Próbáld ki a Netflixet ingyen!

A 21. században ki ne hallott volna a legmenőbb filmek és sorozatok videotékájáról, a Netflixről. Bizonyára sokan elgondolkoztatok azon, hogy előfizessetek-e erre a szolgáltatásra vagy sem, illetve, hogy kell-e ez nektek? (A válasz: IGEN)

 

Ezzel a cikkel reméljük, sikerül megkönnyíteni a választásotokat. Egy rövid ajánlóval készültünk, amelyben megemlítjük kedvenc Netflixes sorozatainkat.

 

Narcos: Mexico


Mindenki ismeri Pablo Escobart, birodalmának történetét és bukását. (Ha nem, akkor feltétlen nézd meg a Narcos című sorozatot.)

 

A Narcos: Mexicoban a mexikói marihuána birodalom felépülése áll a fókuszban, ami egy kevésbé ismert történet. Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy még izgalmasabb legyen ez az előző Narcos sorozatnál. 2013-ban robbant be a sorozat, ami levett férfit és nőt a lábáról. A színészi alakítások jobbnál jobbak, a történetek körömlerágósak, az erős képi világról pedig ne is beszéljünk.Mexico középpontjában megismerhetjük azt az embert, aki a marihuána, később pedig a kokainbirodalom élén állt hosszú évekig. Egy narrátor vezet minket végig a részeken. A történetet a jó és a rossz oldalról is megismerjük, miközben az amerikai ügynökök és a drogkartell csatája teljesen kiszámíthatatlan. Hol az egyik áll „nyerésre” hol a másik, a sorozat készítői pedig kritikus hangvételben beszélnek a korrupcióról, ami valójában Amerika legmagasabb embereit köti össze a mexikói pokol legaljával.

 

Inside Bill’s Brain


Ha valaki már fiatalon is nagyon tehetséges, kimagasló eredményeket ér el, majd hatalmas sikerre tesz szert vállalkozása révén, annak az agya nagy valószínűséggel kicsit másként működik, mint az átlagé. Ezt igyekszik bemutatni ez a dokusorozat is, melynek története két szálon fut.Az egyik bemutatja Bill gyermekkorát, családját, illetve azt, hogyan lett a kis szőke fiúból számítógépmogul. A másik szálon futó történet pedig a Gates család társadalmi felelősségvállalásáról szól. Olyan akadályokat szeretnének leküzdeni, mint a harmadik világbeli szennyvíz elvezetése vagy az angol wc modernizálása. Szeretnék megoldani, hogy dollármilliókba kerülő szennyvízrendszerek kiépítése nélkül is működő illemhelyiségeket fejlesszenek ki, és tegyenek elérhetővé Afrikában. Emellett a gyermekbénulás megfékezése és a biztonságos atomenergia-felhasználási módszerek megtalálása volt a fő téma.

 

Ha érdekel a tudomány, valamint szívesen nézel valós problémákat feldolgozó gazdasági, politikai és társadalmi témákat feszegető sorozatokat, akkor ezt csak ajánlani tudjuk!

 

Black Mirror


Mielőtt belenéznétek ebbe a sorozatba, jobb ha tisztában vagytok azzal,hogy a Black Mirror elborult agyak szüleménye.

 

„Ha a technológia drog – márpedig úgy működik, mint egy drog – akkor egész pontosan mik a mellékhatások?”


Ebből a kérdésből indította Charlie Brooker (Dead Seat) a Black Mirror című sorozatot, amelynek jelenleg 5 évada van. Minden rész és évad teljesen eltér egymástól: más színészek, történetek, és más világ. A sorozat eléggé gonoszan, már-már gúnyolódva fejezi ki az emberiség és a modern technika közötti viszonyt. A részek javarészt egy elfajzott utópiát jelenítenek meg, aminek nem biztos, hogy szívesen szeretnénk a részesei lenni.Amennyiben valamelyik régi kedvencedet szeretnéd újra megnézni, akkor sem kell csüggedned, hiszen a Netflix kínálatban megtalálható a Pretty Little Liars, Friends, Teen wolf, Gossip girl, The walking dead, Originals, Glee, Skins, Orange is the new black,The fresh prince of Bel Air és még sok más is. Ha megtetszett valamelyik sorozat, vagy ha úgy érzed nem fogott meg egyik sem, akkor bátorítunk, hogy próbáld ki a Netflix 30 napos ingyenes verzióját és csemegézz a töménytelen mennyiségű tartalomból.

 

Ha viszont találtál valami gyöngyszemet, ne félj megírni nekünk, hiszen a sorozatokból sosem elég!

 

Kellemes kikapcsolódást kívánunk mindenkinek!


Képek forrása: ichef.bbci.co.uk, netflix.com, hipertextual.com, whatsnewonnetflix.com


További híreink
Legszebb őszi kirándulóhelyek Magyarországon
október 02.
3 perces olvasmány

Rengeteg olyan hely van Magyarországon, ahol még biztosan nem jártunk, azonban érdemes lenne!
Életrendszerező applikációk
november 28.
4 perces olvasmány

A mai világban már rengeteg olyan applikáció van, ami megkönnyítheti az életünket, legyen szó bármilyen területről, akár a sportról, nyelvtanulásról, vagy vásárlásról.
A Te önéletrajzod jó?
április 26.
2 perces olvasmány

A legtöbb állásjelentkezés elutasítás után nem érkezik visszajelzés a jelölteknek. Gyere el ingyenes CV tanácsadásunkra, ahol választ kaphatsz a kiválasztással kapcsolatos kérdéseidre is.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!