Április hónap dolgozója Szegeden: Kóczán Kristóf

Kristóf már elég régóta depós csapattag nálunk, 2020-ban kezdett az egyik partnercégünknél, ahol azóta is oszlopos munkaerő, így ebben a hónapban ő kapta a szegedi hónap dolgozója címet!

Mesélj magadról!

Kóczán Kristófnak hívnak, 21 éves vagyok és a Szegedi Tudományegyetem TTIK, Mérnökinfón tanulok, harmadévesként. Hobbimnak a fotózást, a kávék ismeretét és legjobban az informatikai tudásom fejlesztését tartom, amit a munkahelyemen kamatoztatni is tudok.

Jelenleg hol dolgozol, mit csinálsz?

2020 októbere óra dolgozom a Scolia Kft.-nél és a termelési folyamatban veszek részt. Fő feladatköröm a „Home” nevezetű termék összeszerelése, felügyelete az egész folyamatnak, ami a leválogatás, átválogatás, minőségi ellenőrzés. A későbbi munkafolyamatok során az alkatrészek összeszerelése teljes termékké formálása, csomagolása és szállításhoz való előkészítése. Felelősségteljesen kell az ad hoc feladatokat is megoldani, mit pl. a prioritást élvező termékek esetén.

Na és a közösség milyen, mennyien dolgoztok egyszerre?

A termelésben öten vagyunk diákok, és két alkalmazott van. Mi jól kijövünk egymással.

Hogyan tudod összehangolni a munkát a tanulással?

Az egyetem mellett a 20-30 munkaóra elméletileg sok hetente, de a beosztás nagyon rugalmas, így nem érzem megterhelőnek.

 

Google naptárban rögzítjük, hogy mikor tudunk menni dolgozni, illetve, ha műszakot szeretnénk cserélni, van egy Messenger csoportunk is. Így, ha valakinek közbejön valami, vagy pótolni kell a kiesett munkaidőt, akkor az sem jelent problémát. Olyan még nem volt, hogy ne tudtuk volna megoldani.

 

Szerencsére/nem szerencsére, olyan szakon tanulok, ahol minden tárgyat teljesíteni kell a következő félév tárgyai miatt és cserébe nekünk kell összeállítani az órarendünket. Így meg tudtam oldani, hogy egy-egy délutánom teljesen szabad legyen és tudjak a tanulmányaimra és a munkára is koncentrálni.

Előtte dolgoztál-e már máshol?

Nem, sehol és másik diákszövetkezetnél sem. Ez az első hosszútávú munkahelyem. Korábban dolgoztam egy nyarat, ami kisegítés volt, lényegében fizikai munka.

Van valami, amiről lemaradsz a munka miatt?

Mivel nem egy kollégiumban élek, hanem albérletben, legfőbbképp az alvásról. Viccet félretéve nagyon jól össze tudom hangolni a teendőimet. Ha nagyon kellene mondani valamit, akkor az egyetemi élet, amiről szerintem lemaradok, de majd most úgyis kinyitnak a vendéglátóhelyek.

Gyűjtesz valamire?

Nem, igazából csak a kollégiumból való albérletbe költözés az oka, hiszen valamiből ki kell fizetni.

Hogy viselted ezt a vírushelyzetet, mennyire befolyásolt téged bármennyire is?

A vírus előtt én egy kollégiumban laktam ahogy egy nagy családi hangulat honolt, mindenki ismert mindenkit, mindenki jóba volt mindenkivel. Aztán a vírushelyzet miatt nekem is haza kellett költöznöm és én is, ahogy más is, szenvedett a tanulmányaival. Ilyen szempontból ez kicsit visszaesés volt szociális életem, illetve demotiváló is, viszont a covid alatt sikerült átértékelnem az életem menterendjét, sikerült a tanulmányaimat és a szabadidőmet is beosztani.

Mi a véleményed a Meló-Depóról és a Projektvezetődről?

Nagyon jó véleménnyel vagyok rólatok, főleg rólad Vera! Jó érzés, hogy néha felhívtok minket és megkérdezitek, hogy minden oké-e, nem hagytok minket magunkra.

Köszönjük az elismerő szavakat és a kedvességet, Kristóf! Kívánjuk, hogy a későbbiekben is ilyen jól tudd szervezni a mindennapjaidat, sok sikered legyen még, és sokáig tudjuk együtt dolgozni!

 


További híreink
Március hónap dolgozója Budapesten
május 08.
1 perces olvasmány

A március hónap dolgozója címet Verhóczki Milán nyerte el kitartó munkájáért, amit már több partnercégünknél is megcsillogtatott. Olvasd el a vele készített interjút!
Nem tudsz várni az új Harry Potter sorozatig? Itt van néhány varázslatos néznivaló!
szeptember 08.
10 perces olvasmány

Szereted a mágikus hangulatot, de nem akarsz a Harry Potter sorozatig várni? Ezt nézd meg!
Miért vállalj diákmunkát? – előnyök 7 pontban
április 09.
6 perces olvasmány

Mostani cikkünkben összegyűjtöttük Nektek néhány pontban, hogy milyen előnyökkel jár az, ha diákmunkát vállaltok.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!