Mit vigyünk a nyaralásra, avagy hogyan csomagoljunk helytakarékosan

„Napfény járja át a szívem újra, csak egy szál bikinit hoztam el az útra…” szól az egyik legklasszikusabb nyári magyar retro sláger. De valljuk be őszintén, egy bikinivel nem sokra mennénk a nyaraláson, mi azért össze szoktuk írni, mit is vigyünk egy utazásra.


Sőt, nemrég egy ehhez hasonló témát dolgoztunk fel a vlogunkon, csekkold Youtube csatornánkat is, ahol sok hasznos témával foglalkozunk.


Lássuk, mi mit pakolnánk:A helyszín és a típus

 

Ahhoz, hogy tényleg semmi ne maradjon otthon, első lépésként el kell döntenünk, hogy mit szeretnénk csinálni a nyaralás alatt. Ha túrázni és kirándulni is tervezünk, akkor ahhoz kelleni fog ahhoz passzoló öltözet és cipő, vagy ha éppen futni szeretnénk a tengerparton, akkor erre is érdemes gondolnunk. Ragadjunk tollat és papírt és nézzük meg az interneten, hogy milyen programlehetőségek lesznek az úti célunk környékén. Írjuk le, hogy melyik az, ami szimpatikus számunkra és máris megvan egy kapaszkodó, hogy milyen dolgokra is lesz szükségünk.A legfontosabbak

 

Amikor pakolunk, sokszor a legalapvetőbb dolgok maradnak otthon, mert utazás előtt még épp használtuk, vagy fel sem merült bennünk, hogy szükség lenne rá, hiszen természetes, hogy mindig ott van a környezetünkben. Így itt is a lista lesz a segítségünkre. Járjunk körbe a lakásba és írjuk össze azokat, amiket minden nap használunk. Mi is írtunk egy kis listát nektek segítségként:

 

1. Higiéniai termékekIde tartozik a papír zsebkendő, szalvéta, kéztörlő, WC-papír, szappan, tusfürdő, sampon, balzsam, dezodor, kozmetikai termékek, nedves törlőkendő, fogkefe és fogkrém. Ne feledkezzünk meg a törölközőről sem.

 

Érdemes ennél a pontnál megjegyezni,hogy sajnos nem mindenhol olyanok a higiéniai körülmények, amik megfelelnek az igényszintünknek, ezért vigyünk magunkkal kézfertőtlenítőt, papírból készült WC-ülőke takarót és ha még biztosabbra akarunk menni, akkor egy fertőtlenítő kendőt is, minden eshetőségre felkészülve.

 

2. Elektronikai termékekA minden nap használatos dolgok, mint a telefon, laptop, fülhallgató, fülhallgató elosztó alapkellékek ebben a felsorolásban. Azonban ne felejtsük otthon a power bank-ot, a töltőket és a kábeleket sem. Ha szeretnénk szép felvételeket készíteni, akkor a kamera és a fényképező is kelleni fog.

 

Jó ötlet lehet még egy kis hangfal is, ha baráti társasággal megyünk és esetleg filmeznénk vagy zenét hallgatnánk közösen.

 

3. RuházatMost, hogy tisztázódott bennünk, milyen programjaink is lesznek, így az ezekhez kapcsolódó „speciális” ruházatot pakoljuk be elsőnek (túra ruha, edzős ruha, baseball sapka, stb.). Majd jöhetnek az alapok. Nézzünk utána, hogy milyen időt jósolnak akkorra, de ne vegyük 100%-ra. Vigyünk vastagabb ruházatot is. Ha vízpartra megyünk a fürdőruhát és a papucsot se hagyjuk otthon.

 

4. Egyéb dolgokGondoskodjunk magunknak valami olyan elfoglaltságról, amiknek majd a pihenős órákon fogjuk tudni hasznát venni. Vigyünk könyvet vagy kártyát, társasjátékot vagy valamit, amivel le tudjuk kötni magunkat, ha hosszú lesz az utazásunk.

 

Fontos megjegyezni, hogy a nyári időszakban különösen fontos a fényvédelem, ezért a naptej vagy napolaj se maradjon ki a táskánkból és nem árt egy szúnyogriasztót is beszerezni illetve alapgyógyszereket is pakoljunk. Hogy a nyaralásról kicsattanó energiával térjünk vissza, a vitaminokat is dobjuk be a többi mellé.

 

A csomagolásA legfontosabb tanácsunk, hogy legyen nálunk kicsi-és nagy nejlon zacskó is, hogy a vizes vagy használt ruhákat tudjuk mibe pakolni, amikor hazafelé útra csomagolunk. A folyékony dolgokat mindenképp tegyük zacskóba, mert nem fogunk örülni, ha beleborul a táskánkba és megérkezéskor takarítással kell kezdenünk.

 

A helytakarékosság szempontjából a higiéniai termékek és a ruhák foglalják a legtöbb helyet. Gondoljuk át, hány napra utazunk és vigyünk magunkkal kisebb kiszerelésű termékeket.A ruhák kevesebb helyet foglalnak, ha az adott napi pólót, nadrágot/szoknyát és fehérneműt egymásra fektetjük, félbe hajtjuk és felgöngyöljük. Ezzel nem csak a gyűrődésüket csökkentjük, hanem az aznapi ruhánk is egyben lesz. Amennyiben viszünk plusz cipőt, a zoknikat teljesen nyugodtan belerakhatjuk a cipőbe, így is helyet spórolunk. 


Kép források: pixabay.hu; pexels.com; cdn.nwmgroups.hu; sara-centre-est.fr;

hu.depositphotos.com; birthdaywishes.expert


További híreink
Múzeumok éjszakája - Budapest
június 22.
1 perces olvasmány

Otthoni edzés – hogyan csináld jól?
április 14.
5 perces olvasmány

A mostani helyzetben pedig számos lehetőség érhető el online. Próbálj ki minél több mozgásformát!
Albi vagy koli? – az egyetemisták örök lakhatási dilemmája
szeptember 26.
5 perces olvasmány

Frissen felvett gólya vagy, aki nem tudja mitévő legyen, és hol hajtsa álomra a fejét, amikor éppen nem a kocsmaasztalon teszi ezt? Segítünk a döntésben!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!