Fejlesztő webes játékok

avagy hogyan lazíts munka és tanulás közben!


Mindenkinek ismerős az érzés, amikor az egész napos munka vagy tanulás után zsong a fejünk és nem is tudjuk, mit is tegyünk, hogy ennek véget vessünk.Ezekre az időszakokra hoztunk nektek olyan applikációkat, melyek segítenek kizökkenni, felfrissülni és még fejlesztenek is minket!

Mozgassuk meg magunkat!

Hogy ne üljük kockásra a fenekünket két alkalmazást is hoztunk, amivel átmozgathatjuk az egész testünket. 


Az egyik a 7 minute workout, amely mindösszesen 7 percig tart, és higgyétek el, ennyi idő simán elég egy leizzadós edzésre. Találunk itt kardió feladatokon át akár testrészspecifikus erősítő gyakorlatokat is, de a saját edzésünket is összeállíthatjuk és még serleget is kapunk a jól végzett, kitartó munkáért. Emellett az angol nyelvet is gyakorolhatjuk vele, mert az alkalmazásnak sajnos még nincs magyar verziója.Ha pedig inkább megnyújtanánk elgémberedett testünket, akkor a Daily Yoga a megfelelő választás. Gyönyörű grafikája mellett kifejezetten változatos gyakorlatsorok közül válogathatunk, hogy az adott napon épp nyújtásra, relaxációra vagy energiára lenne még szükségünk a nap hátralévő részéhez.

Antistressz – relaxációs játék

Amikor felforr az agyvized, és levezetnéd az energiáidat, de semmi kedved edzeni, akkor az Antistressz- relaxációs játék a legeffektívebb módja ennek.


Itt lehet buborékfóliát pukkantani, zöldséget szeletelni nagy erőkkel, cipzárt húzogatni, üvegeket törni és minden más, amivel egy kicsit hidegebb fejjel térhetünk vissza a mindennapokba. Bár nem olyan jellegűen fejleszt, mint egy logikai játék, de a stresszkezelési képességünk egy idő után biztos jó irányba fog tendálni.

Fejleszd az Agyad!

Az első alkalmazás, amit ajánlunk: az Agytorna nevű játék. Itt a koncentrációs képességünket, a rövidtávú memóriánkat, a megfigyelési készségeink mellett azt is kipróbálhatjuk, hogy vajon a jobb vagy a bal agyféltekénk a dominánsabb és ezáltal fejlettebb. Emellett szemet gyönyörködtető a játék grafikája, és ami még plusz pont, hogy teljesen magyar nyelvű az app.

Ha nem okoz gondot egy kis angolozás: a Brainilis - Brain Games jó választás lehet. Bár kivitelezésben nem veri az előző alkalmazást, mégis remekül fejleszti a megfigyelőkészségünket párkereső játékok kapcsán. De van itt még térlátásfejlesztés egy adott terület színezettségének megállapítása által, és a facebookon is elterjedt, gyümölcsökből álló „egyenletek”, ahol a logikai- és matematikai készségeinket is tudjuk erősíteni. Ráadásul még offline módban is játszható és minden játék 3 szinten (könnyű, közepes és nehéz) játszható, hogy a profik se unják el magukat. Játékra fel!

Lumosity – az igazi kognitív fejlesztő játék


Ez a saját fejlesztésű játék több, mint 70 millió felhasználó által letöltött, 25 féle kognitív alkalmazás, amely tudósok által lett kifejlesztve. Érdekessége, hogy a játék telepítése után kiválaszthatod, hogy mely kognitív területeidet szeretnéd fejleszteni, mint például a memória, figyelem, alkalmazkodó készség, probléma megoldás, sebesség, matematikai képesség és nyelvi készségek.Az elején egy 3 lépcsős felmérő játékot kell végigcsinálni, mely a saját, jelenlegi készségeinket méri fel és aszerint fejleszt majd tovább. Sajnos vannak verziók, amiknél csak előfizetés után érhetőek el, de ha komoly sikert akarsz elérni, talán megéri.

Just a Line - Draw Anywhere, with AR


Nincs mit tenni, tartani kell a távolságot még a legjobb barátunktól is. De ha kedvünk támadna egy munkahelyi ebéd után amőbázni egyet, viszont a testi épségünkre is figyelni szeretnénk, akkor ez a remek applikáció erre is lehetőséget ad.A telefon kamerájának bekapcsolásával a készüléket a levegőben mozgatva a megtett utat vonalként azonosítja az alkalmazás. Ezáltal egy általatok, a levegőbe rajzolt amőba táblában kedvetekre játszhattok a barátokkal, mert bizony, ezt akár többen is tudjátok egyszerre használni. Így akár együtt is grafitizhettek egy falra úgy, hogy utána annak semmi baja sem esik. Ezáltal nem csak a vizuális érzékünk, de a térlátásunk és együttműködésünk is fejlődik. Közös rajzolásra fel!

Források: travelo.hu; play.google.com/store/apps; eduline.hu/felnottkepzes/alkalmazas_ajanlo; Képforrás:
pixabay.com;

További híreink
1986. április 26.
június 18.
4 perces olvasmány

Jöjjön a mi véleményünk a Csernobil sorozatról.
Hogyan csökkentsük a stresszt az életünkben?
május 12.
3 perces olvasmány

Amikor a legkisebb dologtól is azt érezhetjük, hogy betelt a pohár...
Január hónap dolgozója Budapesten: Juhász Réka
február 13.
1 perces olvasmány

A január hónap dolgozója Budapesten Juhász Réka lett, aki légi szállítmányozási területen dolgozott mind idáig gyakornokként, most pedig már főállású pozícióban fogja erősíteni a csapatot.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!