Te mi leszel, ha nagy leszel?

Ezek a szakmák biztosan nem jutnának eszedbe!

Gyermekkorunkban erre a kérdésre azt válaszoltuk, hogy hercegnő vagy szuperhős. Most már erre inkább olyan válaszokat adunk, amikor felmerül egy a családi vacsorán a kínos csend közepette, hogy jogász, orvos, közgazdász, tanár, mérnök vagy egyéb „általánosnak” mondható foglalkozás.

Kisebb korunkban még mertünk álmodni – s ezzel most nem azt mondjuk, hogy nem akarhat valaki jogász lenni –, inkább csak arra szeretnénk utalni, hogy most olyan szakmákról, foglalkozásokról olvashattok, amik sokunknak álomnak számítana, pedig eddig még csak nem is tudtunk a létezéséről.

1. Emoji-fordító

Te is használod a mindennapjaidban az emojikat üzenet küldésénél? Ki nem?

Mi lenne, ha az lenne a munkád, hogy ezeket a kis ikonokat értelmezd, elemzéseket végezz, hogy melyik országban, melyik a legnépszerűbb, esetleg újakat hozz létre?

Ez nem csak fikció, hiszen vannak olyan emberek, akiknek a mindennapjaikban nem csak üzenet váltáskor jelennek meg az emotikonok, hanem a munkájukban is.

Úgy tartják, hogy a hangulatjelekkel való kommunikáció lesz a jövő nyelve, hiszen ez világszinten érthető, nem kellenek hozzá szavak. Ezért is van szüksége a mostani társadalomnak olyan emberekre, akik segítik ezeket az emojikat más szemszögből is értelmezni, nem csak a sajátjukból, hogy egyértelmű legyen a jelentése, mert pl. az integető kéz Kínában nem azt az üzenetet hordozza, mint a mi kultúránkban.2. Feng shui tanácsadó

Ha a lakásodban a bútorokat már most is a Feng shui szerint rendezed, akkor neked ez biztosan álom meló. Ahhoz, hogy te lehess az, aki tanácsot ad másoknak abban, hogyan kell rendezni a bútorokat, használni a színeket a lakásban a maximális harmónia eléréséhez, nem kell mást tenned, mint elvégezned egy erről szóló tanfolyamot.3. Fénydublőr

A dublőr szót már biztosan hallottad. Mindenki szeretne valamilyen híresség bőrébe bújni, és mivel ez csak a filmekben lehetséges, ezért a valóságban leginkább így kerülhetünk kedvencünk szerepébe.

Na de ki az a fénydublőr? Ennek az embernek pontosan meg kell egyeznie paramétereiben a színésszel, hogy a filmforgatások, színházi próbák során megfelelően be tudják állítani rajtuk a fényeket.

Így ők is reflektorfénybe kerülhetnek, ha nem is sok időre.4. Csokoládékóstoló

Elhiszem, ha erről a szakmáról hallottatok már az eddigi életetekben, hiszen a borkóstoló mellett mindenki szívesen lenne csokoládékóstoló.

De sajnos nem lehet mindenkiből ilyen szerencsés ember, aki szereti a finomságokat. Kifinomult ízléssel kell rendelkezni ahhoz, hogy igazán keresettek legyünk ebben a szakmában. Ha úgy érzitek, ez megvan bennetek, akkor ne fogjátok vissza magatokat, hiszen az esetek többségében egy milliónál is magasabb havi fizetésért kell finomabbnál finomabb édességeket kóstolgatni.5. Előkóstoló

Szeretnéd, hogy annyi legyen a dolgod, hogy befolyásos emberekkel utazgass, és egyél azokból az ételkülönlegességekből, amikkel őket kínálják különböző konferenciákon, rendezvényeken?

Ételkóstolóként ennyi lenne a dolgod, de azért itt van rizikófaktor, hiszen nem azért alkalmaznak ilyen embereket, mert szeretnének megetetni minden étkezésük előtt valakit. Azért van szükség ilyen emberekre, mert megvan az esélye annak, hogy ezeket az embereket megmérgezik.

Vlagyimir Putyin állítólag mindenhová visz magával orvosi előtanulmányokkal rendelkező ételkóstolókat. Sőt, George Bushról is kiderült, hogy egy londoni útján két FBI-ügynököt alkalmazott ugyanerre a feladatra. 6. Macskasimogató

Syros szigetére macskasimogatókat kerestek, nem kevesebb, mint 55 cica mellé. De mi is a pontos feladat?

Gondoskodni erről az 55 szőrmókról, élvezzni az Égei-tengert, a napsütést és a kisállatok szeretetét.

Csak annak nem ez az álom meló, aki allergiás a kiskedvencekre.7. Golflabdaszedő

A golflabda szedők a teljes napjukat egy golf pályán töltik, főként a pálya tavában, ahol búvárkodhatnak egész nap, hogy kiszedjék a nem célt ért labdákat.

Képforrás: unsplash.com, Források: joy.hu, szakszervezetek.hu, femina.hu

További híreink
August Employee of the Month: Fadairo Olamide Sulaimon
szeptember 21.
1 perces olvasmány

The August’s employee of the month is Fadairo Olamide Sulaimon. He does his job very well and our project manager can always count on his cooperation and work.
December Hónap Depósa Szegeden: Balog Endre
január 19.
2 perces olvasmány

2020. december Hónap dolgozójának Szegeden Balog Endrét választottuk.
A legjobb forró csokik Budapesten + recept!
november 27.
4 perces olvasmány

Most, hogy beköszöntött a hideg, talán még jobban vágyunk rá, hogy beüljünk valahová megmelegedni. Mi is lenne jobb egy forró csokinál?
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!