víz). Az üvegbe virágot teszünk.Virágos betűk

 

Ezt bármilyen méretben elkészítheted, és a lakásban bárhová kiteheted. Szükséged lesz hozzá megfelelő méretű kartonra, ragasztóra és egy csomó művirágra. Ízlés szerint készítheted egyetlen fajta virágból, egyetlen színből vagy akár a szivárvány összes színéből is.

 

Elkészítés: a kartonból kivágjuk a megfelelő betűt és peremet ragasztunk hozzá. A könnyebb díszítés érdekében tehetünk bele szivacsot is. A betűformába beleragasztjuk a virágokat és készítünk rá egy akasztót is. Vigyázzunk, csak azután akasszuk a falra, hogy megszáradt a ragasztó!Leveles dísz

 

Végül pedig, ha nem vagy oda a tavaszi virágrengetegért, de mégis szeretnél egy kis zöldet csempészni a lakásba, akkor ez a neked való ötlet.

 

Elkészítés: Egy vastagabb faág szélére akasztót rögzítünk, közé pedig lelógó mű leveleket erősítünk madzaggal vagy ragasztóval.Reméljük sikerül elkészítenetek az ötleteket, és segítenek majd ráhangolódni a tavaszra.

 

Addig is, ezzel a verssel kívánunk mindenkinek jó tavaszi készülődést!

 

 „Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz,

A vén Duna karcsú gőzösökre gondol,

Tavasz van! Hallod-e? Nézd, hogy karikázik

Mezei szagokkal a tavaszi szél.

 

Jaj, te, érzed-e? Szerető is kéne,

Friss, hóvirághúsú, kipirult suhanás.

Őzikém, mondanám, ölelj meg igazán!

Minden gyerek lelkes, jóizű kacagás!

 

Tavasz van, gyönyörű! Jót rikkant az ég!

Mit beszélsz? korai? Nem volt itt sose tél!

Pattantsd ki a szíved, elő a rügyekkel –

A mi tüdőnkből száll ki a tavaszi szél!”

 

(József Attila: Tavasz van! Gyönyörű!)

Képek forrása: pixabay.com, pinterest.com

További híreink
Milyen munka illik hozzád?
október 28.
5 perces olvasmány

Megpróbálunk nektek egy kis segítséget nyújtani azért, hogy esetleg körvonalazódjon, hogy milyen az ideális munkahely számotokra.
Hasznos és fura kütyük a nagyvilágból
május 13.
4 perces olvasmány

Manapság hihetetlen sokfajta kütyüvel találkozunk a világban.
Te mi leszel, ha nagy leszel?
február 07.
4 perces olvasmány

Ezek a szakmák biztosan nem jutnának eszedbe!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!