Biciklivel? Na, én biztos nem!

Ősszel már egyre romlik az idő, így itt az alkalom, hogy kiélvezd a tömegközlekedés szépségeit! Nehogy már összeporold a kerékpárod, ki akarja tél elején koszosan beállítani a sarokba a járgányt? Na ugye, hogy nem Te! Nézzük, még miért ne használd a kerékpárod!

1# Testmozgás

 

Ha biciklizel, mozogsz. Szörnyű belegondolni is, úgyhogy vigyázz, nehogy megerőltesd magad kora reggel! A mozgás energikusabbá tesz, hogy fogod így végig punnyadni az órákat? Mamma mia! 

2# Javuló koncentrációs képesség

 

Na, még az hiányzik, hogy hatékonyabban koncentrálj és könnyebben teljesítsd a vizsgáidat! Mit fogsz csinálni a felszabaduló időben, tán majd még többet mozogsz? Neeeem!

3# Erősebb immunrendszer

 

A bringázás állítólag erősíti az ellenállóképességet. Ki akar kimaradni a szokásos őszi-téli vírusokból? Majd pont Te lógj ki a sorból, miközben mindenki más ágyban tölti a napjait?


4# Jobb alvásminőség

 

Egyesek szerint könnyebben elalszanak este a bringások, alvászavarosoknak kifejezetten ajánlott minimum napi fél órát tekerni. Már csak az kéne, hogy kipihenten ébredj és duzzadj az energiától (lásd 1. pont)! Veszélyes a kerékpározás, mostmár biztos.


5# Környezettudatosság

 

Ki ne szeretné a kipufogó gáztól terhelt levegőt szagolni a városban? A tüdőgyógyászoknak is meg kell élni valamiből... Ha elszaporodnának a biciklisek, akkor tisztulna a levegő.Ha valami megmagyarázhatatlan okból mégis biciklizésre adnád a fejed, akkor figyelj oda a következőkre:

 

Közlekedési szabályok: igen, sajnos léteznek ilyenek, a saját érdekedben is be kell tartani őket. Ne hidd el, amit másoktól látsz, sokan totál tévképzetek alapján közlekednek. Nézz utána, hogy mik a tényleges előírások, megér ennyit az épséged!Kötelező tartozékok: ha nem látsz, vagy nem látszol, akkor abból bizony baj lehet. Ugyanígy, ha nem tudod jelezni a közeledted egy csengővel, illetve nem tudsz kormányozni és fékezni, akkor megjárhatod.Réteges, ízületvédő ruházat: ha hideg időben túl melegen öltözködsz, megizzadhatsz és megfázhatsz, és ha fázol, mert nem elég melegen öltöztél, akkor is megfázhatsz. Látszólag minden út a megfázáshoz vezet, de csak akkor, ha nem tudod jól alakítani az adott helyzethez a rajtad levő ruhamennyiséget. Figyelj oda a térdeidre és a derekadra, sok galibát okoznak, ha kihűlnek!Biztonság: tested épsége megóvása értelmében ez jelentheti akár sisak, akár láthatósági, fényvisszaverő csíkok viselését. Kerékpárod szempontjából egy jó záron kívül jól jöhet az ingyenes BikeSafe program, melynek keretében regisztráltathatod a bicajod, így ha ellopják és megkerül, könnyebben visszajut hozzád. Drágább biciklikre érdemes biztosítást kötni, s egyébként mindenkinek ajánlott egy jó balesetbiztosítás.Ha nincs bicajod, de szívesen megkeresnéd a rávalót, akkor nézz szét munkáink között és dolgozz a Meló-Depónál!

Forrás: kerekparosklub.hu; Képek forrása: kerekparosklub.hu, www.pixabay.com

További híreink
Merészkedj elő a csigaházból – így kövesd a lassú divatot
október 13.
5 perces olvasmány

Itt az ideje felébredni, és végre belátni, hogy a fast fashion, vagyis az olyan üzletek, mint a H&M, Zara, Shein és társaik fenntarthatatlanok környezeti szempontból.
November hónap dolgozója Szegeden: Magyar Sándor!
december 14.
2 perces olvasmány

November hónap dolgozója Szegeden: Magyar Sándor
Tagságérvényesítés 2022/23 I. félév!
szeptember 20.
5 perces olvasmány

Azért, hogy a 2022/23-as tanév I. félévében is dolgozhass Meló-Depós diákként, nagyon fontos, hogy ne felejtsd el, hogy érvényesítened kell a tagságodat!
Mobil Depó
Értesülj az elsők között az új munkákról, kövesd a
Mobil-Depót a Facebookon is!