Június hónap dolgozója Szegeden: Mészáros Péter

Június hónapban Mészáros Péter kapta meg a hónap dolgozója címet, aki munkájával már 2 éve erősíti a Meló-Depó Iskolaszövetkezetet csapatát, jelenleg mint éttermi kisegítő. Az alábbi cikkben a vele készült interjút olvashatjátok, ahol szó lesz arról, hogy mit dolgozik, mire gyűjt és hogy miben változott azóta, hogy diákként nálunk dolgozik.

Mesélj Magadról egy kicsit, kérlek!

Idén végeztem az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumában, német szakon. Szegeden tervezek továbbtanulni, SZTE Gazdaságtudományi Karára szeretnék menni, gazdálkodás-menedzsment szakra.

Milyen érzés, hogy Te lettél a hónap Depósa?

Nagyon jó érzés, mert amúgy is nagyon szeretem azt a közeget, ahol dolgozok és szívesen járok be a munkahelyre. Ez már csak egy bónusz, hogy ezt a kitüntetést kaptam érte.

Milyen az éttermi kisegítéses munka a Te szemszögedből, milyen fontos tulajdonságok kellenek ahhoz, hogy jól tudja csinálni valaki?

Gyorsnak kell lenni, precíznek és pontosnak, mert visszaküldik a tányérokat, ha nem végezzük el a feladatunkat kellően. Bele kell jönni, mindenkinek meg kell tapasztalnia, hogy mit hogyan érdemes és kell csinálni, mert mindenkinek más a technikája. De szerintem, ha valaki belejön, akkor egy nagyon jó munka. Én nagyon jól érzem magam itt, és a beszélgettem a többi itt dolgozó diákkal, ők is ugyanezt mondták. Sok barátot szereztem.

Kinek ajánlanád ezt a munkát?

Kivétel nélkül mindenkinek. Az összes barátomnak! Tegnap már jött is velem valaki, aki nemsokára kezd.

Hogyan tudod összehangolni a tanulmányaidat a munkával? Okozott-e ez így gondot az érettségi időszakban, év végén és a vírus alatt?

Iskolaidőben kicsit nehezebb volt, mert az érettségire kellett készülnöm, ekkor kevesebb műszakot tudtam vállalni, de teljesen kivitelezhető volt. Nagyon rugalmas a munkabeosztás, tudtunk cserélni egymással műszakot és a projektvezetőmet is hívhattam, hogy segítsen nekem ebben. A vírus elején kellett csak bejárni dolgozni, aztán sajnos volt egy kisebb leállás, viszont a szünet alatt tudtam tanulni. Érezhető volt, hogy a vírus elején kevesebb a vendég, így több szabadidőnk volt bent. A kollégák segítőkészek voltak, felajánlották, hogy segítenek az érettségire való felkészülésben.

Mit csinálsz szabadidődben munka és iskola mellett?

A nyarat próbálom kiélvezni így az egyetem előtt, nincsen már stressz, azon már túl vagyok. Próbálok minél több időd a barátaimmal és a családommal lenni. Tervezek pár magyarországi kiruccanást a barátaimmal, azokat szervezzük.

Hogy érzed, mit változtatott a diákmunka rajtad, ami a későbbiekben hasznos lehet?

Összeszedettebb lettem és gyorsabb is, ez sokat segített abban, hogy megtanuljam utolérni magamat a teendőimben. Előtte mindig zárkózott voltam az új közegekben, de a benti csapat igazolta, hogy nem kell félnem az új emberektől és mindenki nagyon közvetlen és befogadó. Ezt nagyon szeretem bennük. Sokat segített a személyiségem fejlődésében, hogy közvetlenebb és kommunikatívabb legyek.

Gyűjtesz valamire?

Most jelenleg egy saját autóra gyűjtök és a nyaralásokra is.

Mi a véleményed a Depóról?

Nálatok vagyok több éve, először építkezési kisegítésen dolgoztam, most éttermi kisegítésen. Nekem nincsen rossz tapasztalatom, mindig segítettek a projektvezetők abban, amire kértem őket.

Köszönjük szépen az interjút Péternek és hogy ennyi ideje a csapatunk tagja! További jó munkát, sok sikert kívánunk neki!

 


További híreink
Március hónap Depósa nem más, mint Varga Balázs!
április 27.
1 perces olvasmány

Március hónap Depósa Varga Balázs! Ha érdekel a története, akkor kattints a linkre!
Munkahelyi erőpróbák- azaz jótanácsok Tőletek, Nektek
október 16.
8 perces olvasmány

Néhány jó tanácsot gyűjtöttünk össze Tőletek és Nektek azért, hogy a közmondással ellentétben ne mindenki a saját kárán tanuljon, hanem a mások tapasztalataiból (is).
Önfejlesztés felsőfokon
március 04.
4 perces olvasmány

jöhet is a kérdés, hogy rendben, de hogyan is kezdjünk neki?
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!