Holnap jönnek a ponthatárok!

Bár a szinte már hagyománnyá vált Pont Ott Party (POP) idén a koronavírus miatt elmarad, a ponthatárokról ettől függetlenül is a megszokott rendszerben – elektronikus úton és sms-ben értesülhetnek a felvételizők.

Időpont


2020. július 23-án, este 8 órától várhatják az örömhírt – elsőként sms formájában – a felvételizők. Ezt követően a felvi.hu oldalon közzétételre kerülnek az idei, 2020-as felvételi eljárás ponthatárai is.Előzetes ponthatárhúzás


A januári, előzetes, központi ponthatárhúzásból kiderült: csökkentek a ponthatárok, nem minden állami ösztöndíjas képzésnél lesz max. 400 pont a bekerülési határ. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ugyanis nem változtatott a ponthatár rendszerében, csak bizonyos könnyítésekről döntött. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezeken a szakokon csak azok kezdhetnek el állami ösztöndíjas helyen tanulni, akik elérik ezt, függetlenül attól, hogy melyik intézmény képzését jelölték meg.

 

Például:

  • nemzetközi gazdálkodás szakon a 2019. évi 420-ról 2020-ban 400-ra,
  • a nemzetközi tanulmányok szakon a korábbi 455-ről szintén 400-ra,
  • a gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés osztatlan képzésben 420-ról szintén 400-ra,
  • a jogász osztatlan mesterképzési szakon 440-ről 350-re csökken a magyar állami ösztöndíjas képzésben a miniszter által megállapított minimális felvételi pontszám.

A 2020-as, előzetes, minimális felvételi pontszámok teljes listáját itt találhatjátok. Az előző években is előfordult, hogy az előzetes ponthatárokon módosítottak a jelentkezők száma és teljesítménye alapján. Ez akár néhány ponttól kezdve, 30-40 pontos emelkedést is jelenthet.

Felvi kisokos


Ha pedig a pontszámítással kapcsolatosan, a menetrendről vagy a változásokról nem tudtok biztosan valamit, akkor használjátok a felvi.hu Felvi kisokosát. Ebben minden hasznos információt és fontos tudnivalót összegyűjtöttek.Legnépszerűbb karok


A jelentkezési statisztikák alapján azonban annyi bár biztos: az összes jelentkezőt vizsgálva idén is a Corvinus Gazdaságtudományi Karára lesz a legnehezebb bekerülni, itt több mint 3089 jelentkező van. 2500 felett van továbbá a BGE Pénzügyi és Számviteli Karára jelentkezők száma, míg az Eötvös Lóránd Tudományegyetem BTK-ja csak harmadik helyen áll, 2455 elő helyes jelöléssel. Az első 10, legnépszerűbb kart az eduline gyűjtötte össze.

Legnépszerűbb szakok és a kapacitások


A programtervező informatikus szakra az ELTÉ-n több mint 900-an jelentkeztek, a maximálisan felvehető létszám pedig 550 fő. A második legnépszerűbb szak, az elsőhelyes jelölések alapján szintén az ELTE, pszichológus szakja, ahol 893 jelentkezésből maximum 320 jelölt tud állami ösztöndíjas képzésen tanulni. 605 első hellyel a BCE gazdálkodás és menedzsment szakja a 3. a legnépszerűbb, itt maximum 200-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptembertől.Mindenkinek izgatott várakozást és sikeres felvételt kívánunk, szeptembertől pedig, várunk titeket a Meló-Depó csapatába!

Források: portfolio.hu, mti, 24.hu,
felvi.hu, eduline, Képek forrása: pixabay.com

További híreink
December hónap dolgozója Budapesten: Somogyi Regina
január 14.
1 perces olvasmány

Budapesten a december hónap dolgozója címet Somogyi Regina nyerte el, aki a Pepco irodájában dolgozik gyakornokként. Beszélt nekünk arról, hogy
Január hónap dolgozója Szegeden: Vígh Bence
február 10.
3 perces olvasmány

Köszönjük, hogy válaszoltál a kérdésekre, még egyszer gratulálunk és sok sikert kívánunk a továbbiakban!
Öltözz környezettudatosan, spórolj!
november 12.
3 perces olvasmány

Mai világunkban már nagyon fontos, hogy környezettudatosak legyünk.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!