Mit NE írjatok bele az önéletrajzotokba?

Annyi cikk, tartalom született már ebben a témában, hogy biztos a könyökötökön jön már ki a helyes válasz, azonban mi mégis megpróbáljuk összeszedni nektek a legfontosabbakat, mivel gyakran futunk bele munkánk során kisebb, nagyobb hibákba. Íme a mi listánk, hogy mit NE írjatok bele az önéletrajzba:

Pontos lakcím

Túl sok információ között elveszhet a lényeg, igy igyekezzetek minél lényegre törőbb lenni! Nem szükséges a pontos címet leírni, elég csak az irányítószám, város, esetleg városrész.

Komolytalan e-mail cím

A különböző okokból elkészített e-mail címeknek nem a CV-ben van a helyük. Szakmai önéletrajzba olyan e-mail címet írjatok, amiben szerepel a nevetek, érthető és szóban is könnyű lediktálni!
Iskolák

Az általános iskolai vagy középiskolai tanulmányokat nem szükséges feltüntetni az önéletrajzba, amennyiben nem releváns. Hiszen, ha már középiskolába jártok, akkor egyértelmű, hogy elvégeztétek az általános iskolát. Abban az esetben, ha pedig egyetemisták vagytok, biztosak lehetünk abban, hogy középiskolai tanulmányaitokat befejeztétek.

Szakmai tapasztalat

A releváns tapasztalatokat írjátok bele a CV-be, ami a megpályázott munkalehetőséghez kapcsolódik. Ne féljetek kihagyni olyan tapasztalatokat, amik nem érintik a megpályázott pozíciót, de az interjún amennyiben felmerül a téma nyugodtan említsétek meg őket!
Erősségek

Sok CV-sablont találhattok az interneten, amikben megadhatjátok erősségeiteket. Ezzel a lehetőséggel csak akkor éljetek, ha alá tudjátok támasztani, hogy miben vagytok jók és miért! Legjobb, ha készültök munkahelyi vagy iskolai példával, arra, hogy az önéletrajzban említett erősségeitek hogyan váltak erősségekké. Ha ki tudtok állni nagy tömeg elé is beszélni, prezentálni, emellett pedig írásban is jól tudtok például kommunikálni, akkor ezt mindenképpen írjátok bele a CV-be!

Reméljük, hogy sikerült új információkkal szolgálni, essetek neki az önéletrajzotoknak, javítsátok ki a hibákat és élvezzétek a sikert, amikor a tökéletes CV-t külditek a hr-es kollégáknak!


További híreink
Vicces történetek a fa alól
december 21.
4 perces olvasmány

És végre itt a karácsony! Ilyenkor minden családban történnek vicces események, melyeket utána évről évre emlegetünk. Pontosan ilyen történeteket gyűjtöttünk most Nektek össze.
Tagságérvényesítés 2022/23 II. félév!
február 13.
5 perces olvasmány

Újra elérkezett a TAGSÁGÉRVÉNYESÍTÉS ideje! Ne hagyd ki különben MÁRCIUS 31-től nem tudsz tovább dolgozni!
Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál - Ezt nem hagyjuk ki!
április 24.
4 perces olvasmány

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál: 2019. április 25-28. között, a Millenárison várják izgalmas programokkal a résztvevőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!