Könyvajánló pályakezdőknek

Sok tényezőn múlik, hogy pályakezdőként milyen munkahelyet találtok, hol sikerül elhelyezkedni, illetve, hogyan szerepeltek az első munkahelyeteken. Fontos, hogy felkészüljetek arra, hogy beléptek a munka világába.

 

Életünk során folyamatosan tanulunk, képezzük magunkat, ahogy a mondás is tartja: Jó pap holtig tanul.

 

Hoztunk nektek néhány hasznos könyvet ahhoz, hogy fejleszthessétek magatokat és minél sikeresebbek legyetek a munka világában.

Fritz B. Simon: Bevezetés a konfliktus rendszerelméletébe és a konfliktusmegoldásba

 

Ez a könyv feltárja a konfliktusok okait, funkcióit, megoldásait úgy, hogy közben rendszerszemléleti szempontból vizsgálja. Bemutatja a pszichés és szociális folyamatokat a konfliktusok mögött, ezáltal az olvasó megtanulja kezelni ezeket a helyzeteket, és véget vetni a konfliktusoknak.


Egy munkahelyi környezetben rengeteg, különböző típusú konfliktussal találkozhatunk. Minél hatékonyabban tudjátok ezeket a helyzeteket kezelni, annál könnyebb és gördülékenyebb lesz a közös munka a kollégákkal.
Serena Rust: Erőszakmentes kommunikáció. Amikor a zsiráf a sakállal táncol

 

Maradjunk még a kommunikációnál és lássuk az asszertivitással foglalkozó könyvünket! Segít megérteni mások érzelmeit és szükségleteit, emellett pedig a saját gondolatainkat tanítja meg megfelelő módon kifejezni. Helyzetek bemutatásával és könnyed nyelvezettel leköti az olvasót. Mire a végére értek, játszmák helyett tiszta és nyílt kommunikációt fogtok folytatni. Sok gyakorlásra van szükség ahhoz, hogy az erőszakmentes kommunikációt elsajátítsátok, de higgyétek el, hogy megéri! E-mailen, telefonon vagy személyesen is hatalmas sikere tud lenni az asszertív kommunikációnak, célravezető és rengeteg konfliktustól tudjátok magatokat megkímélni, ha alkalmazzátok.Jörg Löhr-Uleich Pramann: Hasznos tudás mindeninek 30 percben. Siker

 

A cím nagyon árulkodó lehet. Ez a kis füzet egy gyors és lényegre törő olvasmány. Segít abban, hogyan fogalmazzátok meg és érjétek el a kitűzött célokat, hogyan legyetek hatékonyak, motiváltak és sikeresek. Különböző önértékelési tesztek segítik a fejlődést, emellett pedig önellenőrzési feladatok, rövid összefoglalók várják az olvasót. Könnyen elfér a zsebedben vagy a táskádban, bárhova magaddal viheted.Sylvia Löhken: A csend ereje. A zárkózott ember útja a sikerhez

 

A könyv az introvertált és extrovertált emberek közötti különbséget mutatja be, valamint segít a visszahúzódó embereknek abban, hogyan érvényesítsék erősségeiket a szakmájukban és a magánéletben egyaránt.

 

Amennyiben ti introvertált embernek tartjátok magatokat, akkor érdemes elolvasni ezt a könyvet, mert sok tanáccsal, gyakorlati példákkal szemlélteti az író a befelé forduló ember életét. Ezáltal segít megérteni az emberi kapcsolatokat, hétköznapi szituációkat és megmutatja a siker felé vezető utat.

 

Ha pedig extrovertált emberek vagytok, akkor azért olvassátok el a könyvet, hogy megértsétek az intrókat, megtanuljátok kezelni őket, kommunikálni velük. Egy munkahelyen, csapatban fontos, hogy figyelemmel forduljunk a másik felé, támogató közeget alakítsunk ki, ehhez pedig meg kell ismerni a kollégákat.

Nem csak a könyvesboltokban elérhető könyvek lehetnek hasznosak számotokra. Mi a Meló-Depónál folyamatosan azon dolgozunk, hogy hasznos információkkal lássunk el titeket, segítsük a munkába állásotokat és a sikeres munkavállalást. Honlapunkon és Youtube csatornánkon rendszeresen friss tartalommal várunk titeket!

 

Az első nap a munkahelyen mindig nehéz, segítünk neked a felkészülésben:


 

Ha a CV írásban akadnál el, van néhány tippünk hozzá: 

Képek forrása: libri.hu

További híreink
Filmajánló: Stephen King – Álom Doktor
november 19.
3 perces olvasmány

Figyelem! Spolierveszély! A cikk fontos részleteket tartalmaz a történetről, ne olvasd el, ha még nem láttad és megnéznéd a filmet
#karanténtippek Babettől
április 07.
7 perces olvasmány

Szeretném veletek megosztani, hogy nekem hogyan sikerült átalakítanom a napi rutinomat, hogy a legtöbbet hozhassam ki a jelenlegi helyzetből.
Október hónap Depósa Takács Réka!
november 28.
3 perces olvasmány

Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!