Mihez kezdj az adód 1%-ával?

A munkavállalás velejárója, hogy foglalkoznod kell a hivatalos dokumentációval is. Ez diákmunka esetén sincs másképp.

 

Tanulóként elsőre félelmetesnek tűnhet az adóbevallás elkészítése, sőt a fiatalok nagy része gyakran azzal sincs tisztában, mire is fordíthatja adója 1%-át, illetve, hogy egyáltalán ő is rendelkezhet vele. 

A dolog koránt sem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Minden adóköteleses bevételnél, még diákmunka esetén is felajánlhatod az adód 1 %-át bizonyos szervezeteknek. Akármilyen csekély összes is legyen ez, megéri adakoznod, hiszen a pénzed jó helyre kerül.Az adód 1%-ának felajánlásával ugyanis anélkül támogathatsz bizonyos szervezeteket, hogy plusz pénzt adnál ki a kezed közül.

Kihez kerülhet az adód?

A NAV honlapján megtalálható webes kitöltő program segítségével nem csupán az adóbevallásodat készítheted el, hanem az adód 1+1%-áról való rendelkezéshez is találsz egy űrlapot.

A kitöltőprogram rendszerében megtalálható az összes olyan szervezet, akiknek adakozhatsz. Ilyenek például az idősotthonok, állatmenhelyek vagy kórházak, de akár a sportegyesületek is. A technikai számuk megadásával bármely arra jogosultnak eljuttathatod adód egy csekély részét.

 

Ha egy bizonyos magánszemélynek szeretnél pénzt juttatni, az illető teljes nevének és adószámának megadásával ezt is meg tudod tenni. 

Az 1%-ról szóló rendelkezést az adóbevallással párhuzamosan, május 20-áig van lehetőséged leadni!


Csupán pár kattintással jó célra fordíthatod a pénzedet. Gondolj csak bele! Talán csak egy egészen apró összeggel támogatod az általad fontosnak tartott célt, de ha mind összefogunk, rengeteget tudunk segíteni egy-egy szervezet működésében!

 

Ne hagyd kárba veszni a pénzedet, irány az eSZJA felülete!

 

Források: nav.gov.hu, berszamfejtoceg.hu/az-adobevallasrol-egyszeruen, Képek: pixabay.com/hu

További híreink
Webshopok- miről ismerszik meg az átverés?
február 21.
4 perces olvasmány

Egyre több hazánkban is a webshop, de miről ismerheted meg azokat, ahol eredeti terméket kapsz nehéz munkával megkeresett pénzedért?
Adóigazolás 2017
január 25.
1 perces olvasmány

Adóigazolásod (M30-as nyomtatvány) január 31-től kezdődően elérhető lesz a honlapunkon!
Március hónap dolgozója Miskolc: Minkó Nikolett
április 29.
4 perces olvasmány

A Telekom műszaki hibabejelentő részlegén operátor és diákmentor pozícióban.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!