Kihagyhatatlan karácsonyi filmek

Közeleg az év legmeghittebb ünnepe, a karácsony.  Minden családnak megvan a hagyománya, hogy milyen filmeket néznek, milyen zenéket hallgatnak, milyen sütiket sütnek vagy éppen miként díszítik fel a lakást és a karácsonyfát.  Ám a karácsonynak  van egy árny oldala is, ami kevésbé idilli, hangulatos, ünnepélyes és lélekemelő. Ez pedig nem más, mint a karácsonyi limonádé filmek.


Hull a pelyhes (1996)

Arnold Schwarzenegger egy elfoglalt üzletembert játszik, akinek nincsen ideje a családjára. Ám, amikor a szomszéd gyerek egy hatalmas ajándékot kap, rájön, hogy neki is meg kell valósítania a saját gyermeke nagy álmát, egy Turbo Mant. Ez a játék már hetek óta hiánycikk, így nagy kihívás lesz megszerezni az áhított ajándékot. Schwarzenegger különböző akadályokba ütközik, komikus helyzetekbe kerül a film alatt. Egy könnyed délutáni kikapcsolódásnak tökéletes. Ajánlunk hozzá néhány szelet bejglit.



Télbratyó (2007)

A Télbratyó című filmet sem egy egész estés mozinak javasoljuk, de ne hagyd ki az ünnepek alatt! Fred Claus a Mikulás öccse, aki mindig is a testvére árnyékában élt. Kissé lecsúszott alak, aki pénzt szeretne legombolni a fivéréről. A Mikulás alkut ajánl neki: ha neki dolgozik pár napig, megkapja a pénzt. Ám az időzítés borzalmas, mert a Minisztérium a Mikulás hatékonyságát vizsgálja, amin Fred jelenléte nem segít sokat.  Frednek segíteni kell a manóknak és a testvérének, hogy megmentsék a karácsonyt.


Karácsonyi kutyabalhé (2010)

Karácsony, kutya, gyerek a tökéletes kombináció! Ebben a filmben a Mikulás felkerekedik a kutyájával, hogy visszahozzák a gyerekek életébe a varázslatot, az ünnep szellemét, de útközben elszakadnak egymástól és a Mikulás leveszíti az eszméletét. Így a hű kutyáján van a sor, hogy segítsen a Mikulásnak és megmutassák a világnak, hogy miről is szól ez a csodás ünnep.

Ha van kutyád, macskád mindenképp vele nézd összebújva a kanapén!



Ki a Télapó? (2000)

A Télapóval is történhet baleset. Rossz helyre pottyan és az eséstől amnéziás lesz. Így segítségre van szüksége. Peter Albright lesz az, akin múlik az ünnep és az ajándékok sorsa.



Rabold el a Télapót! (2002)

Az Emerson család karácsony előtt költözik Amerika középnyugati részére, ahol nincsen hó. A család legfiatalabb tagja aggódik, hogy ezért nem érkezik meg hozzájuk a Mikulás és csapdát állít neki. A mit sem sejtő Nagyszakállú belesétál a kelepcébe és a tájékozatlan szülők betörőnek nézik. Vajon a Télapó börtönbe kerül betörésért? 



Mészáros Lilla
Projektvezető asszisztens


További híreink
7 tipp a tökéletes Google keresés érdekében
február 28.
4 perces olvasmány

A „Guglizz rá!” manapság már szinte alapvető válasszá vált bármilyen esetleges kérdésünket illetően, legyen szó munkáról, tanulásról vagy egyszerű, mindennapi problémákról!
Múzeumok éjszakája - Budapest
június 22.
1 perces olvasmány

OKJ: mi változik 2021-ben?
december 22.
6 perces olvasmány

Kíváncsiak vagytok rá, hogy melyik volt a legnépszerűbb, na és miért? Mutatjuk is!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!