Kicsit a bors, de erős: fesztiválkörkép a mainstreamen túl.

Ha nyár, akkor az csak egyet jelenthet: elstartol a fesztiválszezon! A hazai fesztiválipar bővelkedik a nevesebbnél nevesebb programokban: legyen szó a Szigetről, Voltról vagy éppen a Strandról. Ennél mi mélyebbre ásunk, és elhoztunk Nektek pár olyan eseményt, amelyek ugyan színesítik a hazai fesztiválok palettáját, de kevésbé ismertek. Ha Te is nagy partiarc vagy, de unod a megszokottat, és valami újdonságra vágysz, akkor ez a cikk Neked szól!  

1.     Alpárfeszt
Az Alpárfeszt tradíciójának kialakulása 2013-ra tehető, amikor is egy baráti társaság elhatározta magát egy nagyobb, több zenekaros koncert létrehozására. Amennyiben az underground zene kedvelője vagy, akkor mindenképpen látogass el ide, hiszen a műfajok igen széles skálán mozognak: kezdetben a „súlyosabb” műfajt képviselő zenekarokra támaszkodott a rendezvény, azonban az évek során több stílus is megtalálhatóvá vált a metal és rock mellett, úgymint a blues, funky vagy éppen a világi zene.

2.     Reggae camp
Ez a fesztivál magáért beszél: amennyiben a reggae áll közel a szívedhez, és szereted a laza, sátrazós, tábortűz körüli beszélgetéseket, muzsikálást, akkor ez a tábor mindenképpen Neked ajánlott!
3.     
VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
Laza, fröccsözős, ottalvós, bulikázós, vízpartos, naplementés és egy új helyszínt felfedezős: ez a VéNégy Fesztivál! A koncerteken túl, színházi és egyéb közösségépítő tevékenységek is kiemelt szerepet kapnak. Különböző utcaszínházi előadások, szabadtéri performanszok szem- és fültanúi lehettek.

4.     Bánkitó
A Bánkitó fesztivál minden évben egy aktuális társadalmi-politikai jellegű témát jár körbe, így ideális mindazok számára, akik szeretnek ilyen kérdésekről diskurálni. Idén a „ki mit vet, úgy arat” jelige alatt veszik górcső alá a mezőgazdaságot érintő problémákat. Ezentúl a fesztivál helyt ad számos színházi és képzőművészeti alkotásnak: legyen szó kortárs, hazai darabokról, vagy művészeti kiállításról.
5.    
Művészetek völgye
A Művészetek völgye egy tíznapos, összművészeti programsorozat, amely többet között helyszínként szolgál számos színházi előadásnak, komoly-, nép- és világzenei koncertnek, irodalmi estnek, valamint különböző kiállításoknak. A felkapott alkotókon túl lehetőséget kapnak alkotásaik, stílusuk, gondolataik bemutatására a még fiatalabb, tapasztalatlanabb, de annál tehetségesebb, feltörekvő művészek is. A fesztivál kiváló kikapcsolódás lehet mindenkinek: idősnek, fiatalnak egyaránt.

Források: alparfeszt.hu, bankitofesztival.hu, programturizmus.hu, muveszetekvolgye.hu

Képek forrása: pexels.com 


További híreink
Március hónap dolgozója Miskolc: Minkó Nikolett
április 29.
4 perces olvasmány

A Telekom műszaki hibabejelentő részlegén operátor és diákmentor pozícióban.
Tagságérvényesítés 2020/21 I. félév
október 05.
3 perces olvasmány

Azért, hogy a 2020/21-es tanévben/ I. félévben is dolgozhass Meló-Depós diákként, nagyon fontos, hogy ne felejtsd el érvényesíteni a tagságodat.
Regényajánló a téli kuckózáshoz
január 29.
4 perces olvasmány

Az alábbi könyveket ajánljuk nektek a téli, hidegebb napokra.
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!