Október Hónap Dolgozója Szegeden: Martus Daniella

Októberben Daniellát választottuk Hónap dolgozójának Szegeden, mert már évek óta oszlopos tagja a depós csapatnak, ráadásul ugyanannál a munkahelynél dolgozik már 2 éve.

 

Mit szeret benne, miért fontos neki, hogy stabil munkahelye legyen? Megkérdeztük!

Mesélj egy kicsit magadról!


Martus Daniella vagyok, 21 éves. Már középiskolás koromban elkezdtem dolgozni, akkor még csak heti egyszer, szombatonként. Most kezdtem az egyetemet, pedagógia szakra jelentkeztem, itt több időt fel tudok szabadítani és amikor tehetem akkor dolgozok. Sokat gondolkoztam azon, hogy mi is szeretnék lenni, ha „felnővök”, hogy milyen munkát tudok elképzelni magamnak, viszont azt nem gondoltam volna, hogy a pedagógiát választom. Nem hittem, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, viszont versenyszerűen táncolok, és lehetőséget kaptam, hogy táncot is tanítsak a kezdőknek, illetve a kisgyerekeknek. Így jött a pedagógia szak. Sajnos, ebben a jelenlegi helyzetben nem olyan az egyetemi élet, mint reméltem, nem sokat találkoztam a csoporttársaimmal, nem nagyon alakult még ki kötődés, de hátha a következő félév másmilyen lesz.

Bízzunk benne! Említetted, hogy középiskolás korod óta dolgozol. Több helyen is volt alkalmad kipróbálni magad vagy egy hely szimpatikus volt a számodra, és ott maradtál?


Nem tartozom a diákok többségébe, mert általában a diákok sok munkahelyet „kipróbálnak”. Én megszerettem ezt a munkahelyet, így nem kértem meg a projektvezetőmet soha, hogy keressen nekem másik helyet. Lassan 2 éve dolgozom itt.

Igen, kivételes az ilyen diák! Tudnál pár szót mondani erről a szeretett munkahelyedről?


Algyőn található ez a cég, export és import árukkal foglalkozik. Külföldről hoznak be használt ruhákat zsákokban. A fiúk feladata a zsákok levétele a kamionról, a lányok feladata a ruhák válogatása minőség vagy kategória szerint. A second hand elve itt teljesen érvényesül, ami számomra és a cég számára is nagyon fontos.

Milyen egy napod ezen a munkahelyen?


Egy nap ezen a munkahelyen úgy tudom, hogy majdnem 70-en vagyunk. Nemek arányát tekintve, többen vagyunk mi, mert a mi feladatunk több részből áll: válogatás, hajtogatás, szortírozás. A fiúk csak pakolnak a kamionról a mi asztalunkra.


Őszinte leszek, monoton munka. Viszont teljesen kikapcsol az agyam, és ebben a rohanó világban jó, ha egy kicsit meg tudunk állni, plusz még pénzt is lehet keresni.

Lassan két éve itt vagy. Gyűjtesz valamire?


Mindig van valami, amire gyűjtök. Körülbelül 1 éve elköltöztem otthonról, lakásfelújításban vagyunk a barátommal. Ez a munkahely tényleg stabil, lehet vele tervezni a jövőt, például az otthonunk berendezését.

Ez nagyszerű hír. Már csak egy kérdésem lenne: mi a véleményed a Meló-Depóról és rólam, mint projektvezetőről?


Örülök, hogy megkérdezted, erről szerettem is volna beszélni veled, és megköszönni, hogy ilyen nyitott, barátságos vagy. Emellett szerintem az is fontos, hogy nem érzem azt veled, mint a munkáltató-munkavállaló között, nincs alá- és fölérendelt viszony. Úgy kezelsz engem és a többi magyar, illetve külföldi diákot is, hogy bármikor fordulhatunk hozzád segítségért, tanácsért.

 

A Meló-Depóról nem tudok sokat mondani, csak azt, hogy mindig időben szóltok, ha elmaradásom van, és ha esetleg újból elfelejtem, emlékeztettek rá. Ez szerintem nagyon fontos és jó, mert nekünk diákoknak sokfelé kell figyelnünk és jó, hogy ti emlékeztettek a határidő betartására e-mailben, sms formájában és valamikor telefonáltok is.

 

Köszönjük a válaszokat és az eddigi szorgalmas és megbízható munkádat Daniella, és reméljük, még sok közös évet dolgozhatunk együtt!


További híreink
Mit nyersz ha külföldön tanulsz vagy dolgozol?
július 16.
4 perces olvasmány

Milyen előnyökkel jár a külföldi tapasztalatszerzés és miért érdemes már diákként kipróbálni.
Hogyan legyél meggyőző kevés tapasztalattal?
május 21.
4 perces olvasmány

De mielőtt még minden pályakezdő végleg elkeseredne, hoztunk nektek néhány trükköt és hasznos oldalt, melyek segítségével könnyebben „el tudjátok adni magatokat” a munkaerőpiacon.
Gál Patrícia: a szegedi június hónap depósa
július 07.
2 perces olvasmány

Patrícia, nagyon örülünk, hogy ilyen érdekes és hasznos, sőt még a tanulmányaidhoz is illeszkedő munkát találtál nálunk. Reméljük, még sokáig leszel a csapat tagja, sok sikert kívánunk!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!