Mondj pár szót magadról, mit tanulsz, milyen munkát végzel nálunk?
Jelenleg harmadéves Biológia bsc hallgató vagyok az SZTE-n. Viszonylag közel élek Szegedhez, szóval számomra nem volt ismeretlen a város, amikor ide költöztem. Egy éve kezdtem el dolgozni a John Bull-ban, mint konyhasegéd és ez volt az olyan első munkahelyem, melyet tanév közben végeztem. Feladataim közé tartoztak: mosogatás, takarítás, pakolás, valamint egyszerűbb ételek előkészítésé.
Hogyan oldod meg, hogy beleférjen a munka a szabadidődbe a tanulás mellett?
Eddig mindig nyáron dolgoztam és azt a pénzt osztottam be magamnak. A kezdeteknél csak hetente kétszer jártam dolgozni, akkor is csak hétvégén, így tudtam összehangolni a munkát az iskolával, ahogy jött a nyár több időm volt és heti 4-5 alkalommal is tudtam menni dolgozni. Az előző félévben heti háromszor vállaltam műszakot, mivel úgy terveztem, hogy a vizsgákat kiváltom zh-val, így könnyebb volt. Talán az nehezítette meg a kettőt összehangolni, hogy az én szakom ellégé magolós. Még az megtudta könnyíteni számomra a helyzetet, hogy a délelőtti műszakokkal könnyebb volt, mivel délután jobban megy a tanulás. Viszont én kollégiumban lakom sajnos nekem befolyásolta a téli bezárás a munkanapjaimat, de így is minden tőlem telhetőt megtettem és próbáltam segíteni, még ha nem is olyan sokat.
Milyen érzés, hogy te lettél a hónap dolgozója?
Kifejezetten büszke vagyok magamra, hogy én lehetek most a hónap dolgozója, mert jó tudni, hogy megbízhatónak és szorgalmasnak tartanak.
Milyen területen szeretnél elhelyezkedni, ha már nem leszel diák? Miben segítették már elő ezt azok a tapasztalatok, amiket az iskola melletti munkáid során végzel?
Diplomámmal laboratóriumi munkát szeretnék vállalni,
pontosabban növénybiológia irányzatban, és legjobb lenne itt szegeden.
Vendéglátás nem igazán tartozik ehhez a szakterülethez, de eltanultam néhány trükköt,
amit a hétköznapokban tudok hasznosítani.
Főzés nem igazán az én terepen, meglepő módon az apró fortéjukat
eltudtam sajátítani. Ami a kedvenceim közé tartozott, hogy megtanultam szuflét
készíteni, ami valljuk be nem egy egyszerű sütemény, főleg, ha a sütési időt
kell eltalálni. Ami még kiemelendő az, hogy mennyi féle saláta alapanyagot
lestem el, például a pácolt lilahagymát.
Történt már veled vicces dolog a munkahelyeden, vagy kiemelkedően példaértékű eset? Jól kijöttök a munkatársakkal?
Igazán jól tudtam ott magam érezni, sok vicces emléket fel tudnék idézni, valamit két kollégámmal szoros kapcsolatot alakítottam ki. Továbbá az ott dolgozókkal is jól ki tudtam jönni, valamint az új diákok is kedvesek voltak amikor nekem kellet betanítani őket. Persze voltak nem is egyszer összezörrenések a nehezebb napokon.
Mi a véleményed a Meló-Depóról és rólunk?
Amikor jelentkeztem az állásra viszonylag hamar megkerestek. Meló-Depós munkatársak barátságosak és segítőkészek voltak velem, amikor ügyintézésről volt szó. Ajánlani tudom őket, mindenkinek, aki a jövőben szeretne diákként munkát vállalni.
És egy utolsó, mit tanácsolnál a jövő nemzedékének?
A jövő diákjainak erősen ajánlom, hogy vállaljanak diákmunkát, még ha nem is olyan sokat. Mivel ezzel megtanulhatják a pénz beosztását és annak értéket, ami felnőtt korban igen fontos és talán ezzel még valamennyit segíthetnek is otthon.