Hogyan hangolódj vissza a sulira?

A vizsagidőszak urán mindenkinek nehéz újra visszazökkenni a megszokott kerékvágásba. Éppen ezért néhány jó tippel kedveskedünk Nektek, hogy az átállás könnyebben menjen.

Alvás

Ha közeledig a rettegett félév, feküdj le időben. Az éjszakai élet, és a sokáig fennlét jó móka nyáron, vagy a vizsgák utáni pihiben, de a korán keléssel sajnos nem fér össze. Szoktasd hozzá a szervezeted a korai lefekvéshez, hogy újult erővel, tudásra éhesen érkezz az iskolába.

Rakj rendet! 

Vége a karácsonynak, az ünnepi szezonnak, ideje egy kis szelektálásnak. Kezdj tiszta lappal! Pakold ki az otthonról visszahozott táskákat, bőröndöket.  Takarítsd ki a szobád, és a földön heverő ruhákat ideje a szekrénybe, vagy a szennyesbe rakni.

Rendszerezd a régi füzeteket, jegyzeteket, könyveket. Dobd ki azokat a papírokat, felesleges dolgokat, amire már nincs szükséged. Rakj rendet az íróasztalodon, vagy akár a laptopod tárhelyén.

Vásárolj!

Ha már idul a félév, akkor mindenképp kell beszerző körút: néhány új toll, jegyzetfüzet mindig feldobja az unalmas órákat: mintás füzet, vagy sima. Ha az órához fűzött reményeid nem teljesülnek, még lehet díszíteni és kreatívkodni kicsit a tanszerekkel. Zselés toll, színes toll, szövegkiemelő, post it…

Mérd fel a terepet! 

Új félév, új tárgyak, új tanárok, akár új csoporttársak. Az első órák alkalmával megismerheted új tanáraid, tájékozódhatsz a követelményekről, nélkülözhetetlen, hogy megalapozz egy jó félévet.

Olvass!

Ne csak jegyzeteket! Az agy karbantartása fontos: ne csak vizsgaidőszakban terheld hirtelen sok anyaggal. Év közben, vagy akár nyáron is olvass szórakoztató könyveket, blogokat, cikkeket. Könnyebben fog menni a tanulás, ha hozzá vagy szokva a rendszeres információ áradathoz.

A hétvégéket töltsd a barátaiddal!

Ne vond meg magadtól a kikapcsolódást. A folyamatos teljesítéshez kell a pihenés is. Ha belerázódtál a suli ütemébe, tudod, mi vár rád, és van szabadidőd: vállalj munkát! Megkeresheted a hétvégi szórakozás árát, és akár a szakmai gyakorlati helyed is megtalálhatod.


További híreink
Felejthetetlen élményekkel vár a magyar vidék!
június 22.
5 perces olvasmány

Ezen a nyáron fedezd fel Magyarországot!
Nem tudod, mit csinálj a sok szabadidőddel az őszi napokon Budapesten? Mi segítünk neked!
október 15.
3 perces olvasmány

Összegyűjtöttünk pár szórakoztató programot, melyek kitölthetik az unalmas óraidat.
Tényleg elindult a Skynet? Az AI napjainkban
augusztus 07.
5 perces olvasmány

Skynet? Pontosan miről is van szó? – tehetitek fel a kérdést, azonban aggodalomra semmi ok, hiszen elhoztuk Nektek a választ!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!