A júliusi Hónap Depósa Szegeden: Bagi Olivér

Mondj pár szót magadról, mit tanulsz, milyen munkát végzel nálunk?

Bagi Olivér vagyok, szegedi egyetemista az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, ahol közösség szervezést tanulok. Idén februárban kezdtem a John Bull Pub-ban dolgozni éttermi kisegítőként, ami az első munkahelyem a Meló-Depó-nál.

Milyen területen szeretnél elhelyezkedni, ha már nem leszel diák? Miben segítették már elő ezt ezek a tapasztalatok, amiket az iskola melletti munkád során végzel? 

Nem gondolom, hogy tanulmányaim után  hasonló helyen fogok dolgozni. Attól függetlenül fontosnak tartom a vendéglátásból szerzett tapasztalataimat, hisz ez egy olyan munkakör (nem csak a konyhai kisegítés)  amit mindenkinek ki kellene próbálni.

Hogyan tudod összehangolni a munkavégzésed a tanulmányaiddal?

Naponta két műszak van, én általában az esti műszakokat szoktam bevállalni, mivel eddig olyan munkahelyeim voltak nagyrészt, ahol este kellett dolgozni. A szorgalmi időszak alatt a szerencsés órarendem miatt sok műszakot tudtam vállalni.

Történt már veled vicces dolog a munkahelyeden, vagy kiemelkedően példaértékű eset? Jól kijöttök a munkatársakkal?

Az első hónapban amikor dolgoztam , az egyik esti műszaknál virsli volt a vacsora. Nekem rossz volt a gyomrom, csak egyet  kértem belőle, de végül kettőt kaptam. Nem akartam, hogy kárba vesszen, szóval beleraktam a pulcsi zsebembe, utána úgy is akartam menni bulizni, gondoltam valami haverom úgy is megenné. Éppen indultam, amikor kiesett a zsebemből a virsli, és a kollégáim kerek szemekkel néztek rám, hogy ez még is mi, pár másodperc után realizálták, hogy elraktam a zsebembe a maradékom, majd jól kinevettek. Akkor jött létre az a becenevem, hogy virslis fiú és bármikor virslit eszünk vacsorára, buzdítanak hogy vágjam zsebre és vigyem haza. 

Változtatott rajtad valamit a munka, esetleg tanultál újabb praktikát, fortélyokat?

Egy kicsit lustább lettem az otthoni mosogatással, azt csinálom eleget a munkahelyen, emellett rájöttem hogy a zsíroldó mindent is ki tud szedni.

Milyen érzés, hogy te lettél a hónap dolgozója?

Nagyon örültem amikor megtudtam, az előző hónapban hallottam csak róla hogy ilyen létezik egyáltalán. Eszembe se jutott, hogy egy ebben a hónapban én leszek a hónap dolgozója.

Mi a véleményed a Meló-Depóról, rólunk?

A Meló-Depó volt az egyetlen iskolaszövetkezet, aki felkeresett álláslehetőséggel. Sok másik helyen jelentkeztem számtalan munkakörre és mai napig semmi hírt nem kaptam tőlük a fejleményekről. Ez a 3. alkalom volt hogy munkát keresek és kár hogy először nem itt jelentkeztem.

És egy utolsó, mit tanácsolnál a jövő nemzedékének?

Szegeden nehéz munkahelyet találni, de ez nem indok arra, hogy ne keress, mindenhol vannak lehetőségek és ezeket ki kell használni!


További híreink
Élet a koliban
március 18.
2 perces olvasmány

Ha azt mondják a művészek a legkreatívabb emberek, akkor elfelejtkeznek a kollégistákról, hiszen náluk találékonyabb „fajjal” ritkán találkozhatunk.
A virslin és az instant levesen túl – Alap tippek kolis, albérletes kezdő szakácsoknak
december 02.
7 perces olvasmány

Az élet rengeteg váratlan szituációt hozhat számunkra, azonban bármi történjen is velünk, egy biztos: enni azt mindig kell. A probléma a „de mit?” kérdésnél szokott kezdődni.
Minden, amit tudni érdemes a diákhitelről!
szeptember 03.
6 perces olvasmány

Mi is az a diákhitel? Segítség a diákok számára, vagy mumus az egyetemi évek alatt?
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!