Hova menjünk oltási igazolvány nélkül?

Azok számára, akik még nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal nehéznek tűnhet a nyári programok megszervezése. Igaz, hamarosan elvileg megnyílnak a kapuk (ha lehet hinni a híreknek). Egyelőre viszont nincs svédasztalos kínálat, de azért lehet cseresznyézni.

Alapok


Köztudott, hogy a teraszos vendéglátóhelyiségek szép számmal látogathatóak országszerte. Ezek honlapjait, híreit érdemes figyelemmel kísérni hiszen sok esteben szerveznek különleges estéket, programokat vendégeik számára.

 

A szabadtéri kirándulóhelyek, természeti látványosságok is egyaránt látogathatóak. A kastélyok, építészeti látnivalók általában csak kívülről tekinthetőek meg, parkjaik körbejárhatóak. Hazánk szerencsére bővelkedik ezen lehetőségekben, s legtöbbjük ráadásul ingyen is van, ezért valódi akadályokat maximum a távolságok jelenthetnek, melyek egyrészt a közmondás szerint Magyarországon belül nincsenek, másrészt pedig a 21.században könnyen áthidalhatóak. Viszont érdemes látogatás előtt utánanézni a helyeknek, hogy biztosra menjünk nyitva állnak számunkra.

A szabad strandok és a fizetősök kültéri részei kártya nélkül is rendelkezésre állnak, ezért a víz melletti kikapcsolódásról idén sem kell lemondania senkinek. A fizetős strandok esetében azonban létszámkorlátozásra lehet számítani, csak addig engednek be embereket, míg mindenki számára 10 négyzetméter jut.

 

A különböző tematikus napokra is érdemes odafigyelni. Szerte az országban lesznek falunapok, sokféle zöldség, gyümölcs fesztivál, ezekről nem érdemes lemaradni. A levendula szerelmeseinek például remek lehetőséget biztosít többek között a Csongrádi Levendula Farmon megrendezésre kerülő Levendula Napok és Kézműves Vásár július 3-4-e között.

Programok Szegeden


A Sun City Szabadidőközpont több fajta lehetőséget is nyújt a vízpart kiélvezésére. A vállalkozó szelleműek wakeboardozhatnak, jetskizhetnek, míg a pihenni vágyók süttethetik magukat a strandon. A kisebbeket játszóház várja, a grillterasz pedig mindenkinek igénybe vehető.

 

A szegedi Fűvészkert ugyancsak látogatható. Június 26-27-én pedig a Levendula és Rózsa Napok keretében koncertek, színházi előadások, ismeretterjesztő-, egészségmegőrző előadások és bemutatók lesznek elérhetőek a nagyközönség számára.

Programok Budapesten


Budapesten rengeteg szabadtéri filmvetítésen lehet részt venni. A Kultik Mozihálózat közülük az egyik, amelyik két terasszal is rendelkezik a városban, egyik a Corvin Plázában a másik pedig a Köki Terminál tetején található. Minden este vár a mozgóképek világa, legyen szó premierekről, elmúlt idők nagy sikereiről vagy akár koncertfilmekről.

 

A Karavella Szabadtéri Színpad Budapesttől 25-km-re helyezkedik el, Sóskúton. A nyáron rengeteg, különböző, változatos eseménysorozattal készülnek melyek közül minden korosztály tagjai találhatnak olyat, ami kedvükre való. Az összes programjuk védettségi nélkül látogatható.

 

A Budai Szabadtéri Színház minden előadásukra 500 főnél kevesebb személyt enged csak be, ezáltal náluk se kell semmilyen kártyát felmutatni. Koncertek, musicalek, operettek és további zenés darabok is felvonultatásra kerülnek.

Nyitott szemmel


A nyári programok egy része még csak most kerül meghirdetésre, reklámozásra, ezért tanácsos böngészni a helyi újságokat, online oldalakat s mihamarabb lecsapni a felkínálkozó lehetőségekre. Akik mégsem találnak nekik megfelelő rendezvényt, megszervezhetik a sajátjukat. Bográcsozás, grillparti, otthoni mozizás, játékest és még sok egyéb lehetőség is rendelkezésükre áll. Alkalmazkodjunk kreatívan.


Források: jegyexpress.hu; caravella.hu; travelo.hu; suncityszabadidokozpont.hu; fuveszkert.u-szeged.hu; Képek: unsplash.com

További híreink
Tényleg elindult a Skynet? Az AI napjainkban
augusztus 07.
5 perces olvasmány

Skynet? Pontosan miről is van szó? – tehetitek fel a kérdést, azonban aggodalomra semmi ok, hiszen elhoztuk Nektek a választ!
10+1 szokatlan munka
július 30.
5 perces olvasmány

Vannak tipikus munkakörök, melyekkel többször lehet találkozni a hétköznapi életben, és vannak, melyekre vagy nem munkaként tekint az ember, vagy nem is akar rájuk úgy gondolni.
Csokigyűjtés a Bohócdokiknak!
november 19.
3 perces olvasmány

A Bohócdokik együttműködésre hívnak mindenkit, hogy idén még több gyermek részesülhessen támogatásban.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!