Sportolás a szabadban Szegeden

A verőfényes napsütés nem csak a fagyizási kedvünket emeli a maximumra, hanem a kicsalogat minket, hogy mozogjunk egy kicsit.

 

Ha szeretnéd megspórolni az edzőterem díját, és szívesen vagy a friss levegőn, akkor készültünk Neked néhány sportolási lehetőséggel a szabadban.Játszótér felnőtteknek

 

Gyerekkorunk egyik legszebb helyén az eszközöket egészen nyugodtan lehet edzésre is használni. Sőt, a legtöbb játszótér mellett Szegeden már lehet találni kültéri sporteszközöket, mind például felnőtt mászókát, amin függeszkedhetünk vagy húzódzkodhatunk, illetve felsőtest-erősítő gépeket is.Barangold be a várost, nézz körbe Móravároson, Újszegeden is, ott rengeteg ilyen hely található!


Futni vagy nem futni?

 

Ha a monoton sportok kapcsolnak ki inkább, akkor bátran próbáld ki a futást vagy a biciklizést.

 

Ha bringára pattansz, akkor a Maty-ér lehet jó választás. Azon kívül, hogy a fantasztikus vízparton tekerhetsz, levezetésképp még egy piknikre is van lehetőség. Az újszegedi Ligetben már rekortán futópálya is épült, és még az előbb említett, kültéri edzőeszközök is megtalálhatóak, de Makkosházán a töltésen vagy a Füvészkert környékén is gyönyörű kilátás mellet futhatunk.Ezek mellett persze a közösségi élmény is fontos: Szegeden számos futórendezvény van, ha inkább a barátaitokkal együtt élveznétek a sport örömét.

Május 25-én startol a Fuss az Életekért rendezvény, ahol különböző hosszúságú távokra lehet nevezni, sőt, még gyermek táv is lesz! A nevezési díjakat a Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány javára ajánlják fel.


Kevesebb, mint egy hónap múlva pedig megkezdődik a Progrun  futóverseny, ami Szeged belvárosából, a Huszár Mátyás rakpartról fog indulni. Aki nevez, rendkívül változatos versenyre készülhet: nem csak váltók, hanem még babakocsis futás is szerepel a versenykiírásban. Érdemes szemezgetni a programok közül.Az esti órákban aktívabbaknak melegen ajánljuk a III. Holdfény Éjszakai Félmaraton versenyét. Erőnléttől függően eltérő hosszúságú 7, 14 és 21 km-es távok lesznek, de akár több fős csapatokban, váltóban is lehet indulni.

 

A nyár végén a terepfutásokra is lehetőség lesz Szegeden. Augusztus 3-án az URH 50 MHz terepfutó verseny keretein belül erdei útvonalakon, a töltésen és a hullámtérben is futhatnak azok, akik a természetközeli pályákat kedvelik.Ha ez még nem volt elég, akkor jöjjön az egyik legszélesebb korcsoportot megmozgató verseny, mely szeptemberben kerül megrendezésre. Ez nem más, mint Crazy 5k, ahol az 5 kilométeres távot különböző, felfújható akadályokon keresztül kell megtenni. Azon felül, hogy maga az akadálypálya is remek móka, még kedvezményt is adnak, ha a barátaiddal, csapatosan adjátok le a nevezést.


Labda-játékA labdával való sportok nem csak szórakoztatóak, de csapatépítő jellegűek is. Ragadj meg egy labdát, és focizz a haverokkal, de akár teniszezhettek is egy parkban, parkolóban vagy egy tágas udvaron. Ha a ping-pong kedvelői közé tartoztok, akkor Szeged számos pontján találhattok kültéri, betonból készült ping-pong asztalokat, ahol élvezhetitek ezt a sportot is.


Repülj tovább!


Költséghatékony és jó időben mindig aktuális sport. Mi ez? A frizbizés! Bármelyik sportboltban kapható már frizbi, sőt léteznek összehajtható fajták is, így könnyen magatokkal tudjátok vinni, és bárhol lehet őket reptetni.  Nem mellékes szempont az sem, hogy még a kutyasétáltatással is összeköthető. A tollaslabda is hasonló opció lehet, ami szintén kis helyen is elfér, időtálló és alacsony a beszerzési költsége.Ugrásra fel!

 

A bikini alak elérése érdekében érdemes valamilyen kardió mozgást végezni, és mi a legeslegkardióbb, de mégis olcsó dolog? Bizony az ugrókötelezés. Sportboltokban filléres áron beszerezhető ez az eszköz, és ráadásul még a szomszédunkat (és az izületeinket!) is kíméljük vele, ha a parkban ugrálunk, nem pedig otthon. Ráadásul rengeteg trükköt lehet már tanulni is!Merülj el az élvezetekben!

 

A legklasszikusabb sportot azonban a végére hagytuk… Az úszással minden izmunkat jól át tudjuk mozgatni, kiváló azoknak is, akik fogyni szeretnének, mert egy hosszabb távú úszás remek kardió edzésnek (is) minősül, továbbá kizökkent minket a hétköznapok rohanásából is.  Ha már most szeretnéd megszerezni a nyári színed, akkor itt az ideje csobbanni!Töltődjetek fel D-vitaminnal a szinte téli, szürke és esős tavaszi napok után!


Mindenkinek jó sportolást kíván a Meló-Depó csapata!

 

Képek forrása: pexels.com, pixabay.com

További híreink
Kudarcok bármikor jöhetnek, a feldolgozásuk viszont rajtad áll!
március 01.
6 perces olvasmány

Annak ellenére, hogy a magyar nyelvben a „kudarcot vallani” kifejezést részesítjük előnyben, a gyakorlatban elég csekély mértékben „valljuk meg” a bukásainkat...
Dekorötletek halloweenra
október 21.
4 perces olvasmány

A haloweeni hangulatot mi is könnyedén megidézgetjük otthonunkba.
Formába hoznád magad? Mutatjuk, hogy illeszd be a mindennapokba.
október 10.
4 perces olvasmány

A sport nehezen fér néha bele a mindennapokba, de van néhány tippünk, hogy hogyan csináld!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!