Munkahelyi beilleszkedés? Nem probléma!

Holnap lesz az első napod az új gyakornoki helyeden, és aggódsz miatta? Nem tudod, hogyan viselkedj? Mivel az első benyomás nagyon sokat számít, fontos, hogy hogyan kezdesz az új munkahelyen. Ehhez gyűjtöttünk össze Neked tanácsokat, hogy minden a legjobban sikerüljön.

Hogyan illeszkedj be az új munkahelyre?

Az első nap előtt

Mindenképp kérdezd meg előzetesen, hogy mire számíts, mivel készülj az első napodra, és hogy a munkatársak közt mi a szokás: a tegeződés vagy a magázódás. Érdeklődd meg, hogy van-e valamilyen dresscode a munkahelyen, ha igen, ennek megfelelően öltözködj.
Érdemes rákérdezni az étkezéssel kapcsolatos szokásokra, például hogy mikor van az ebédidő és milyen hosszú, illetve hogy ilyenkor szokás-e esetleg valamilyen külső helyszínen étkezni.

Az első napon

Még ha nincs is dresscode, öltözz kicsit elegánsabban, ezzel jó benyomást keltesz majd. Nem kell túlzásba esni, egy csinosabb ing és egy farmer jó választás lesz.
Fontos a pontosság, érdemes 5-10 perccel korábban odaérni a munkahelyre. Próbálj pozitívnak tűnni (még ha fáradt is vagy a koránkelés miatt), hisz mindenki szívesebben dolgozik egy barátságos munkatárssal.
Ha nem vezetnek körbe az irodában, és nem mutatnak be újdonsült kollégáidnak, kezdeményezz Te!
A feladataidat, tudnivalókat jegyzeteld egy füzetbe, így a későbbiekben is egyszerűbb lesz a dolgod, mert ha nem tudsz valamit, vissza tudod nézni, és biztosan nem felejtesz el semmit. Ha esetleg nem értesz valamit, kérdezz mindenképp, nehogy félreértések adódjanak! Amennyiben elkészültél a feladatoddal, és nincsen dolgod, jelezd az illetékes személynek, hogy tudják, számíthatnak a segítségedre, és új feladatot tudjanak adni Neked.

És végül a legfontosabb tanács

Ne izgulj, merj kérdezni! Ne felejtsd el, hogy egykor az új kollégáid is nagyjából úgy kezdték, mint Te, most pedig egy jól működő csapat részei.
Még ha az elején soknak és nehéznek is tűnik a munka és a beilleszkedés, nem kell aggódnod, biztosan jól fog menni! :)
A diákéveidben szerzett tapasztalat pedig a jövőben nagy hasznodra fog válni, főállású dolgozóként sokkal könnyebb lesz beleszoknod a munka világába.

Ha nálunk vállalsz munkát, a Meló-Depó projektvezetői biztosan segítségedre lesznek mindenben, nyugodtan tájékozódj tőlük a munkával kapcsolatban! :)

Aktuális diákmunka ajánlatainkat itt találod:


További híreink
A legjobb házi jégkrémek
július 28.
4 perces olvasmány

Hoztunk Nektek olyat top recepteket, melyeket könnyen meg tudtok otthon valósítani.
Magyar Kupa Final Four
április 09.
4 perces olvasmány

„Egészen a 45. percig azt éreztem, hogy jól kézilabdázunk, fantasztikus első félidőnk volt. Nehéz ilyenkor értékelni egy ilyen mérkőzést..."
Nő BL négyes döntő
május 08.
3 perces olvasmány

Ti is várjátok már a hétvégi négyes döntőt? Ha igen akkor azért, ha nem akkor kedvcsináló gyanánt érdemes elolvasni a mostani előzetesünket!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!