Mit NE írjatok bele az önéletrajzotokba?

Annyi cikk, tartalom született már ebben a témában, hogy biztos a könyökötökön jön már ki a helyes válasz, azonban mi mégis megpróbáljuk összeszedni nektek a legfontosabbakat, mivel gyakran futunk bele munkánk során kisebb, nagyobb hibákba. Íme a mi listánk, hogy mit NE írjatok bele az önéletrajzba:

Pontos lakcím

Túl sok információ között elveszhet a lényeg, igy igyekezzetek minél lényegre törőbb lenni! Nem szükséges a pontos címet leírni, elég csak az irányítószám, város, esetleg városrész.

Komolytalan e-mail cím

A különböző okokból elkészített e-mail címeknek nem a CV-ben van a helyük. Szakmai önéletrajzba olyan e-mail címet írjatok, amiben szerepel a nevetek, érthető és szóban is könnyű lediktálni!
Iskolák

Az általános iskolai vagy középiskolai tanulmányokat nem szükséges feltüntetni az önéletrajzba, amennyiben nem releváns. Hiszen, ha már középiskolába jártok, akkor egyértelmű, hogy elvégeztétek az általános iskolát. Abban az esetben, ha pedig egyetemisták vagytok, biztosak lehetünk abban, hogy középiskolai tanulmányaitokat befejeztétek.

Szakmai tapasztalat

A releváns tapasztalatokat írjátok bele a CV-be, ami a megpályázott munkalehetőséghez kapcsolódik. Ne féljetek kihagyni olyan tapasztalatokat, amik nem érintik a megpályázott pozíciót, de az interjún amennyiben felmerül a téma nyugodtan említsétek meg őket!
Erősségek

Sok CV-sablont találhattok az interneten, amikben megadhatjátok erősségeiteket. Ezzel a lehetőséggel csak akkor éljetek, ha alá tudjátok támasztani, hogy miben vagytok jók és miért! Legjobb, ha készültök munkahelyi vagy iskolai példával, arra, hogy az önéletrajzban említett erősségeitek hogyan váltak erősségekké. Ha ki tudtok állni nagy tömeg elé is beszélni, prezentálni, emellett pedig írásban is jól tudtok például kommunikálni, akkor ezt mindenképpen írjátok bele a CV-be!

Reméljük, hogy sikerült új információkkal szolgálni, essetek neki az önéletrajzotoknak, javítsátok ki a hibákat és élvezzétek a sikert, amikor a tökéletes CV-t külditek a hr-es kollégáknak!


További híreink
DECEMBER HÓNAP DOLGOZÓJA BUDAPESTEN
január 12.
1 perces olvasmány

Decemberben a hónap dolgozója Török Csilla. Olvasd el a vele készült interjút amiből kiderül, hogyan sikerül összeegyeztetni a munkát a tanulmányaival és hogyan értékeli a mi munkánkat. :)
Fizikai vagy szellemi diákmunkával járnék jobban?
szeptember 11.
4 perces olvasmány

Sokszor felmerül a kérdés, hogy az iskola mellett vállaljunk-e munkát, és ha igen, milyen jellegűt.Cikkünkben Orsit kérdeztem a tapasztalatairól, aki végzett már fizikai és szellemi munkát is.
Mozogj hidegben is!
november 08.
2 perces olvasmány

„Reggel még sötét van és hideg… este már sötét van és hideg… napközben tanulok és/vagy dolgozom…a délután a barátoké, esetleg a tanulásé…tehát nekem nincs időm edzeni…”
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!