Most, hogy
beköszöntött a hideg, talán még jobban vágyunk rá, hogy beüljünk valahová
megmelegedni. Mi is lenne jobb egy forró csokinál?
Ezekből a krémes, lágy, ízesített forró italokból mindenki tud választani olyat, amit igazán szeret, így megfelelő kiegészítője lehet a téli estéken a baráti csevejeknek, a munka utáni lazításoknak, a karácsonyi hangulat megteremtésének, de akár a meghitt randevúknak is.
Szinte már bármelyik kávézóban, cukrászdában tudunk kérni egy bögrével, de nézzük, hogy Budapesten mely az a 3+1 hely, ahol a legízletesebb a csokoládé.
1. Rengeteg Romkafé, avagy Míves 2.0
Több
személyes kapcsolatom is fűz a helyhez, de mindenféle elfogultság nélkül állíthatom
(hisz több hasonló cikk is első helyre sorolja), hogy valóban ez a legalkalmasabb hely egy forró csokoládé elfogyasztására
Budapesten. Kellemes, családias hangulat, megközelíthető elhelyezkedés,
remek kiszolgálás és rengeteg (de tényleg több száz) plüssmaci jellemzi a helyet. Legyél fiú vagy lány, középiskolás vagy
egyetemista, munkát kereső vagy már általunk dolgozó, itt tuti, hogy találsz
olyan plüssmackót, amit haza szeretnél vinni.
Nem is beszélve az isteni forró csokikról, amit olyan ízesítéssel kérhetsz, amit csak nem szégyellsz. Itt aztán elengedhet a fantáziádat és a legextrémebb csokikat fogják neked felszolgálni!2. Ahoy!
Ha modern
helyre vágysz, ahol kellő hangulat van egy forró italhoz, akkor ez a te
csokizód!
A
hajó berendezésű Ahoy!-ban nem csak forró csokit, de mellé akár gofrit is rendelhetsz, ha elég édesszájú vagy hozzá.
A
többezer összeállításból úgy hiszem Te is tudsz majd választani – akár
otthonról is, hisz ez a kávézó házhozszállítást
is vállal!
Mivel a
matrózok 100% garanciát vállalnak, így ha mégsem ízlene, vagy valami miatt nem
vagy megelégedve italoddal, készítenek neked egy újat, vagy akár az árát is
visszakérheted.
A hely különlegessége, hogy a vendégek palackpostán tudnak egymásnak üzenni, így te is írhatsz az utánad érkezőknek, illetve ki is vehetsz a hajónak hajtogatott üzenetek közül egyet és elolvashatod mit üzent egy előtted ide látogató.3. Noir Chocobar
Igazán
színvonalasan hangzik már a neve is, ahol a
levegőt is csoki illat lengi be!
Igazi
belga csokoládét használnak az
összes termékükhöz. Az étlapon itt még csoki fonduevel is találkozunk, amit 3-4
főre tudunk kérni, friss gyümölcsökkel tálalva, ami a legjobb választás arra az
esetre, ha társasággal érkezel.
Italod kiválasztásában az étlapon található rövid, pár mondatos leírások is segítenek, hogy igazán kedvedhez és szájízedhez illő csokoládét tudj magadnak választani.3+1. Saját ágyadban egy takaró alá bújva
Ugye te is elképzelted milyen lenne otthon egy takaró alá bújni és a saját magad által készített forró csokit kortyolgatni egy hangulatos zene, vagy egy jó film kíséretében?
Itt van öt tipp, hogy igazán finom csokoládét tudj magadnak készíteni:
1. A csoki: ét- és tejcsoki kombinációja, 4:1 a legidelásabb.
2. A tejszín: inkább zsírosabbat válasszunk, például 30%-os
habtejszínt.
3. A nutella: használjunk egy kevés mogyorókrémet.
4. A fűszerek: kardamom, fahéj, őrölt gyömbér, vanília, tonkabab,
narancshéj – a sor szinte végtelen, használjuk bátran azokat, amit
süteményeinkhez is alkalmazunk.
5. Az alkohol: a tökéletes forró csoki nem gyerekjáték, készítsük nyugodtan whisky-vel, narancslikőrrel, vagy akár vörösborral.
A tökéletes forró csoki receptje:
- 4
dl tej (2,8%-os)
- 80
gramm étcsoki (70%-os)
- 20
gramm tejcsoki
- 1
dl tejszín
- 1 csipet só
- bármelyik ízesítő
A
tej felét egy kisebb lábasban felmelegítjük, amíg gőzölögni kezd. Hozzáadjuk a
feldarabolt csokit, majd addig kevergetjük, amíg elolvad. Ekkor hozzáöntjük a
maradék tejet és a tejszínt. Tovább melegítjük, de vigyázzunk, hogy ne kezdjen
forrni a keverék. Adjuk hozzá a választott ízesítőt és a csipet sót, majd
keverjük át, és töltsük csészékbe. Akkor lesz a legsűrűbb, mégis selymes
állaga, ha folyamatosan kevergetjük, amíg tálalásra kerül. Esetleg adhatunk
hozzá tejszínhabot, de az már tényleg mindennek a teteje.
Reméljük, meghoztuk a kedved! J
Forrás:
marieclaire.hu; Képek forrása: noirchocobar.hu, ahoycafe.hu/menu,
facebook.com/Rengeteg/photos