HA VÉGRE ITT A NYÁR…. UTAZZ OLCSÓN ÉS ÉREZD JÓL MAGAD!

Mire tényleg vége lesz a vizsgaidőszaknak, lassan a nyár derekán járunk. De aggodalomra semmi ok, bőven van időd megtervezni a megérdemelt nyári szünetet. A vizsgák után vess számot azzal, hogy mennyi időt szánnál nyaralásra, mekkora büdzsé áll rendelkezésedre, és hogy mindezt kivel, kikkel szeretnéd eltölteni. Az utóbbi természetesen csak rajtad áll, de az első kettő összehangolásához most adunk néhány tippet. Az ötleteket rangsoroltuk is az előkészületek, a költségek és a kényelem szerint. (Az 1-es a legkevésbé kedvező, az 5-ös pontszám pedig a legelőnyösebb.) Kellemes nyarat, jó utazást!

Víz, víz, víz: Balaton, Velencei-tó, Tisza-tó

Akárhogy is legyen, a nyaralás egyik fő célja kivétel nélkül a pancsolás. Szerencsére Magyarországon erre számos lehetősége adódik a szemeszter alatt megfáradt hallgatóknak a természetes vizekben csekély összegű, néhány száz forintos strandbelépő fejében. Válaszd akár a Balatont, a Velencei-tavat, vagy a Tisza-tavat, a következő trükkökkel tudod csökkenteni a költéseidet. Ugyan a lángos elmaradhatatlan kelléke a magyar nyárnak, de a boltban előre megvásárolt sört és egyéb üdítőket hűtőtáskában is leviheted a partra, és iszogathatod saját pokrócodon. A legolcsóbb szállás kétség kívül a sátrazás, ehhez azonban nem kell bevásárolnod hirtelen minden eszközt tízezrekért, hiszen biztos, hogy van egy barátod, ismerősöd, unokatesód, aki kölcsön tud adni néhány napra egy sátort meg egy hálózsákot. Az utazáshoz diákkedvezmény akkor is jár, ha éppen idén diplomáztál, hiszen a diákigazolványod október 31-ig érvényes. A vízparti hangulat garantált: tűző nap, hideg italok, finom ételek, strandolás, este szalonnasütés a sátrak mellett.

Előkészületek: 4

Költség: 3

Kényelem: 4


Fesztiválok itthon

Magyarországon lép fel a kedvenc énekesed, együttesed? Ez bizony kihagyhatatlan alkalom, de ehhez a szórakozáshoz kicsit mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod. A hazai nagy fesztiválok közül a VOLT már véget ért a többiekhez képest szerény 14 900 Ft-os napijegy árával, azonban a Balaton Sound és a Sziget még tárt karokkal várja a fesztivál-élményre szomjazókat, előbbi 19 000 Ft-os, utóbbi 20 900 Ft-os napijegy árakkal. Mivel a fesztiválok területeire jellemzően csak korlátozottan vihetsz be ételt és italt, jobb híján a spórolásra itt nincs alternatíva. A megfelelő költőpénz összegyűjtésére azonban igen, hiszen még nem késő diákmunkát vállalni: akár néhány napi, heti munkával is megkeresheted a “fesztiválra valót”. Csekkold le aktuális munkáinkat itt!

Előkészületek: 3

Költség: 2

Kényelem: 1


Ki nem mondott álom, a tengerentúl

Bár februárban több helyen felröppent a hír, hogy akár 20 ezer forintért is lehet egyirányú fapados repülőjegyet venni az USA nagyvárosaiba, és a jegyek értékesítése el is kezdődött májusban, ezt az utat mégis a jövő nyárra érdemes tartogatni két okból is. Egyrészt a jegyek már elkeltek, másrészt pedig a járatok nem Budapestről indulnak, hanem más európai nagyvárosokból, ahova még így külön repjegyet kellene vásárolni. A költségeket összesítve Budapestről New York-ba és vissza nagyjából 80-100 ezer forintból lehetne elutazni, ami még mindig olcsóbb, mint más légitársaságok 120-130 ezer forinttól induló járatai. Egy dologra azért érdemes odafigyelni, hiszen a fapados légitársaságok nem kínálnak átszállásokat, így az esetleges késésekhez, csomag-reklamációhoz várhatóan nehezebb ügyintézés és magasabb költségek párosulnak. Vigyázz! Fentiek csak a retúr repülőjegy árak, ezekre még számolnod kell szállásdíjat és költőpénzt is.

Előkészületek: 1

Költség: 1

Kényelem: 4


Családi nyaralás

Az összes közül talán ez rejti magában a legtöbb kompromisszumot: a pakoláskor vagy az utazás közben a legtoleránsabb is elszakadhat a cérna, és súrlódások előfordulhatnak. Ettől függetlenül a családi nyaralás számos előnnyel rendelkezik, hiszen költség a Te részedről nem jelentkezik, itt van leginkább lehetőség egy tengerparti úticélt választani, és a kamaszkor lecsengett viharai után mégiscsak jó néhány napot az ősökkel tölteni. A programokat illetően némi alkalmazkodás szükséges, de azért Te csak merj a magad ura lenni: alakítsd úgy a kirándulást, hogy számodra is a legjobb legyen. Például, ha mindenki szeretne menni hajókázni, de Te nem, akkor hagyd, hadd menjenek a többiek nélküled. Addig felfedezheted a várost, pancsolhatsz, vagy elmehetsz egy érdekes múzeumba, piacra vagy parkba.

Előkészületek: 2

Költség: 5

Kényelem: 5


Az örök befutó: a nagyi gyümölcsöse /nyaralás vidéken

Ha idén nyáron tényleg 0, azaz nulla a nyaralásra szánható költségvetés, és családi nyaralást sem terveztek, akkor se keseredj el! Hívd meg a legjobb barátodat, vagy barátaidat a nagyi gyümölcsösébe, kertjébe egy hétvégére! Alhattok akár a házban, akár sátrakban, nagy élmény lesz! A költségvetés az utazás díját leszámítva nulla, és a hangulat is garantált: a nagymama kimeríthetetlen ebédjei és vacsorái, a délutáni meglepetés-palacsinták, a vidéki csend, és a nagyvárosi fényszennyezés utáni csillagos égbolt megfizethetetlenek. A barátokkal jót mulattok majd egymás gyerekkori sztorijain, a sarki boltban találkozhattok a minden pletykát ismerő Erzsi nénivel, aki semmit sem változott az elmúlt tíz évben. A vidéki nyugalomban sem kell azonban lemondanotok a nagyvilágról, hiszen a mobilinternet még a legtávolabbi kis faluba, dombságra és mezőre is elkísérhet benneteket.

Előkészületek: 1

Költség: 5

Kényelem: 5

Szabados Gabriella


További híreink
Téli tippek bőrápolásra
február 02.
4 perces olvasmány

A hideg időben a legfontosabb, hogy a bőrünk hidratált maradjon.
Irány a pinceszínház!
augusztus 26.
2 perces olvasmány

Országszerte számtalan városban találhatsz efféle kulturális gyöngyszemeket, kutasd fel a hozzád legközelebbit!
Március hónap Depósa nem más, mint Varga Balázs!
április 27.
1 perces olvasmány

Március hónap Depósa Varga Balázs! Ha érdekel a története, akkor kattints a linkre!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!