Diákmunka a vírus alatt is

A vírus hatására rengeteg tanuló ragadt otthon, és bár úgy tűnik, lazulnak a lehetőségek, az egyetemek nyitásáról még nem esett szó. A korlátozások azoknak is megnehezítették a dolgát, akik a tanulmányaik mellett diákmunkát is szeretnének végezni.

Azonban nincs minden veszve!

A következőkben pár olyan hasznos tippel és ötlettel látunk el titeket, melyek segíthetnek, hogy dolgozhassatok home office-ból.


Csiszolj a hozzáállásodon! – tudatosan böngéssz

Még mielőtt gondolkodás nélkül nekiesnél a rengeteg internetes hirdetésnek, érdemes végiggondolnod, hogy mit szeretnél pontosan. A pozitív hozzáállás az első lépés a siker felé. Tisztázd magaddal, mi is a célod, például milyen típusú munkákat tudnál vagy szeretnél vállalni és milyen időbeosztással.

Oldalunkon is például számos kategóriából tudsz válogatni. Az ország minden részéről ajánlunk olyan otthoni munkalehetőséget, amelyeket hetente pár órában, vagy akár kötetlen munkaidőben is végezhetsz, de fontos látni azt is, hogy a fővárosban van jelenleg a legtöbb ilyen lehetőség.


Legjobb barátunk: az internet

A home office legfontosabb eszközei a számítógép vagy laptop, és a stabil internetkapcsolat. Ezekkel és egy kis alapvető számítógépes ismerettel szinte bármilyen online diákmunkára alkalmas lehetsz.

A legtöbb ilyen munka adminisztrációs feladat.

 

A különböző cégek szívesen alkalmaznak diákokat az egyszerű, szaktudást nem igénylő feladatokra, mint például adatok bevitele Excel táblázatokba, vagy bizonyos anyagok begépelése és formázása.

Ezek a feladatok többnyire nem munkaidőhöz, hanem határidőhöz kötöttek, így fontos, hogy jól tudj gazdálkodni az időddel. Hasonlóan működnek a szerkesztőségeknél végezhető feladatok is.

Azok, akik pedig műszaki vagy informatikai területen tanulnak, szaktudásokkal akár komolyabb gyakornoki feladatokat is megkaphatnak.

 

Az egyik legtöbb diák számára munkát adó cég nálunk is a Telekom. A vírushelyzet előtt személyes jelenlétet igénylő munkáikat most lehetőséged van otthonról is végezni. Csupán stabil internetkapcsolat szükséges hozzá, de minden fontos információt megtalálsz az elvárások között, illetve kollégáinktól is kérdezhetsz az előzetes, online munkatájékoztatók alkalmával.

 
A munka egyaránt tartalmaz adminisztrációs feladatokat és telefonos ügyfélszolgálatot. Nagy előnye, hogy az online oktatás ideje alatt is személyre szabhatod, hogy mikor szeretnél dolgozni, vagyis te tervezheted meg a beosztásodat.

Továbbra is kellenek a gyakornokok

A gyakornoki programok a vírus ideje alatt sem állnak le. Az egyetemisták folytatják tanulmányaikat, ebből következik, hogy teljesíteniük kell a kötelező külső gyakorlatokat is. Éppen ezért ezek a feladatok is online formában folytatódnak tovább, melyekből szintén böngészhetsz oldalunkon.

 

Ne feledd, hogy a kezdeti bizonytalansággal nem vagy egyedül. Másoknak ugyanolyan új és ismeretlen ez a helyzet, mint neked. Ha nem tudod rögtön, hogy mit hogyan kell csinálni az új, otthoni munkakörnyezet miatt, bátran kérj segítséget!

Kreatív „munkák”

Azok számára, akik egy picit is jártasok a képzőművészet terén, vagy egyszerűen csak mindig van egy jó ötletük, az online shop-ok világa is megnyílik.


Egyre divatosabbá válnak az olyan oldalak, mint az etsy.com, ahol saját készítésű dolgaidat árulhatod, legyenek azok ékszerek vagy akár festett ruhadarabok. Ha van egy frappáns, egyedi ötleted, ne habozz, oszd meg a világgal!

Reméljük, hogy sikerült hasznos tanácsokkal ellátnunk titeket, és a továbbiakban sikerrel pályáztok a különböző lehetőségekre!

 

A vírus még jelen van ugyan, de az élet megy tovább, nekünk pedig lassan meg kell tanulnunk alkalmazkodni az új helyzethez és kihasználni a home office adta lehetőségeket. Sok sikert kívánunk ehhez mindenkinek!

Források: melo-depo.hu; etsy.com/market/hu; Képek: pixabay.com/hu

További híreink
Május hónap Depósa nem más, mint Fekete Edina!
június 21.
3 perces olvasmány

Május hónap Depósa nem más, mint Fekete Edina!
Hónap dolgozója Budapesten
október 26.
1 perces olvasmány

Sohár Gergely Sándor rendkívül megbízható diákunk, ezért is érdemelte ki az Október Hüónap dolgozója kitüntetést. Olvassátok a vele készült interjút:
Tényleg elindult a Skynet? Az AI napjainkban
augusztus 07.
5 perces olvasmány

Skynet? Pontosan miről is van szó? – tehetitek fel a kérdést, azonban aggodalomra semmi ok, hiszen elhoztuk Nektek a választ!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!